Hvordan fjerne iTunes for Windows 7 og Vista

Det kan være tider når total fjerning (og deretter installering på nytt) av et program er din eneste løsning. Hvis du har prøvd hvert feilrettingstips du kan finne for ditt spesielle iTunes-problem uten hell, må du vurdere dette alternativet 'siste utvei'.

Det første trinnet du må ta før du gjør dette, er å sikkerhetskopiere iTunes-biblioteket. Du kan for eksempel allerede ha en nylig sikkerhetskopi lagret på en ekstern harddisk. Denne guiden viser deg ikke bare hvordan du raskt kan sikkerhetskopiere den bærbare lagringsløsningen, men også hvordan du konsoliderer biblioteket ditt, da dette sørger for at alt i biblioteket ditt er på ett sted i stedet for på flere steder.

Hvis iTunes-installasjonen din ikke kjører i det hele tatt, må du gå glipp av konsolideringsdelen av sikkerhetskopieringsveiledningen vår. Dette bør imidlertid ikke være et problem så lenge du følger resten av guiden.

Fra januar 2020 støtter ikke Microsoft lenger Windows 7. Vi anbefaler at du oppgraderer til Windows 10 for å fortsette å motta sikkerhetsoppdateringer og teknisk støtte.


Total fjerning av iTunes for Windows 7 og Vista

For å kunne fjerne iTunes fra Windows 7 eller Vista-maskinen din, må du vite i hvilken rekkefølge hver iTunes-komponent må avinstalleres. Forsikre deg om at iTunes ikke kjører, og følg trinnene nedenfor for å fjerne programmet og alle dets støtteapplikasjoner.

  1. Gå til Kontrollpanel. Du kan komme til dette ved å klikke på Windows Start Orb og deretter velge Kontrollpanel.

  2. Start Programmer og funksjoner og klikk på Avinstaller et program kobling (under Program-menyen), eller hvis du er i klassisk visningsmodus, klikker du på Programmer og funksjoner kobling.

  3. Avinstaller iTunes-programmet og finn iTunes-oppføringen i listen, og klikk på den for å markere den. Klikk på Avinstaller alternativet (over kolonnen Navn). En dialogboks vil dukke opp på skjermen og spør om du er sikker på at du vil fjerne programmet fra datamaskinen, og klikk deretter på Ja knappen for å avinstallere. Hvis du ser andre iTunes-referanser (inkludert iPod Updater), avinstallerer du også disse på samme måte.

  4. Fjern støtteapplikasjoner og avinstaller følgende applikasjoner (i riktig rekkefølge) på samme måte som i trinn 3.

    • Rask tid.
    • Apple-programvareoppdatering.
    • Apple Mobile Device Support
    • God morgen.
    • Apple Application Support (du ser denne oppføringen hvis du har iTunes 9 eller nyere installert).
  5. Start Windows på nytt, lukk applet-vinduet Programmer og funksjoner, og start Windows på nytt.

Når Windows er i gang igjen, kan du nå installere en fersk kopi av iTunes på systemet ditt. Få den siste versjonen av iTunes ved å laste den ned fra det offisielle iTunes-nettstedet.


Legg igjen en kommentar