PLS-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med PLS-filtypen er sannsynligvis en Audio Playlist-fil. De er vanlige tekstfiler som refererer til plasseringen av lydfiler, slik at en mediaspiller kan stille filene i kø og spille dem etter hverandre.

Det er viktig å forstå at PLS-filer ikke er de faktiske lydfilene som mediespilleren åpner; de er bare referanser eller lenker til MP3-filer (eller hvilket format filene har).

Imidlertid kan noen PLS-filer i stedet være MYOB Accounting Data-filer eller PicoLog Settings-filer.

Det er også noe som heter PLS_INTEGER som ikke har noe å gjøre med noen av disse PLS-filformatene. PLS er også en forkortelse for tekniske termer som fysisk lagbryter, vær så snill (tekstsjargong) og privat linjetjeneste.


Hvordan åpne en PLS-fil

Audio Playlist-filer med .PLS-filtypen kan åpnes med iTunes, Winamp Media Player, VLC, PotPlayer, Helium, Clementine, CyberLink PowerDVD, AudioStation og andre medieadministrasjonsprogrammer.

Du kan også åpne PLS-filer i Windows Media Player med Open PLS i WMP. (Du kan lese mer om hvordan du gjør det i denne gHacks.net-veiledningen).

Som du kan se nedenfor, kan Audio Playlist-filer også åpnes med en enkel tekstredigerer som Notisblokk i Windows, eller noe mer komplekst som et gratis tekstredigeringsprogram.

Her er en eksempel PLS-fil som har tre elementer:

[spilleliste]
File1 = C: Users Jon Music audiofile.mp3
Tittel1 = Lydfil over 2 m lang
Lengde1 = 246
File2 = C: Users Jon Music secondfile.Mid
Tittel2 = Kort 20-tallsfil
Lengde2 = 20
File3 = http: //radiostream.example.org
Tittel3: Radio Stream
Lengde3 = -1
NumberOfEntries = 3
Version = 2

Hvis du bruker et tekstredigeringsprogram for å vise eller redigere PLS-filen, er det noe som du ser ovenfor, noe som betyr at det faktisk ikke lar deg bruke PLS-filen til å spille av lyd. For det trenger du et av programmene nevnt ovenfor

MYOB AccountRight og MYOB AccountEdge kan åpne PLS-filer som er MYOB Accounting Data-filer. Disse filene brukes vanligvis til å oppbevare økonomisk informasjon.

PLS-filer som er opprettet fra PicoLog dataloggingsenheter, kan åpnes med PicoLog Data Logging Software.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne PLS-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne PLS-filer, kan du se hvordan du endrer standardprogrammet for en bestemt filtype for å gjøre den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en PLS-fil

Før vi forklarer hvordan du konverterer en PLS Audio Playlist-fil, bør du huske at dataene i filen bare er tekst. Dette betyr at du bare kan konvertere filen til et annet tekstbasert format, ikke et multimediaformat som MP3.

En måte å konvertere en PLS-fil til et annet spillelisteformat er å bruke en av PLS-åpnerne ovenfra, som iTunes eller VLC. Når PLS-filen for eksempel er åpnet i VLC, kan du bruke Media > Lagre spillelisten til fil muligheten til å konvertere PLS til M3U, M3U8 eller XSPF.

Et annet alternativ er å bruke Online Playlist Creator til å konvertere PLS til WPL (en Windows Media Player-spillelistefil) eller noe annet spillelistefilformat. For å konvertere PLS-filen på denne måten, må du lime innholdet i .PLS-filen i en tekstboks; du kan kopiere teksten ut av PLS-filen ved hjelp av en teksteditor.

Du kan sannsynligvis konvertere MYOB Accounting Data-filer og PicoLog Settings-filer fra PLS til et annet filformat ved hjelp av et av programmene ovenfra som kan åpne filen.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis ingen av informasjonen ovenfor har vært til hjelp når du åpner filen, er det mulig at du bare leser filendelsen feil. Noen filtyper er stavet på nesten nøyaktig samme måte som PLS-filer, men de er ikke relatert til formatene ovenfra og åpnes derfor ikke med de samme programmene.

For eksempel åpnes ikke PLSC (Messenger Plus! Live Script), PLIST (Mac OS X Property List) og PLT (AutoCAD Plotter Document) filer som PLS-spillelistefiler, selv om de deler noen av de samme bokstavene i filtypene. .

Har filen din en annen filtype? Undersøk den du trenger for å få mer informasjon om programmene som kan åpne eller konvertere den.

Legg igjen en kommentar