ACF-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med ACF-filtypen er sannsynligvis en Adobe Custom Filter-fil, et format som lagrer verdier som skal brukes i Adobe Photoshop for å manipulere pikslene som finnes rundt en bestemt piksel.

Andre ACF-filer kan i stedet brukes med Steam-videospilldistribusjonsplattformen som en applikasjonsbufferfil som brukes til å lagre informasjon om nedlastinger og oppdateringer.

Hvis ACF-filen ikke er i noen av disse formatene, kan det i stedet være en X-Plane Aircraft-fil eller en Agent Character Data-fil.

En mindre vanlig bruk for en ACF-fil er som en Application Configuration-fil som brukes i Microsoft Visual Studio, et format som inneholder visse attributter for et program. En enda mindre vanlig bruk for ACF-utvidelsen er et format som brukes av Inmagic DB / TextWorks.

ACF står også for Advanced Custom Fields, et plugin som brukes med WordPress-nettsteder.


Hvordan åpne en ACF-fil

ACF-filen din er mest sannsynlig brukt med Adobe Photoshop, men bare hvis det er en Adobe Custom Filter-fil. For å åpne en ACF-fil i Photoshop, gå til filtre > Annen > Custom menyen og velg Laste knapp.

Hvis den spesifikke ACF-filen din brukes med Steam, kan du kanskje åpne den som et tekstdokument ved hjelp av en enkel teksteditor som Notepad ++. Hvis ikke, prøv GCFScape-verktøyet fra Nems verktøy for å åpne eller trekke ut filer ut av ACF-filen. Dette formatet brukes i den nyeste versjonen av Steam, mens GCF- og NCF-filer ble brukt i eldre versjoner av programvaren.

X-Plane er en flysimulator som bruker ACF-filer til å lagre flyegenskaper som flyets grenser og motoreffekt. Hvis du bruker en versjon av X-Plane nyere enn versjon 9, er ACF-filen din sannsynligvis en tekstfil (andre er i binær), noe som betyr at du også kan åpne den i en tekstredigerer. Du kan lese mer om dette formatet på X-Plane Developer-nettstedet.

Agent Character Data-filer som bruker ACF-filtypen, er tilknyttet den nå avviklede Microsoft Agent-animasjonsprogramvaren. De brukes til å beskrive et tegn og lagres med Agent Character Animation (ACA) -filer. Microsoft Agent Character Editor kan kanskje åpne denne typen ACF-filer.

En Application Configuration File bruker også .ACF-filtypen og skal kunne brukes med Visual Studio.

Hvis ingen av disse programmene kan åpne ACF-filen, kan du prøve Inmagic DB / TextWorks.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne ACF-filen, men det er feil applikasjon, eller hvis du helst vil at et annet installert program skal åpne ACF-filer, kan du se vår Hvordan endre standardprogrammet for en spesifikk filutvidelsesguide for å lage den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en ACF-fil

Konvertering av en ACF-fil avhenger helt av hva ACF-filen brukes til (dvs. hvilket format den er i). For eksempel kan du lagre en X-Plane Aircraft-fil i et nytt tekstbasert format, men Adobe Photoshop's ACF-fil kan sannsynligvis ikke brukes i noe annet format.

Det beste du kan gjøre hvis du vil prøve å konvertere ACF-filen din, er å åpne den i programmet som bruker den, og deretter prøve å finne en filet > Lagre som or Eksport menyen.

De fleste filformater, spesielt de mer populære som PDF og DOCX, kan konverteres ved hjelp av en gratis filkonverterer, men jeg tror ikke dette er tilfelle for noe format jeg er klar over som bruker ACF-utvidelsen.

Legg igjen en kommentar