Slik løser du det når Facebook Messenger ikke fungerer

Facebook Messenger er en praktisk måte å kommunisere med venner og familie på tekst, stemme og video. Når Messenger ikke fungerer for deg, må du imidlertid finne ut hvorfor og fikse det. Nedenfor er noen vanlige problemer og rettelser du bør undersøke før du kontakter Facebook-støtte.

Colin Anderson / Getty Images


Årsaker til Facebook Messenger-problemer

Det er mange grunner til at Facebook Messenger kanskje ikke fungerer, alt fra maskinvareproblemer på slutten til programvarefeil på Facebooks slutt. Hvorvidt du kan løse problemet eller ikke, avhenger av diagnosen og dens potensielle løsninger.

Slik løser du problemer med Facebook Messenger

Her er noen vanlige problemer som brukere rapporterer sammen med potensielle løsninger. Hvis problemet du opplever og løsningen ikke er oppført her, kan du kontakte Facebook. For å rapportere problemet til Facebook, velg spørsmålstegn øverst til høyre på en Facebook-side, velg Rapporter et problem, og følg instruksjonene på skjermen.

  1. Sjekk internettforbindelsen din. Hvis enheten ikke er koblet til et trådløst nettverk, eller nettverket har problemer, kan det hende du ikke kan se meldingene dine.

  2. Sjekk om Facebook Messenger er nede. Når du ikke får tilgang til Facebook Messenger, kan det være et problem på selskapets side, ikke din.

  3. Slå på Facebook Messenger. Hvis navnene på Facebook Messenger-sidefeltet er nedtonet, er Messenger deaktivert eller statusen din utilgjengelig.

    Hvis du ikke ser en grønn indikator ved siden av noens navn, er de frakoblet.

  4. Oppdater appen. Hvis du bruker Facebook Messenger-mobilappen og ikke kan logge på, må du kanskje oppdatere til en nyere versjon.

  5. Sjekk datamaskinens høyttalere. Hvis du foretar en tale- eller videosamtale på Messenger, og det ikke er lyd, er det noen enkle løsninger.

  6. Forsikre deg om at webkameraet fungerer. Ingen video? Feilsøk datakameraet for å diagnostisere problemet.

  7. Blokker brukere fra å sende deg meldinger. Hvis en bruker irriterer deg eller trakasserer deg, kan du blokkere dem midlertidig eller permanent med noen få klikk. Alternativt, sjekk om du har blokkert noen utilsiktet hvis du ikke kan sende meldinger til en bestemt person.

  8. Sjekk om du er blokkert. Hvis noen blokkerte deg på Messenger eller Facebook, kan du ikke sende dem meldinger eller svare på gamle meldinger.

  9. Skjul Messenger. Hvis du bare ser toppen av Facebook Messenger-sidefeltet i et nettleservindu, er det for øyeblikket skjult. Velg alternativer ikonet (angitt med et tannhjul) for å skjule sidefeltet.

  10. Slå av Messenger for noen av vennene dine. Brukere med flere venner enn det chatraden har plass til, kan finne Facebook Messenger utfordrende å bruke. Du kan forenkle ting ved å deaktivere Messenger for bestemte brukere.


Legg igjen en kommentar