Hvordan bruke Samsung Secure Folder

Samsung Secure Folder er et avansert sikkerhetsalternativ som holder sensitiv informasjon beskyttet mot ondsinnede angrep. Den bruker Samsung My Knox sikkerhetsplattform til å kryptere en passordbeskyttet mappe som er ideell for lagring av viktige data. Du kan også legge til en passord eller biometrisk lås for å beskytte mappeinnholdet mot nysgjerrige øyne. Slik fungerer det.

Denne guiden gjelder Samsung-telefoner med Android 7.0 og nyere.


Hvorfor bruke Samsung Secure Folder?

Mens alle kan bruke Samsung Secure Folder, er den spesielt nyttig for de som vil at deres private telefon skal fungere som arbeidstelefon. Legg informasjonen du ønsker, atskilt fra resten av telefonen i den sikre mappen. Når den er konfigurert, er alt du gjør å angi et passord eller bruke et biometrisk alternativ for å låse opp det og få tilgang til filer og informasjon.

Sikker mappe kan også være et godt alternativ for foreldre med små barn. Foreldre kan gi barna smarttelefonene sine til å spille spill mens de hindrer barna i å få tilgang til eller bruke bestemte apper og funksjoner, eller ved et uhell slette viktig informasjon.


Hvordan lage en Samsung-sikker mappe

Følg instruksjonene nedenfor for å opprette en sikker mappe på Samsung-enheten:

  1. Åpne telefonens innstillinger app.

  2. Plukke ut Lås skjerm og sikkerhet or Biometri og sikkerhet > Sikker mappe.

  3. Hvis du ikke har en Samsung-konto, må du opprette en. Logg på hvis du har en konto. Trykk på Logg inn or Fortsett.

  4. Når du har logget på kontoen din, velger du hvilken låsemetode du vil bruke (Mønster, PINeller Passord), og trykk deretter på neste.

    For ekstra sikkerhet, gjør mønsteret, PIN-koden eller passordet annerledes enn passordet du bruker for å låse opp hoveddelen av Samsung-enheten.

  5. Følg instruksjonene på skjermen for å konfigurere hvilken låsemetode du velger.

    For å bruke et alternativ for biometri, inkludert fingeravtrykk og iris-skannere, angir du et mønster, en PIN-kode eller et passord som en sikkerhetskopi.

  6. Etter at låsemetoden din er konfigurert, vises en snarvei til den sikre mappen på Hjem- og appskjermbildet.


Hvordan bruke Samsung Secure Folder

Galleri, Kalender, Kontakter, E-post, Kamera, Internett, Samsung Notes og Mine filer er standard i Sikker mappe. Disse appene er atskilt fra appversjonene i hoveddelen av Samsung-enheten din, så disse skal være tomme og ikke koblet til noen kontoer. Legg til innhold eller koble apper, for eksempel e-post, til de nødvendige kontoene for at appen skal fungere.

Alt innhold du oppretter i Sikker mappe, finnes bare i Sikker mappe, men det er et par måter å administrere appene og filene dine på:

  • Pek Legg til apper or Legg til filer for å flytte innhold fra hoveddelen av telefonen til Sikker mappe.
  • Pek Rediger apper for å skjule eller avinstallere apper fra sikker mappe.
  • Pek Låse eller Tilbake -knappen for å avslutte Sikker mappe og gå tilbake til hoveddelen av Samsung-enheten.

Hvordan få tilgang til sikre mappeinnstillinger

Du bør også bli kjent med innstillingene for Sikker mappe, som du kan få tilgang til ved å trykke på tre-dot ikonet øverst til høyre på skjermen. Herfra kan du endre låsetype, kontrollere varsler og sette opp kontoer, blant andre funksjoner.

Hvordan bruke Autolås for sikker mappe

En nyttig innstilling er Autolås for Secure Folder, som lar deg stille inn tiden det tar for Secure Folder å låse. Etterpå må du oppgi et passord for å komme tilbake til appen. Du kan angi at mappen skal låses umiddelbart, når skjermen slås av, etter et spesifisert antall minutter, eller når telefonen starter på nytt. For å få det sikreste alternativet, kan du enten stille det til å låse umiddelbart eller når skjermen slås av.


Legg igjen en kommentar