ASL-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med ASL-filtypen er en Adobe Photoshop Style-fil. ASL-filer er nyttige når du bruker samme utseende på flere objekter eller lag, for eksempel et bestemt fargeoverlegg, gradient, skygge eller en annen effekt.

Siden en enkelt ASL-fil kan inneholde en eller flere Adobe Photoshop Style-filer, er de ikke bare nyttige for å sikkerhetskopiere dine egne stiler, men også for å dele stiler med andre, slik at de kan importere dem til Photoshop for egne prosjekter.

Det er til og med nettsteder som er vert for gratis ASL-filer du kan laste ned. Bare gjør et raskt internett-søk etter "last ned gratis asl-filer", så finner du mange av disse, som FreePSDFiles.net.


Hvordan åpne en ASL-fil

ASL-filer kan åpnes med Adobe Photoshop. Du kan gjøre dette ved å dra ASL-filen til Photoshop-programmet eller ved å bruke Rediger > Forhåndsinnstillinger > Forhåndsinnstillingsleder ... Meny. Når du er der, velger du Stiler forhåndsinnstillingstype og velg deretter Laste... -knappen for å importere ASL-filen.

For å bruke en importert ASL-fil i Photoshop, velger du bare laget som den skal gjelde for, og velger deretter en stil fra stilpaletten. Hvis du ikke ser stilpaletten, kan du bytte synlighet via Vindu > Stiler menyen.

Hvis du har lastet ned ASL-filene dine, kan de ha kommet i et arkivformat som en ZIP-, RAR- eller 7Z-fil. Disse filtypene kan ikke importeres direkte til Photoshop. I stedet må du først trekke ut ASL-filene fra arkivet ved hjelp av et filkomprimeringsprogram (vi liker 7-Zip mye).

Hvis du har gjort alt som er skissert ovenfor, men et Photoshop-lag fremdeles ikke kan brukes, må du kontrollere at laget ikke er låst. Låsefunksjonen kan slås av og på i lagpaletten ved siden av opacity og Fyll alternativer.

Hvis et program prøver å åpne ASL-filen automatisk, men det er feil applikasjon, når du dobbeltklikker på en ASL-fil på datamaskinen din, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne disse filene, kan du lære hvordan du endrer standardprogrammet for en bestemt filtype.


Hvordan lage din egen ASL-fil

Hvis du er interessert i å konvertere dine egne stiler til en ASL-fil som du kan dele med andre, kan du gjøre dette gjennom Photoshop's Layer Style-skjerm. Dette er hvordan...

Høyreklikk på et lag og velg Blendingsalternativer ... Gjør stiljusteringene du ønsker, velg Ny stil... knappen, og navngi deretter stilen din. På dette tidspunktet er stilen din tilgjengelig fra stilpaletten, men lagres ikke i en ASL-fil som du kan dele.

For å bygge en ASL-fil fra din tilpassede stil, åpner du Rediger > Forhåndsinnstillinger > Forhåndsinnstillingsleder ... Meny. Derfra velger du Stiler fra Forhåndsinnstilt type: -menyen, bla helt til bunnen av listen over stiler for å finne din tilpassede stil og velg deretter Lagre sett ... -knappen for å lagre stilen som en ASL-fil.

Vi tror ikke det er en måte å konvertere en Photoshop ASL-fil til noe annet filformat og forventer at den gjør noe. Andre avanserte grafikkprogrammer har lignende stilbesparende mekanismer, men vi tror ikke de kan byttes ut.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Noen filtyper deler mange av de samme bokstavene som andre, men det betyr ikke umiddelbart at formatene er relatert og at de kan åpnes med de samme programmene.

AST-filer er et eksempel der det kreves forskjellige programmer for å se og redigere dem, de som ikke nødvendigvis fungerer med ASL-filer.

Legg igjen en kommentar