Hvordan fikse en deaktivert iPad

Hva å vite

  • En iPad som er deaktivert kan være forårsaket av for mange forsøk på å logge på med feil brukernavn og passord.
  • Det er tre måter å fikse en iPad som er deaktivert: vent den, tilbakestill iPad til fabrikkstandard, eller prøv gjenopprettingsmodus.
  • Tilbakestilling til fabrikkstandard vil slette alt på iPad, men du kan gjenopprette alt fra sikkerhetskopiering.

Hvis iPad-en din blir stjålet og noen prøver å hacke koden, vil iPad-en deaktivere seg selv etter for mange feil passordforsøk, en sikkerhetsfunksjon på iPad som ivaretar personvernet ditt.


Hvor lenge vil det være deaktivert?

IPad vil først bli deaktivert i et minutt. Hvis du igjen skriver inn feil passord, blir den deaktivert i fem minutter. Hvis du fortsetter å skrive inn feil passord, vil iPad til slutt deaktivere seg selv helt.


Min iPad er deaktivert, og jeg skrev ikke inn feil passord

Hvis iPad-en din er deaktivert, skrev noen inn feil passord ofte nok til å deaktivere den. Hvis du har et smårolling eller til og med et eldre barn, kan barnet ha skrevet inn feil passord uten å vite hva som kan skje med iPad. Vanligvis resulterer denne oppførselen bare i en av de midlertidige deaktiveringene, men med nok utholdenhet kan til og med et smårolling låse en iPad helt. Vurder barnesikring av iPad.  

Hvordan få en deaktivert iPad til å fungere igjen

Hvis iPad har blitt permanent deaktivert, vil ditt eneste valg være å tilbakestille den til fabrikkstandard. Hvis du konfigurerer Finn min iPad, er den enkleste måten å tilbakestille iPad på via iCloud. Funksjonen Finn min iPad inneholder en måte å tilbakestille iPad eksternt, og mens iPad faktisk ikke er tapt eller stjålet, tilbakestilles denne metoden uten å ty til iTunes. Dette er hvordan:

  1. Logg inn på din iCloud konto på www.icloud.com.

  2. Plukke ut Find My iPhone.

  3. Velg iPad.

  4. Velg Slett iPad kobling.

Hvis du ikke har konfigurert Finn min iPad, er det nest beste alternativet å gjenopprette den fra samme datamaskin du brukte for å konfigurere den, eller du bruker til å synkronisere iPad til iTunes. Koble iPad til PC-en ved hjelp av kabelen som fulgte med iPad, og start iTunes. Denne tilkoblingen skal starte synkroniseringsprosessen.

La denne prosessen avsluttes slik at du har en sikkerhetskopi av alle tingene på din iPad, og velg deretter å gjenopprette iPad.  


Hva om jeg ikke synkroniserte iPad med PCen min?

Funksjonen Finn min iPad er viktig. Ikke bare vil det være en iPad-sparer hvis du noen gang mister enheten eller hvis nettbrettet noen gang blir stjålet, men det kan også gi en enkel måte å tilbakestille iPad.

Hvis du ikke har satt den opp og aldri har satt opp iPad-en din med PC-en, kan du fortsatt låse den opp ved å gå gjennom iPad-gjenopprettingsmodus. Dette er en litt mer involvert prosess enn en normal gjenoppretting.

Etter at du har gjenopprettet iPad, må du sørge for at Finn min iPad er slått på i tilfelle du har problemer i fremtiden.

Legg igjen en kommentar