ABR-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med ABR-filtypen er en Photoshop Brush-fil som lagrer informasjon om formen og strukturen til en eller flere børster.

ABR-filer brukes gjennom Photoshops penselverktøy. Som standard lagres disse filene i Photoshops installasjonsmappe under ... Forhåndsinnstillinger Børster .

Du kan ikke bare lage dine egne ABR-filer, men også laste ned gratis Photoshop-børster online.


Hvordan åpne en ABR-fil

ABR-filer kan åpnes og brukes med Adobe Photoshop fra penselverktøyet:

  1. Velg penselverktøyet fra Verktøy-menyen. Treffer B nøkkelen er en annen måte å fokusere på den.

  2. Velg gjeldende penseltype fra menyen øverst i Photoshop.

  3. Bruk den lille menyknappen for å velge Importer pensler.

  4. Finn ABR-filen du vil bruke i Photoshop, og velg deretter Laste.

Hvis denne metoden ikke fungerer, er en annen måte du kan prøve å importere tilpassede børster til Photoshop gjennom Rediger > Forhåndsinnstillinger > Forhåndsinnstilt leder. Velg Børster som forhåndsinnstilt type, og velg deretter Laste for å finne ABR-filen.

GIMP er en annen gratis bildeditor som kan bruke ABR-filer. Bare kopier ABR-filen til riktig mappe slik at GIMP kan se den. På vår installasjon av GIMP (din kan være litt annerledes), er mappen her:

C: Program Files GIMP 2 share gimp 2.0 brushes Basic

Du kan også åpne ABR-filer med Tumasofts Argus eller gratis med abrViewer, men disse programmene lar deg bare se en forhåndsvisning av hvordan penselen ser ut - de lar deg faktisk ikke bruke den.

Hvis du finner ut at et program på datamaskinen prøver å åpne ABR-filen, men det er feil applikasjon, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne ABR-filer, kan du se hvordan vi endrer standardprogrammet for en spesifikk filutvidelsesguide for å lage det endring i Windows.


Hvordan konvertere en ABR-fil

Selv om det sannsynligvis ikke er mye behov for å gjøre det, er abrMate et gratis program som kan konvertere ABR-filer til PNG-bildefiler, så lenge ABR-filene ble laget i Photoshop CS5 eller eldre.

Når ABR-filen er i PNG-format, kan du bruke en gratis bildekonverterer til å konvertere PNG-filen til JPG eller et annet format.

Du kan også konvertere en GIMP Brush-fil (GBR) til en Photoshop Brush-fil, slik at en penselfil laget under GIMP kan brukes med Photoshop, men den er ikke så strømlinjeformet som de fleste filkonverteringer.

Slik lager du en Photoshop Brush-fil fra en GIMP Brush-fil:

  1. Åpne GIMPs GBR-fil i XnView.

  2. Lagre bildet som en PNG-fil.

  3. Åpne PNG i Photoshop.

  4. Velg området du vil bruke som pensel.

  5. Lag penselen gjennom Rediger > Definer penselinnstilling menypost.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Det er enkelt å forveksle ABR-filtypen med ABW, ABF (Adobe Binary Screen Font) eller ABS (Absolute Database). Hvis du ikke kan åpne filen din med programmene vi nevnte ovenfor, kan du forveksle et annet filformat med en Photoshop Brush-fil.

Legg igjen en kommentar