Slik oppdaterer du drivere (Windows 10, 8, 7, Vista, XP)

Du må kanskje oppdatere drivere i Windows når en ny maskinvare du har installert, ikke fungerer automatisk eller kanskje etter oppgradering til en ny versjon av Windows.

Oppdatering av drivere er også et flott feilsøkingstrinn når enheten har noen form for problem eller genererer en feil, som en Enhetsbehandling-feilkode.

En driveroppdatering er heller ikke alltid en løsning. En oppdatert driver kan aktivere nye funksjoner for maskinvaren, noe vi ser regelmessig med populære skjermkort og lydkort.

Det tar vanligvis rundt 15 minutter å oppdatere en driver i Windows, enda kortere tid hvis driveren kan installeres selv, eller hvis du får den via Windows Update (mer om alt dette nedenfor).

Det er ikke vanskelig å oppdatere drivere, men det er programmer som mer eller mindre vil gjøre det for deg. Se vår liste over gratis driveroppdateringsverktøy for anmeldelser av de beste der ute.

Disse trinnene kan brukes til å oppdatere drivere i Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista eller Windows XP:


Hvordan oppdatere drivere i Windows

Valgfri gjennomgang: Hvis du vil følge prosessen nedenfor, men med flere detaljer og skjermbilder for hvert trinn, kan du bruke vår trinnvise guide til oppdatering av drivere i Windows i stedet.

 1. Finn, last ned og hent ut de nyeste driverne for maskinvaren. Du bør alltid sjekke med maskinvareprodusenten først når du leter etter en oppdatert driver. Når du laster ned direkte fra maskinvareprodusenten, vet du at driveren er både gyldig og den siste for maskinvaren. 

  Hvis ingen drivere er tilgjengelige fra maskinvareprodusenten, sjekk Windows Update eller til og med platen som fulgte med datamaskinen eller maskinvaren, hvis du mottok en. Det er også flere andre nedlastingsalternativer for drivere hvis disse ideene ikke fungerer.

  Mange drivere er integrert med programvare som automatisk installerer dem, noe som gjør instruksjonene nedenfor unødvendige. Hvis det ikke er noen indikasjon på det på nedlastingssiden for drivere, er det en god innsats at du må installere en driver manuelt hvis den kommer i ZIP-format. Drivere som fås via Windows Update installeres automatisk.

 2. Åpne Enhetsbehandling. Det er flere måter å komme til Enhetsbehandling i Windows, men det er ganske enkelt å gjøre det fra kontrollpanelet (metoden skissert i lenken).

  Enhetsbehandling er en av snarveiene på strømbrukermenyen i Windows 10 og Windows 8. Bare trykk WIN + X for å åpne det praktiske verktøyet.

 3. Når Enhetsbehandling er åpen, velger du > or [+] ikonet (avhengig av hvilken versjon av Windows du har) for å åpne kategorien du tror inneholder enheten du vil oppdatere driverne for.

  Hvis du ikke finner enheten du er ute etter, er det bare å åpne noen andre kategorier til du gjør det. Windows kategoriserer ikke alltid maskinvare slik du tenker på en enhet og hva den gjør.

 4. Når du har funnet enheten du oppdaterer drivere for, avhenger neste trinn av din versjon av Windows:

  • Windows 10 & 8: Høyreklikk eller hold nede maskinvarens navn eller ikon og velg Oppdater driver (W10) eller Oppdater driverprogramvare (W8).
  • Windows 7 og Vista: Høyreklikk på maskinvarens navn eller ikon, velg Eiendommer, og så Driver kategorien, etterfulgt av Oppdater stasjon knapp.

  Veiviseren for oppdateringsdrivere eller oppdateringsprogramvare starter, som vi fullstendig går gjennom for å fullføre driveroppdateringen for denne maskinvaren.

  Se hvilken versjon av Windows har jeg? hvis du ikke er sikker på hvilken du kjører.

  • Bare Windows XP: Høyreklikk på maskinvareelementet, velg Eiendommerden Driver og deretter på Oppdater stasjon knapp. Velg fra Maskinvareoppdateringsveiviseren Nei ikke denne gangen til Windows Update-spørsmålet, etterfulgt av Neste>. Velg skjermbildet for søk og installasjon Ikke søk. Jeg velger driveren du vil installere alternativet, igjen etterfulgt av Neste>. Gå til trinn 7 nedenfor.
 5. Til Hvordan vil du søke etter drivere? spørsmål, eller i noen versjoner av Windows: Hvordan vil du søke etter driverprogramvare ?, velg Søk på datamaskinen etter driverprogramvare.

 6. Velg det neste vinduet La meg velge fra en liste over tilgjengelige drivere på datamaskinen (Windows 10) eller La meg velge fra en liste over enhetsdriverne på datamaskinen min, som ligger nær bunnen av vinduet.

