Hvordan aktivere InPrivate nettlesermodus i IE

Når du surfer på nettet, blir restene av hvor du har vært og hva du har gjort etterlatt nettleseren på enhetens harddisk. Dette inkluderer nettlesingslogg, hurtigbuffer, informasjonskapsler, lagrede passord og mer.

IE11 tilbyr InPrivate Browsing, som sikrer at private data ikke lagres på datamaskinen din på slutten av surfesesjonen. Mens den er aktivert, sørger denne inkognitostilen for å krysse nettet for at ingen informasjonskapsler, midlertidige internettfiler (også kjent som cache) eller andre private datakomponenter blir igjen på harddisken. Nettlesingsloggen, lagrede passord og skjemainformasjon for autofyll slettes også permanent når du surfer.

Web / Adrian Mangel

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Internet Explorer 11 på Windows 10, Windows 8 og Windows 7. Det er en annen prosedyre hvis du kjører Microsoft Edge i Windows 10.


Hvordan aktivere InPrivate nettlesermodus i IE

InPrivate Browsing er en innstilling i nettleserinnstillingene.

  1. Åpne IE11-nettleseren. 

  2. Velg Gear ikonet, også kjent som Handling- eller Verktøy-menyen, øverst til høyre i nettleservinduet.

  3. Velg Sikkerhet in rullegardinmenyen.

  4. Plukke ut InPrivate-surfing i undermenyen.

    Hvis du kjører IE11 i Windows 8-modus, velger du først Faneverktøy -knappen (betegnet med tre horisontale prikker og vises ved å høyreklikke hvor som helst i ditt viktigste nettleservindu). Når rullegardinmenyen vises, velger du Ny InPrivate-fane.

InPrivate Browsing-modus er aktivert og en bekreftelsesskjerm vises sammen med en ny nettleserfane eller et nytt vindu. InPrivate-indikatoren, som ligger i adresselinjen til IE11, bekrefter at du surfer privat på nettet.

Følgende vilkår gjelder for alle handlinger som utføres innenfor rammen av InPrivate-nettleservinduet.


kjeks

Mange nettsteder plasserer en liten tekstfil på harddisken din som brukes til å lagre brukerspesifikke innstillinger og annen informasjon som er unik for deg. Denne filen, eller informasjonskapselen, brukes deretter av nettstedet for å gi en tilpasset opplevelse eller for å hente data som påloggingsinformasjonen din.

Når InPrivate Browsing er aktivert, slettes disse informasjonskapslene fra harddisken din så snart det nåværende vinduet eller fanen er lukket. Dette inkluderer Document Object Model storage, eller DOM, som noen ganger blir referert til som en "supercookie" og også fjernet.


Midlertidige Internett-filer

Også kjent som cache, dette er bilder, multimediefiler og til og med fulle websider som lagres lokalt med det formål å øke hastigheten på lastetiden. Disse filene blir umiddelbart slettet når fanen eller vinduet InPrivate-nettlesing lukkes.

Browsing History

IE11 lagrer vanligvis en oversikt over nettadresser eller adresser du har besøkt. I InPrivate-nettlesingsmodus blir denne historikken aldri registrert.

Skjemadata

Informasjon som du angir i et webskjema, for eksempel navn og adresse, lagres normalt av IE11 for fremtidig bruk. Med InPrivate Browsing aktivert registreres imidlertid ingen formdata overhodet lokalt.

Autofullfør

IE11 bruker din forrige nettleser- og søkehistorikk for sin Autofullfør-funksjon, og tar et utdannet gjetning hver gang du begynner å skrive inn en URL eller søkeord. Disse dataene lagres ikke mens du surfer i InPrivate Browsing-modus.

Restaurering av krasj

IE11 lagrer øktdata i tilfelle et krasj, slik at automatisk gjenoppretting er mulig ved relansering. Dette gjelder også hvis flere InPrivate-faner er åpne samtidig og en av dem tilfeldigvis krasjer. Men hvis hele InPrivate-nettleservinduet krasjer, blir all øktdata automatisk utslettet, og restaurering er ikke en mulighet.

RSS-feeder

RSS-feeder lagt til IE11 mens InPrivate-nettlesermodus er aktivert, blir ikke slettet når den nåværende fanen eller vinduet lukkes. Hver enkelt feed må fjernes manuelt hvis du ønsker det.

Favoritter

Eventuelle favoritter, også kjent som bokmerker, som er opprettet under en InPrivate-surfingøkt, fjernes ikke når økten er fullført. Derfor kan de vises i standard surfemodus og må slettes manuelt hvis du vil fjerne dem.

IE11 Innstillinger

Eventuelle endringer som er gjort i IE11s innstillinger under en InPrivate-surfing-økt forblir intakte ved slutten av den økten.

For å slå av InPrivate-surfing når som helst, lukker du bare de eksisterende fanene eller vinduet og går tilbake til standard nettlesingsøkt.


Legg igjen en kommentar