Løs D3dx11_43.dll feil som mangler eller ikke er funnet

D3dx11_43.dll-filen er en av mange DLL-filer som finnes i Microsoft DirectX-programvaresamlingen. D3dx11_43.dll-problemer er derfor forårsaket på en eller annen måte av et problem med DirectX.

Siden DirectX brukes av de fleste Windows-baserte spill og avanserte grafikkprogrammer, vises d3dx11_43.dll feil vanligvis bare når du bruker disse programmene.

Ethvert av Microsofts operativsystemer siden Windows 98 kan påvirkes av d3dx11_43.dll og andre DirectX-problemer. Dette inkluderer Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.

D3dx11_43.dll feil

Det er mange måter d3dx11_43.dll feil kan vises på PCen. Her er flere av de vanligste spesifikke d3dx11_43.dll feilmeldingene du kan se:

 • D3dx11_43.DLL ikke funnet
 • Filen d3dx11_43.dll mangler
 • Programmet kan ikke starte fordi d3dx11_43.dll mangler på datamaskinen din.
 • Filen d3dx11_43.dll ikke funnet
 • Avhengighet d3dx11_43.dll mangler
 • D3dx11_43.dll ikke funnet. Hvis du installerer på nytt, kan det hjelpe.

Feilmeldingen d3dx11_43.dll kan gjelde for ethvert program som bruker Microsoft DirectX, men det er oftest sett med videospill. D3dx11_43.dll feil oppstår vanligvis når et spill eller et annet program startes, men de kan også sees på et hvilket som helst annet tidspunkt der DLL-filen blir kalt, som når applikasjonen først installeres.

Battlefield, Need for Speed, Dragon Age, Far Cry, Total War, Grand Theft Auto, Darksiders og FEAR er bare noen få eksempler på videospill som har vært kjent for å kaste en feil angående d3dx11_43.dll-filen.

Slik løser du D3dx11_43.dll feil

Ikke last ned d3dx11_43.dll DLL-filen enkeltvis fra noe "DLL nedlastingsside." Det er flere grunner til at nedlasting av DLL-filer fra disse nettstedene aldri er en god idé. Hvis du allerede har lastet ned d3dx11_43.dll, kan du fjerne den fra hvor du legger den og fortsette med disse trinnene.

 1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke har gjort det ennå. Feilen d3dx11_43.dll kan være en feil, og en enkel omstart kan fjerne det helt.

 2. Installer den nyeste versjonen av Microsoft DirectX. Sjansen er stor for at oppgradering til den nyeste versjonen av DirectX vil fikse feilen d3dx11_43.dll ikke funnet.

  Det samme DirectX-installasjonsprogrammet fungerer med alle versjoner av Windows, inkludert Windows 7, 8, Vista, XP og mer. Den erstatter alle manglende DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

  Microsoft slipper ofte oppdateringer til DirectX uten å oppdatere versjonsnummer eller bokstav, så sørg for å installere den nyeste versjonen, selv om versjonen din er teknisk den samme.

 3. Forutsatt at den nyeste DirectX-versjonen fra Microsoft ikke løser d3dx11_43.dll-feilen du mottar, se etter et DirectX-installasjonsprogram på spill- eller applikasjons-DVD eller CD. Vanligvis, hvis et spill eller et annet program bruker DirectX, vil programvareutviklerne ta med en kopi av DirectX på installasjonsplaten.

  Noen ganger, men ikke ofte, passer DirectX-versjonen på platen bedre for programmet enn den siste versjonen som er tilgjengelig online.

 4. Avinstaller spillet eller programvaren og installer det på nytt. Noe kan ha skjedd med filene i programmet som fungerer med d3dx11_43.dll, og en ominstallering kan gjøre susen.

  Noen ganger er det best å bruke et gratis avinstalleringsverktøy for å sikre at programmet er fjernet helt før du installerer det på nytt. Et applikasjons normale avinstalleringsverktøy fanger noen ganger ikke alt det installerte, og etterlater i stedet forskjellige registerfiler eller til og med referanser til DLL-filer, noe som kan føre til at d3dx11_43.dll-feilen fortsetter å vises.

 5. Gjenopprett d3dx11_43.dll-filen fra den nyeste DirectX-programvarepakken. Hvis feilsøkingstrinnene ovenfor ikke har fungert for å løse d3dx11_43.dll-feilen, kan du prøve å trekke ut d3dx11_43.dll individuelt fra den nedlastbare pakken for DirectX.

 6. Oppdater driverne for skjermkortet. Selv om det ikke er den vanligste løsningen, kan oppdatering av driverne for skjermkortet på datamaskinen i noen situasjoner rette opp dette DirectX-problemet.