Slik aktiverer du Chromebook-utviklermodus

Google begrenser strengt hva du kan gjøre med Chromebooken din av sikkerhets- og enkelhetsgrunner. Hvis du trenger å gjøre noe mer komplisert enn å skrive et essay eller surfe på nettet, må du kanskje aktivere utviklermodus for ChromeOS. Denne guiden viser deg hvordan og forklarer ulempene.

Disse instruksjonene gjelder Chromebook som bruker en virtualisert utviklerbryter. Noen Chromebook-er, som Cr-48 og Samsung Series 5, har fysiske brytere for utviklermodus. Chromium opprettholder en liste over alle Chromebook-modeller der du kan finne ut om enheten din har en utviklerbryter.


Hva er utviklermodus på Chromebooks?

Aktivering av utviklermodus ligner på jailbreaking av en iPhone eller rooting av en Android-telefon. Disse enhetene tillater bare brukere å installere godkjente apper, og de gir begrenset mulighet til å gjøre endringer i systemet. Når du aktiverer utviklermodus, får du en høyere grad av kontroll over enheten din, men Chromebook mister alle sikkerhetsfunksjonene som er innebygd i Chrome OS.

Aktivering av utviklermodus slår også Chromebook på, noe som betyr at påloggingsinformasjonen din og eventuelle lokalt lagrede data blir fjernet. Du kan ikke gjenopprette disse dataene, så ta sikkerhetskopi av alt du ikke vil miste.


Slik aktiverer du utviklermodus på Chromebooken din

Slik aktiverer du utviklermodus på en Chromebook:

  1. Når Chromebook er slått av, start opp i gjenopprettingsmodus ved å holde inne Esc + Forfriske mens du også trykker på strøm~~POS=TRUNC knapp.

    Oppdater-tasten ser ut som en sirkulær pil som peker med urviseren. Det er vanligvis den F3 nøkkel.

  2. Vent på skjermen som sier "Chrome OS mangler eller er skadet. Sett inn USB-pinnen"og trykk Ctrl+D.

    Chrome OS mangler eller er faktisk ikke skadet. Dette er den vanlige skjermen du får når du slår på utviklermodus.

  3. Press Enter hvis du blir bedt om det, og vent til enheten starter på nytt. Når den starter på nytt, følger du instruksjonene på skjermen for å konfigurere Chromebook.


Hva kan du gjøre med en Chromebook i utviklermodus?

Det viktigste som endres når du aktiverer utviklermodus, er at du får tilgang til Chrome OS-utviklerskallet, også kjent som "Crosh". trykk Ctrl + andre + T for å åpne Crosh i Chrome-nettleseren.

Utviklerskallet lar deg utføre avanserte oppgaver som å pinge en IP-adresse eller et nettsted, koble til en Secure Shell (SSH) -server og kjøre en rekke andre Linux-kommandoer. Disse oppgavene er mulige fordi Chrome OS er basert på Linux.

En av de mest nyttige tingene som utviklermodus muliggjør, er muligheten til å installere et Linux-skrivebordsmiljø på Chromebook. Du kan beholde det raske Chrome OS-grensesnittet og bytte til et fullstendig Linux-miljø når du trenger å gjøre noe mer komplisert.

Du har tilgang til utviklerskallet uten å aktivere utviklermodus, men utviklermodus må være slått på for å kjøre avanserte Linux-kommandoer.


Problemer med Chromebook-utviklermodus

Det er noen potensielle farer å ta i betraktning før du aktiverer utviklermodus:

  • Google støtter ikke det: Du kan ugyldiggjøre garantien din når du aktiverer utviklermodus, noe som betyr at du kan være alene hvis du har problemer med Chromebooken din i fremtiden.
  • Du mister alle dataene dine: Aktivering av utviklermodus sletter alle dataene du har lagret lokalt på Chromebooken din. Hvis du ikke sikkerhetskopierer alt, er det borte for alltid.
  • Det er lett å miste alle dataene dine igjen: Når du slår av utviklermodus, blir dataene dine slettet igjen. Du kan deaktivere den ved å trykke på mellomromstasten mens Chromebook starter opp, så det er enkelt å tørke harddisken ved et uhell.
  • Det tar lengre tid å starte opp: Hver gang du starter opp med utviklermodus på, må du se på en advarselsskjerm.
  • Chromebooken din er mindre sikker: Chromebooks har mange sikkerhetsfunksjoner som er fullstendig deaktivert når du slår på utviklermodus.

Slik deaktiverer du utviklermodus

For å deaktivere utviklermodus, slå av Chromebook og slå den på igjen, og vent på skjermen som sier "OS-bekreftelse er AV"og trykk på MELLOMROM. Følg instruksjonene på skjermen for å sette opp Chromebook på nytt.

Alle lokalt lagrede data blir fjernet, så ta sikkerhetskopi av dataene dine før du deaktiverer utviklermodus.

Hvis Chromebook har en fysisk utviklerbryter, må du slå den av for å gå tilbake til normal. Dette er den samme bryteren du brukte for å aktivere utviklermodus.


Legg igjen en kommentar