Slik aktiverer du USB-feilsøkingsmodus på Android

Det er mange grunner til å aktivere USB-feilsøking på Android-enheten din. For eksempel lar den deg sidelaste apper fra utenfor den offisielle Google-butikken via datamaskinen din. Det er også mulig å installere tilpassede ROM-er, overføre data mellom enheter og gjenopprette murte telefoner eller nettbrett i feilsøkingsmodus.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder bredt for alle smarttelefoner og nettbrett som kjører Android 9.0 Pie, Android 8.0 Oreo og Android 7.0 Nougat.


Hva er USB-feilsøking?

Feilsøkingsmodus lar brukerne få tilgang til de indre funksjonene til Android-enheten på en datamaskin via en USB-tilkobling. Slå på USB-feilsøking er nødvendig for å bruke Android programvareutviklingssett (SDK), som programmerere bruker til å bygge og teste nye apper. Det tillater også brukere å sende avanserte kommandoer til telefonene sine fra datamaskinene sine med Android Debug Bridge (ADB).

Når det er sagt, er det flere grunner til at gjennomsnittlige brukere vil aktivere feilsøkingsmodus. For eksempel kan du:

 • Rot Android-enheten din slik at du kan installere et annet operativsystem.
 • Bruk ADB til å installere APK-filer fra datamaskinen din og skyv andre kommandoer over USB-tilkobling.
 • Bruk Fastboot til å gjenopprette en muret Android-enhet.
 • Ta en sikkerhetskopi av alle dataene dine ved hjelp av Android SDK.

I eldre versjoner av Android var det en forutsetning for å ta skjermbilder å aktivere feilsøkingsmodus, men å ta skjermbilder på Android er nå mye enklere.


Slik aktiverer du USB-feilsøking på Android

Aktivering av feilsøkingsmodus krever tilgang til menyen for utvikleralternativer, som er skjult i systeminnstillingene dine.

 1. Åpne enhetene dine innstillinger og trykk Om telefonen or Om nettbrettet.

 2. Pek Bygg nummer gjentatte ganger til du ser et varsel som sier "Du er nå utvikler."

 3. Gå tilbake til hovedmenyen system menyen, og trykk deretter på Utviklermuligheter.

  Hvis du bruker Android Pie, må du trykke Avansert alternativer for å avsløre utvikleralternativene.

 4. Trykk på vippebryteren øverst til høyre for å aktivere utvikleralternativer (hvis den ikke allerede er aktivert).

 5. Pek OK å bekrefte.

 6. Trykk på USB feilsøking vekslebryter.

 7. Pek OK å bekrefte.

 8. Neste gang du kobler enheten til en datamaskin, vil du få en melding om å spørre om du vil autorisere USB-feilsøking for den datamaskinen. Trykk på OK å bekrefte.

  Hvis PC-en din ikke oppdager Android-enheten din, kan det hende du må laste ned riktig enhetsdriver.


Slik deaktiverer du USB-feilsøking på Android

For å slå av USB-feilsøking, gå tilbake til utvikleren alternativer og trykk på USB-feilsøkingsbryteren en gang til.

For å tilbakestille hvilke datamaskiner som har tilgang til Android-enheten din i feilsøkingsmodus, går du tilbake til alternativene for utviklere menyen og trykk på Opphev USB-feilsøkingstillatelser.

Sikkerhetsrisiko ved USB-feilsøking

Hvis du setter enheten din i feilsøkingsmodus, blir den mer sårbar for skadelig programvare og angrep utenfor. Av denne grunn vil du motta en sikkerhetsmelding hver gang du kobler enheten til en ny PC. Unngå å koble enheten til offentlige ladeporter eller bruke offentlige Wi-Fi-nettverk med feilsøkingsmodus aktivert.

Hvis du mister enheten din med feilsøkingsmodus slått på, kan en teknisk kunnskapsrik tyv få tilgang til dine personlige data uten å vite passordene dine. Derfor bør du alltid slå av feilsøking når du ikke trenger det.

For ekstra sikkerhet, sett opp Find My Device-funksjonen, som lar deg finne enheten din eller slette dataene eksternt hvis den noen gang er tapt eller stjålet.

Android-feilsøkingsapper

Det er apper tilgjengelig i Google Play-butikken som angivelig gjør det enklere å aktivere USB-feilsøking; men med tanke på hvor enkel prosessen allerede er, er det ingen grunn til å laste ned en app for dette formålet.

Slik aktiverer du USB-feilsøking med en ødelagt skjerm

Hvis berøringsskjermen på Android er ødelagt, men du fremdeles kan se skjermen, kan det være mulig å bruke en mus for å aktivere feilsøkingsmodus, forutsatt at enheten din støtter On-The-Go (OTG) -teknologi. Hvis det gjør det, kobler du til en mus via en OTG-kabel for å navigere i enhetens innstillinger uten å bruke berøringsskjermen.


Legg igjen en kommentar