Apple Pencil: Ikke et hjemmekjøring, men definitivt en trippel

Apple Pencil er en enhet bundet av skjønnhet, stil, teknologisk nåde og ufullkommenhet. Kanskje den beste og mest nøyaktige pennen på markedet, Pencil er pennen som ikke er en penn. Og mens Apple har en evne til å kombinere en elegant form med teknologisk fortreffelighet, ser det ut til at søken etter stil har kommet i veien for nytten med blyanten.

Som du kanskje forventer, har Apple Pencil den samme grunnleggende formfaktoren til en # 2 blyant, minus de harde kantene og den gule fargen. Faktisk er blyanten omtrent like lang som en splitter ny # 2, noe som gjør den til en av de lengste stylusene på markedet. Selv spissen har formfaktoren til en spisset blyant, og den eneste virkelige tingen som blyanten mangler annet enn farge, er et viskelær, en funksjon som utvises av mye av konkurransen.

Den originale Apple Pencil. Apple inc.


Apple Pencil Fresh out of the Box

Å komme i gang med blyanten er ganske enkelt til tross for at det ikke er en ekte penn. I stedet for å jobbe med en kapasitiv berøringsskjerm på en måte som ligner på (men mer presis enn) en fingertupp, bruker Apple Pencil en kombinasjon av trådløs Bluetooth-teknologi og sensorer innebygd i skjermen for å oppdage berøringen av Pencil. Denne metoden lar iPad bestemme både trykkmengden og vinkelen på blyanten, noe som betyr at iPad kan endre måten blyanten tegner på skjermen basert på trykk og vinkel.

For å pare blyanten med iPad, kobler du den bare til lynporten rett under iPadens Hjem-knapp. I stedet for et viskelær har Apple Pencil en liten hette som griper om blyanten ved hjelp av en magnet. Å slå av lokket avslører et lynadapter som ligner på enden av kabelen som følger med iPad. Når du kobler blyanten til iPad for første gang, kobles enhetene sammen. Alt du trenger å gjøre er å bekrefte i dialogboksen som vises på iPad-skjermen, at du faktisk vil koble blyanten til iPad.

Dette er også metoden for lading av blyanten. Det tar bare omtrent 15 sekunder med lading for å få en halv times batterilevetid for blyanten, så selv om det kan virke vanskelig å ha blyanten som stikker ut fra bunnen av iPad-en, trenger du ikke å ha den der i en lengre periode. Apple Pencil leveres også med en adapter som du kan bruke med iPad-ladekabelen hvis du foretrekker å lade den via et stikkontakt.

Én ting med det taket: det blir lett å miste. Det holder på plass ganske bra når det sprenges ordentlig på, men det er en måte å sette hetten inn der den ikke forsegler med et klikk. I så fall er det enkelt å fly, og basert på form og størrelse kan det være lett å miste.

Men det er en liten irritasjon i forhold til følelsen av blyanten selv. Det er glatt. Etter stylusstandarder er det veldig glatt. Dette kan faktisk hjelpe etter at du blir vant til det fordi blyanten blir veldig flytende i hånden, men i begynnelsen har den en veldig vanskelig følelse av den. Blyanten er også større og tyngre enn det meste av konkurransen.


Den beste pennen på planeten?

Når du har paret Apple Pencil og begynner å bruke den (vi foreslår at du går rett inn i Notes-appen for å leke med den), er det lett å fortelle at dette er et Apple-produkt. Skjermen skanner 240 ganger i sekundet for blyanten, og hvis det ikke er nok, bruker iPad prediktive algoritmer for å gjette hvor blyanten er og hvor den skal. Disse kombineres for å skape en veldig responsiv stylus.

Og husk hvordan det er pennen som ikke er en penn? Ulempen med ikke å bruke et kapasitivt samspill mellom blyanten og iPad er at blyanten kan gjøre noen, men ikke alle funksjoner til en finger. For eksempel kan du åpne en app med et trykk, bla gjennom lister og trykknapper, men du kan ikke bruke den til å aktivere iPads kontrollsenter eller varslingsskjerm. Bruken blir også begrenset i apper, selv om det enkelt kan velge forskjellige verktøy fra en tegningsapps meny.

Selv om dette kan høres ut som en ulempe, har den en klar oppside: IPad er perfekt til å skille finger eller håndflate fra blyanten. Det kan ta apper litt tid å bruke denne informasjonen, men selv fra lanseringen gjør appene en god jobb med å skille ut en utilsiktet finger som treffer skjermen eller en del av håndflaten på hjørnet av skjermen fra selve blyanten, slik at du ikke får du ikke utilsiktet hikke når du bruker blyanten.

Blyanten er flott for å notere og tegne, men den skinner virkelig i hendene på en kunstner. Og som navnet antyder, er det på sitt beste når det er en blyant. Apple Pencil er i stand til å tegne en veldig smal linje med presisjon, men den tilpasser seg også trykket som brukes når du berører skjermen, noe som kan skape en tykkere linje. Blyanten oppdager også vinkelen den holdes under, slik at du kan bruke den til å skygge et område akkurat som om du brukte en blyant eller et kullstykke.

Den eneste virkelige ulempen med blyanten fra et synspunkt er programvaren som er tilgjengelig for den. Det er mange flotte apper fra Paper til Procreate, som kan være den beste generelle tegningsappen på iPad. Men det er ingen fullverdig Illustrator, Photoshop eller Painter 2016. iPad Pro har et stort løft i hastighet i forhold til tidligere iPads, så kanskje vi ser at disse appene kommer til iPad før snarere enn senere, men inntil da, programvaren siden kan holde blyanten tilbake.

Når vi snakker om iPad Pro, på tidspunktet for denne gjennomgangen, er den den eneste iPad som kan jobbe med Apple Pencil. Dette er hovedsakelig fordi blyanten krever spesifikke sensorer innebygd i skjermen, så det må lages en iPad for blyanten like mye som blyanten er laget for iPad. Dette iPad Pro-kravet bør endres i den nye fremtiden når neste iPad slippes, men inntil da er den eneste måten du kan bruke blyanten med iPad Pro.


Er Apple Blyant riktig for deg?

Så flott som Blyanten er til å ta notater, er den virkelig laget for de som skal sette en penn gjennom vriren. Apple Pencil er best i hendene på en kunstner eller en bruker som skal bruke Pencil til å lage. Det er billigere penner på markedet for å ta notater, og de har ikke iPad Pro-kravet. Men hvis du vil ha den beste pennen på markedet, er det en no-brainer. Den høyere prisen på Apple Pencil er absolutt verdt den avanserte sensoren og en ny måte å bruke en penn på iPad.

Legg igjen en kommentar