Slik installerer du APK på Android

Installere en APK-fil på Android, det er så enkelt som å klikke på filen fra telefonen din. Det er imidlertid noen ting du bør vurdere før du kan gjøre dette med hell.

Først må du forberede telefonens innstillinger. For det andre, få filen til din Android. Og til slutt, finn filen for å åpne den.

Informasjonen nedenfor skal gjelde uansett hvem som har laget Android-telefonen din: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc.


Hva er en APK?

En APK (Android Package Kit) er en type fil som installerer en applikasjon for Android. Hvis du er teknisk kunnskapsrik, er det som en fil du kjører for å installere programmer på Windows eller Mac (kjent som en kjørbar (EXE) for Windows, eller en pakkeinstallatør (PKG) for Mac).

I dette tilfellet er APK-filen bare installasjonsfilen du klikker for å installere applikasjoner på Android-enheten din.

Her er en forenklet forklaring på hva en APK er, men det hjelper å forstå hvorfor å klikke på filen på Android-enheten din vil installere et program.


Hvorfor bruke en APK?

Hvis du noen gang har installert en Android-applikasjon fra Google Play-butikken, har du faktisk allerede brukt en APK-fil uten å vite det. Når du klikker på det grønne Install Google Play automatiserer prosessen med å overføre APK-filen til telefonen din og kjøre den for deg.

Men hva om appen du vil installere ikke er tilgjengelig på Google Play? Det er da du må ta saken i egne hender.

I denne artikkelen lærer du tre metoder for å kjøre en APK-installasjonsfil for å installere en app som ikke er fra Google Play på telefonen din.


Forbered Android-enheten din

Siden telefonen din anser applikasjoner utenfor Google Play som en "ukjent app", må du be telefonen din om at du kan installere ukjente apper.

Aktiver installering av "ukjente apper" på Android Nougat

  1. Gå inn til Innstillinger.

  2. Pek Sikkerhet (eller Lås skjerm og sikkerhet).

  3. Rull ned til Enhetsadministrasjon delen, og aktiver Ukjente kilder.

Aktiver installering av "ukjente apper" på Android Oreo

  1. Gå til Innstillinger.

  2. Deretter Apper og varsler.

  3. Plukke ut Installer ukjente apper (eller Installer andre apper).


Installer en Android File Manager

Nå som du har konfigurert telefonen slik at du kan installere ukjente apper, trenger du også en måte å finne den applikasjonsfilen (APK-filen) på telefonen din slik at du kan kjøre den.

Android-telefoner kommer vanligvis med en "File Manager" -app du kan bruke. Men hvis du ikke har en, åpner du Google Play på telefonen din og søker etter "File Manager". Du vil se mange tilgjengelige alternativer.

Noen av de beste alternativene inkluderer:

  • Cx File Explorer
  • EZ File Explorer
  • File manager

Installer noen av disse filbehandlerne, slik at du kan finne APK-filen etter at du har overført den til telefonen.


Enklest: Last ned APK Installer fra Android

Den enkleste måten å installere en APK-fil på din Android er å laste ned filen ved hjelp av Android-nettleseren din.

  1. Når du har funnet et nettsted som tilbyr en Android-app, ser du en lenke for å laste ned APK-filen. Det kan hende du ser en popup som spør om du vil la nettleseren lagre filer på telefonens lagring. Godta dette. Du vil også se en advarsel om at "Denne typen filer kan skade enheten din."

  2. bare klikk OK å fortsette.

  3. Hvis telefonens nettleser ikke gir deg muligheten til å åpne filen etter nedlasting, åpner du filutforsker-appen du installerte, og går til nedlastingsmappen på enheten.

  4. Trykk på APK-fil. Tillat appen alle nødvendige tillatelser den ber om. Klikk deretter nederst i installasjonsvinduet INSTALLER.

  5. Du ser en bekreftelse på at appen er installert. Nå ser du appen som er tilgjengelig i listen over installerte apper.

Mellomliggende: Overfør APK Installer via USB

Hvis du ikke har internettilgang på telefonen din, eller av en annen grunn kan du ikke bruke nettleseren til å laste ned filen, kan du fortsatt installere apper fra datamaskinen din.

