Slik bruker du Android-telefonen din som et bærbart Wi-Fi-hotspot

Hotspots tilbyr mer praktisk mulighet enn deling, der en dataforbindelse deles med en enkelt datamaskin ved hjelp av en USB-kabel eller Bluetooth - muligens ved hjelp av programvare som PdaNet. Akkurat som iPhone kan brukes som et Wi-Fi-hotspot, har mange Android-smarttelefoner og nettbrett lignende funksjoner. Med et Wi-Fi-hotspot kan mobildataforbindelsen din på Android-enheten din deles trådløst med opptil fem andre enheter, inkludert andre mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner. Wi-Fi-datadelingsfunksjonen er innebygd i de fleste Android-enheter. 

Instruksjonene i denne artikkelen fokuserer på "lager" Android på en Google Pixel og en Samsung Galaxy S9. Andre enheters grensesnitt og prosesser kan variere avhengig av hvem som har laget dem: LG, HTC, Huawei, Xiaomi, etc.

Miguel Co / Web 


Slå på den bærbare Wi-Fi-hotspot-funksjonen på din Samsung-smarttelefon

Hvis du ikke er begrenset til å bruke Wi-Fi-hotspot-funksjonen på Android-enheten din, må du aktivere den.

Vær selektiv når du bruker en smarttelefon som et Wi-Fi-hotspot, og som du deler passordet med. Data behandlet gjennom denne Wi-Fi-funksjonen bruker din månedlige tildeling av mobildatabruk.

Slik slår du på Wi-Fi-sone:

  1. Gå til innstillinger på Samsung-telefonen din. Fra Hjem , trykk på meny knappen, og trykk deretter på innstillinger.

  2. innstillinger skjerm, trykk Trådløse nettverk. Trykk på på en Samsung-telefon Tilkoblinger, og trykk deretter på Mobilt hotspot og internettdeling.

  3. Skru på Mobile Hotspot vippebryter. Telefonen blir et trådløst tilgangspunkt og viser en melding i varslingslinjen når den er aktivert.

  4. Trykk på for å finne passordet og instruksjonene for hotspot Mobile Hotspot. Bruk dette passordet for å koble de andre enhetene dine til hotspot.

    Trykk på for å endre standardpassordet Passord og skriv inn et nytt passord.

  5. Koble de andre enhetene dine til hotspot for å gå online.


Slå på den bærbare Wi-Fi-hotspot-funksjonen på Pixel eller Stock Android-smarttelefonen

Hvis du ikke er begrenset til å bruke Wi-Fi-hotspot-funksjonen på Android-enheten din, aktiverer du den:

  1. Start innstillinger app, og trykk deretter på Nettverk og Internett.

  2. Pek Hotspot og tethering, og trykk deretter på Wi-Fi hotspot.

  3. Skru på Wi-Fi Hotspot vekslebryter.

  4. Eventuelt kan du endre hotspot-navnet, passordet og andre avanserte innstillinger som automatisk avstenging og AP-bånd.


Finn og koble til det nye Wi-Fi-hotspot opprettet

Når hotspot er aktivert, kobler du de andre enhetene til det som om det var en annen Wi-Fi-ruter:

  1. Finn Wi-Fi-hotspot fra hver enhet du vil dele Internett-tilgang med. Datamaskinen, nettbrettet eller andre smarttelefoner kan gi deg beskjed om at nye trådløse nettverk er tilgjengelige.

    For å finne de trådløse nettverkene, bruk Android-telefonen din og gå til innstillinger > Trådløse nettverk > Wi-Fi-innstillinger. Følg deretter de generelle Wi-Fi-tilkoblingsinstruksjonene for de fleste datamaskiner.

  2. Opprett tilkoblingen ved å skrive inn passordet for Wi-Fi-sone.


Aktiver Wi-Fi-hotspot gratis i transportbegrensede planer

Standardprosedyren for den universelle Wi-Fi-hotspot-funksjonen som finnes i Android fungerer hvis du har en enhet som støtter hotspots og en dataplan som kan kobles til den. Imidlertid kan det hende du ikke får internettilgang på den bærbare datamaskinen eller nettbrettet ditt etter at du har koblet deg til, fordi noen trådløse operatører begrenser Wi-Fi Hotspot-tilgang bare til de som betaler for funksjonen.

En annen måte å bruke Android som et hotspot er med en Android-widget-app, for eksempel Elixir 2, som slår Wi-Fi-hotspot på eller av på startskjermen. Dette gjør det mulig å få tilgang til hotspot-funksjonen direkte og uten å legge til ekstra kostnader fra din trådløse leverandør. Hvis Elixir 2 ikke fungerer, gjør en gratis app som heter FoxFi det samme.

Selv om disse appene omgår operatørrestriksjoner, utgjør det i de fleste tilfeller å omgå operatørbegrensninger et brudd på bruksvilkårene i kontrakten din. Bruk disse appene etter eget skjønn.


Tips og betraktninger

Når du bruker Wi-Fi-sone på Android-telefonen din og andre enheter, følg disse anbefalingene:

  • Slå av Wi-Fi-hotspot-funksjonen når du ikke lenger trenger delt Internett-tilgang for andre enheter. Når funksjonen er aktivert, tømmes mobiltelefonbatteriet.
  • Som standard er bærbare Wi-Fi-sone konfigurert med WPA2-sikkerhet og et generelt passord. Hvis du bruker et hotspot på et offentlig sted eller er bekymret for hackere som fanger opp dataene dine, kan du endre passordet før du sender signalet ditt.
  • Ulike enheter og operatører bruker forskjellige metoder for å aktivere funksjonen for mobil hotspot. Noen operatører krever bruk av en frittstående app, i stedet for Android-funksjonaliteten, for å dele dataplanen din med Wi-Fi-brukere. Sjekk de spesifikke instruksjonene for produsenten av enheten eller tjenesteleverandøren.

Legg igjen en kommentar