Hvordan aktivere eller deaktivere nettverkstilkoblinger i Windows

Som standard aktiverer og bruker Windows automatisk tilkoblede nettverksgrensesnitt, inkludert Wi-Fi og kablede adaptere. Når en Wi-Fi-forbindelse eller Ethernet slutter å fungere, deaktiverer operativsystemet tilkoblingen automatisk. Tilkoblingen kan også deaktiveres manuelt for å feil søke og fikse nettverksproblemer.

Hvis internett ikke fungerer, kan du deaktivere og aktivere tilkoblingen for å tilbakestille den nettverks spesifikke funksjonaliteten uten å starte datamaskinen på nytt. Denne prosessen fjerner noen ganger visse typer nettverksproblemer akkurat som en full omstart ville gjort.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, 8, 7, Vista og XP.


Slik deaktiverer du en nettverkstilkobling

Deaktivering og aktivering av nettverkstilkoblinger gjøres via Kontrollpanel.

  1. Åpne Kontrollpanel.
  2. I Windows 10, Windows 8, Windows 7 og Windows Vista velger du Nettverk og Internett. Alternativt kan du høyreklikk på internett ikonet i oppgavelinjen og velge Åpne nettverks- og internettinnstillinger.

    I Windows XP, endre til Kategori vis, velg Nettverk og Internett-tilkoblinger > Nettverkstilkoblinger, og hopp til trinn 4.

  3. Trykk på Nettverks- og delings senter.

  4. Trykk på Endre innstillinger for nettverkskort. I Windows Vista velger du Administrer nettverkstilkoblinger.

  5. Nettverkstilkoblinger høyreklikk eller trykk og hold på tilkoblingen du vil deaktivere, og velg deretter Deaktiver. Ikonet for tilkoblingen blir grått for å vise at den er deaktivert.

    Hvis Deaktiver vises ikke i menyen, forbindelsen er deaktivert.

  6. Hvis du blir bedt om det, bekreft handlingen, eller skriv inn et administrator passord hvis du ikke er logget på som administrator.
  7. Internett-tilkoblingen er deaktivert.

Hvordan aktivere en nettverkstilkobling

Aktivering av en nettverkstilkobling er lik, men du bruker aktiver alternativet i stedet.

  1. Gjenta trinn 1, 2 og 3 (ovenfra) for å få tilgang til Nettverkstilkoblinger skjermen.

  2. Høyreklikk eller trykk og hold på tilkoblingen du vil aktivere, og velg aktiver.

  3. Hvis du blir bedt om det, skriv inn et administrator passord eller bekreft handlingen.
  4. Ikonet er ikke lenger grått, noe som indikerer at tilkoblingen er aktivert.

Tips

  • Når du deaktiverer et trådløst nettverkskort, mister du Wi-Fi-internettilkoblingen til du aktiverer adapteren på nytt. Det samme gjelder for en kablet tilkobling. Før du deaktiverer en nettverkstilkobling, må du lagre åpne nettbaserte filer slik at du ikke mister jobben.
  • Enhetsbehandling administrerer nettverkstilkoblinger som et alternativ til Kontrollpanel. For å deaktivere en enhet i Enhetsbehandling, åpne Enhetsbehandling, utvid nettverkskort seksjon, og høyreklikk eller trykk og hold inne oppføringen som tilsvarer nettverkskortet for å finne Deaktiver alternativ (aktivering av enheter er lik). Avinstaller tilkoblinger du ikke trenger for å stramme nettverkssikkerheten og gratis ressurser.
  • Windows XP støtter en reparasjon alternativ for trådløse tilkoblinger. Denne funksjonen deaktiverer og aktiverer Wi-Fi-tilkoblingen på nytt i ett trinn. Selv om denne funksjonen ikke eksisterer i nyere versjoner av Windows, tilbyr feilsøkings veiviserne i nyere versjoner av Windows lignende funksjonalitet.

Legg igjen en kommentar