Last ned APK-filen, akkurat som beskrevet ovenfor, ved hjelp av datamaskinens nettleser. Når den er lastet ned, må du koble til Android-telefonen din og overføre filen.

Hvis du aldri har koblet din Android til datamaskinen, må du aktivere USB Debugging.

Avhengig av hvor gammel enheten din er, er det to måter å gjøre dette på.

  • Android 4.1.x og lavere: Klikk innstillinger, og trykk deretter på applikasjoner, trykk Utvikling og til slutt aktivere USB feilsøking.
  • Android 4.2.x og nyere: Klikk innstillinger, bla ned til Om telefonen, og trykk Bygg nummer syv ganger. Dette aktiverer utviklermenyen.
  • Gå tilbake til innstillinger, trykk Developer Options og trykk USB Debugging. Aktiver USB Debugging avkrysningsruten.

Når dette er aktivert, kan du koble telefonen til datamaskinen din med en USB-kabel, og den monterer telefonen akkurat som en minnepinne.

Når telefonen din er koblet til datamaskinen din, vises den som en annen stasjon i datamaskinens File Explorer. Flytt APK-filen du har lastet ned fra app-nettstedet til telefonen din.

  1. Finn den nedlastede APK-filen på datamaskinen din.

  2. Høyreklikk filen og klikk Kopier.

  3. Finn den nye stasjonen til telefonen din i filutforskeren.

  4. Utvid hver mappe til du finner /sdcard / nedlasting mappe.

  5. Lim inn APK-filen i den mappen.

Når filen er overført, bruker du filutforsker-appen på telefonen din som beskrevet i forrige avsnitt for å trykke på APK-filen og installere appen.

Hvis du ikke har en USB-kabel, er en annen løsning å installere WiFi FTP-server fra Google Play, og deretter bruke en FTP-klient på datamaskinen din (som FileZilla) for å overføre APK-filen fra datamaskinen din til / sdcard / nedlasting mappen på telefonen. Dette er imidlertid et avansert alternativ og krever forståelse for hvordan du FTP-filer.

Avansert: Kjør APK Installer med minimal ADB og Fastboot

Hvis APK-installasjonsprogrammet av en eller annen grunn ikke kjører når du trykker på det på telefonen din eller appstarteren krasjet og telefonen ikke fungerer som den skal, er det en nødsituasjon, avansert løsning som fungerer. Du kan installere APK-filen på Android fra datamaskinen din ved hjelp av et verktøy som heter "Minimal ADB og Fastboot".

Først må du følge trinnene i forrige avsnitt for å koble telefonen via USB og aktivere USB-feilsøking.

Deretter laster du ned og installerer den nyeste versjonen av Minimal ADB og Fastboot på datamaskinen din. Kjør verktøyet, og et kommandovindu starter. Når telefonen er koblet til datamaskinen din med USB-kabelen, skriver du inn kommandoen aDB-enheter.

Hvis verktøyet kan oppdage telefonen din, ser du en ID for enheten oppført under Liste over tilkoblede enheter. Nå er du klar til å overføre APK-filen.

  1. Ved hjelp av Windows File Explorer, finn den nedlastede APK-filen på datamaskinen din.

  2. Høyreklikk filen og klikk Kopier.

  3. Bruk Windows File Explorer til å navigere til mappen Minimal ADB og Fasbtoot (vanligvis c: Programfiler (x86) Minimal ADB og Fastboot ).

  4. Lim inn APK-filen i den mappen.

  5. Gi APK-filen nytt navn til noe kort, slik at det er enkelt å skrive som en kommando.

  6. Tilbake i det samme kommandovinduet du hadde åpnet før, skriver du inn kommandoen ADB installasjon.

    Erstatte med navnet på APK-filen din.

  7. Når du ser ordet Suksess, er appen installert på telefonen din!

Finner APK-installatører

Det er mange nettsteder der du kan finne apper som ikke er Google Play å installere. Tre av de mest populære er APK Pure, Reddits APK Directory og APK Mirror.

Husk å gjøre undersøkelser før du installerer en app. Ofte et raskt Google-søk kan gi deg beskjed hvis en app (eller selskap som gjør at appen) har en tvilsom rykte. Seriøst, gjør undersøkelser før du laster ned og installerer APK på din egen Android-enhet.


Legg igjen en kommentar