PDB-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med PDB filtypen er mest sannsynlig et program databasefil som brukes til å holde debugging informasjon om et program eller modul, som en DLL eller EXE-fil. De kalles noen ganger symbolfiler.

Filen kartlegger forskjellige komponenter og utsagn i kildekoden til det endelige kompilerte produktet, som feilsøkingsprogrammet kan bruke til å finne kildefilen og plasseringen i den kjørbare filen der den skal stoppe feilsøkingsprosessen.

Noen PDB-filer kan i stedet være i Protein Data Bank-filformat. Dette er vanlige tekstfiler som lagrer koordinater angående proteinstrukturer.

Andre PDB-filer blir sannsynligvis opprettet i Palm Database- eller PalmDOC-filformat og brukes sammen med PalmOS mobile operativsystem; noen filer i dette formatet bruker i stedet .PRC-filtypen. Nok et mulig format er Tanida Demo Builder.


Hvordan åpne en PDB-fil

Ulike programmer bruker sin egen PDB-fil til å lagre data i et slags strukturert databaseformat, slik at hvert program brukes til å åpne sin egen type.

Geneious, Quicken, Visual Studio og Pegasus er bare noen få eksempler på programmer som kan bruke en PDB-fil som en databasefil. Radare og PDBparse kan også fungere.

Noen PDB-filer lagres som ren tekst, som Geneious 'Program Debug Database-filer, og er fullstendig lesbare hvis de åpnes i en tekstredigerer. Du kan åpne denne typen PDB-filer med hvilket som helst program som kan lese tekstdokumenter, som det innebygde Notisblokk-programmet i Windows. Noen andre PDB-filvisere og redaktører inkluderer Notepad ++ og Brackets.

Andre PDB-filer er ikke tekstdokumenter og er bare nyttige når de åpnes med programmet det er beregnet på. For eksempel, hvis din på en eller annen måte er relatert til Quicken, kan du prøve å bruke programvaren til å se eller redigere den. Visual Studio forventer å se en PDB-fil i samme mappe som DLL- eller EXE-filen.

Du kan se og redigere PDB-filer som er Protein Data Bank-filer, i Windows, Linux og macOS med Avogadro. Disse programmene kan også åpne filen: Jmol, RasMol, QuickPDB og USCF Chimera. Siden dette er ren tekst, kan du også åpne en i en tekstredigerer.

Palm Desktop burde kunne åpne denne filen hvis den er i Palm Database-filformat, men du må kanskje først gi den nytt navn for å ha .PRC-filtypen for at programmet skal gjenkjenne den. Kaliber er et annet alternativ.

For å åpne en PalmDOC PDB-fil, prøv STDU Viewer.

Tanida Demo Builder-filer åpnes med et program som har samme navn.


Hvordan konvertere en PDB-fil

Programdatabasefiler kan mest sannsynlig ikke konverteres til et annet filformat, i det minste ikke med et vanlig filkonverteringsverktøy. I stedet, hvis det er noe verktøy som kan konvertere denne typen filer, vil det være det samme programmet som kan åpne den.

Hvis du for eksempel trenger å konvertere databasefilen din fra Quicken, kan du prøve å bruke det programmet til å gjøre det. Denne typen konvertering er imidlertid sannsynligvis ikke bare til liten nytte, men støttes ikke i disse databaseapplikasjonene (dvs. at du sannsynligvis ikke trenger å konvertere denne typen PDB-filer til noe annet format).

Protein Data Bank-filer kan konverteres til andre formater med MeshLab. For å gjøre dette må du kanskje først konvertere den til WRL med PyMOL fra filet > Lagre bildet som > VRML menyen, og importer deretter WRL-filen til MeshLab og bruk filet > Eksporter nett som menyen for til slutt å konvertere PDB-filen til STL eller et annet filformat.

Hvis du ikke trenger at modellen skal være i farge, kan du eksportere filen direkte til STL med USCF Chimera (nedlastingskoblingen er over). Ellers kan du bruke samme metode som ovenfor (med MeshLab) for å konvertere PDB til WRL med USCF Chimera og deretter eksportere WRL til STL med MeshLab.

Å konvertere PDB til PDF eller EPUB, hvis du har en PalmDOC-fil, er mulig på flere måter, men det enkleste er sannsynligvis å bruke en online-omformer som Zamzar. Du kan laste opp filen din til det nettstedet for å få muligheten til å konvertere den til disse formatene, så vel som til AZW3, FB2, MOBI, PML, PRC, TXT og andre eBook-filformater.

For å konvertere PDB-filen til FASTA-formatet kan du gjøre med Meiler Labs online PDB til FASTA-omformer.

Det er også mulig å konvertere denne filen til CIF (Crystallographic Information format) online ved hjelp av PDBx / mmCIF.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Filer som ikke åpnes med noen av verktøyene ovenfra, er sannsynligvis ikke egentlig PDB-filer. Det som kan skje er at du leser feil filtypen. noen formater bruker et suffiks som ligner PDB når de egentlig ikke er relaterte og ikke fungerer det samme.

For eksempel er en PDF-fil en dokumentfil, men de fleste programmene ovenfra vil ikke gjengi teksten og / eller bildene riktig hvis du prøver å åpne en med disse programmene. Det samme gjelder andre filer med lignende stavede filtyper, som DBF, DB, ADP, PD, PDE, PDC, PDO og WPD filer.

PBD er en annen som tilhører EaseUS Todo Backup-programmet, og er derfor bare nyttig når den åpnes med den programvaren.

Hvis du ikke har en PDB-fil, kan du undersøke filtypen som filen din har, slik at du kan finne riktig program som åpner eller konverterer den.


Avansert lesing på PDB-filer

Du kan lese mye mer om programdatabasefiler fra GitHub og Wintellect.

Det er mer å lære om Protein Data Bank-filer også; se Worldwide Protein Data Bank og RCSB PDB.

Legg igjen en kommentar