 7. Plukke ut Har disk, nederst til høyre, under tekstboksen.

 8. Installer fra disk vindu som vises, velger du Søk på nederste høyre hjørne av vinduet.

 9. Finn fil vinduet du ser nå, kan du jobbe deg til mappen du opprettet som en del av nedlasting og utvinning av drivere i trinn 1. 

  Det kan være flere nestede mapper i mappen du hentet ut. Ideelt sett vil det være en merket med din versjon av Windows (som Windows 10 eller Windows 7 osv.), Men hvis ikke, prøv å lage en utdannet gjetning basert på hva du oppdaterer driverne for, om hvilken mappe som kan være inneholder driverfilene.

 10. Velg hvilken som helst INF-fil i fillisten, og velg deretter Åpen. INF-filer er de eneste filene som Enhetsbehandling godtar for driveroppsettinformasjon, og det er også de eneste filtypene du får vist.

  • Finn flere INF-filer i en mappe? Ikke bekymre deg for dette. Veiviser for driveroppdatering laster automatisk inn informasjon fra alle INF-filene i mappen du er i, så det spiller ingen rolle hvilken du velger.
  • Finn mange mapper med INF-filer? Prøv en INF-fil fra hver mappe til du finner den riktige.
  • Fant du ikke en INF-fil i mappen du valgte? Se gjennom andre mapper, hvis det er noen, til du finner en med en INF-fil.
  • Fant du ingen INF-filer? Hvis du ikke har funnet en INF-fil i en hvilken som helst mappe som er inkludert i nedlastingen av driveren, er det mulig at nedlastingen ble ødelagt. Prøv å laste ned og trekke ut driverpakken igjen.
 11. Velg OK tilbake på Installer fra disk vinduet.

 12. Velg den nylig tilføyde maskinvaren i tekstboksen, og trykk deretter neste.

  Hvis du får en advarsel etter å ha trykket neste, se trinn 13 nedenfor. Hvis du ikke ser en feil eller annen melding, fortsett til trinn 14.

 13. Det er en rekke vanlige advarsler og andre meldinger du kan få på dette punktet i driveroppdateringsprosessen, hvorav flere er omskrevet og oppført her sammen med råd om hva du skal gjøre:

  • Windows kan ikke bekrefte at driveren er kompatibel: Hvis du er sikker på at denne driveren er riktig, velger du Ja for å fortsette å installere den. Velge Nei hvis du tror du har driveren for feil modell eller noe sånt, i så fall bør du se etter andre INF-filer eller kanskje en helt annen drivernedlasting. Kontrollerer Vis kompatibel maskinvare boksen, hvis tilgjengelig, plassert på vinduet fra trinn 12, kan bidra til å forhindre dette.
  • Windows kan ikke bekrefte utgiveren av denne driverprogramvaren: Velg Ja å fortsette å installere denne driveren bare hvis du mottok den direkte fra produsenten eller fra installasjonsplaten. Velge Nei hvis du lastet ned driveren et annet sted og ikke brukte søket etter en produsent levert.
  • Denne driveren er ikke signert: Velg på samme måte som bekreftelsesproblemet for utgiveren ovenfor Ja bare når du er trygg på førerens kilde.
  • Windows krever en digitalt signert driver: I 64-biters versjoner av Windows ser du ikke engang de ovennevnte to meldingene fordi Windows ikke lar deg installere en driver som har et digitalt signaturproblem. Hvis du ser denne meldingen, avslutter du driveroppdateringsprosessen og finner riktig driver fra maskinvareprodusentens nettsted.
 14. Mens du er på skjermbildet Installere driverprogramvare, som bare skal vare noen til flere sekunder, vil Windows bruke instruksjonene som er inkludert i INF-filen fra trinn 10 for å installere de oppdaterte driverne for maskinvaren din.

  Avhengig av driverne du tilfeldigvis installerer, kan det hende du må oppgi tilleggsinformasjon eller ta visse valg under denne prosessen, men dette er ikke veldig vanlig.

 15. Når driveroppdateringsprosessen er fullført, bør du se at Windows har oppdatert driverprogramvarevinduet.

  Plukke ut Lukke. Du kan nå også lukke Enhetsbehandling.

 16. Start datamaskinen på nytt, selv om du ikke blir bedt om å gjøre det. Windows tvinger deg ikke alltid til å starte på nytt etter oppdatering av en driver, men det er en god idé. Driveroppdateringer innebærer endringer i Windows-registeret og andre viktige deler av Windows, så omstart er en god måte å sørge for at denne oppdateringen ikke har påvirket noen annen del av Windows negativt. Hvis du finner ut at driveroppdateringen forårsaket et slags problem, er det bare å rulle driveren tilbake til forrige versjon og deretter prøve å oppdatere den igjen.