Slik løser du Shlwapi.dll ikke funnet eller mangler feil

Shlwapi.dll feil er forårsaket av situasjoner som fører til fjerning eller korrupsjon av shlwapi DLL-filen.

I noen tilfeller kan shlwapi.dll feil indikere et registerproblem, et virus- eller malware-problem eller til og med en maskinvarefeil.

Feilmeldingen shlwapi.dll kan gjelde ethvert program eller system som kan bruke filen på hvilket som helst av Microsofts operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Shlwapi.dll feil

Det er flere forskjellige måter shlwapi.dll-feil kan vises på datamaskinen din. Her er noen av de vanligste måtene du kan se shlwapi.dll-feil på:

 • Shlwapi.dll ikke funnet
 • Dette programmet kunne ikke starte fordi shlwapi.dll ikke ble funnet. Å installere programmet på nytt kan løse dette problemet.
 • Kan ikke finne [PATH] shlwapi.dll
 • Filen shlwapi.dll mangler.
 • Kan ikke starte [APPLICATION]. En nødvendig komponent mangler: shlwapi.dll. Installer [APPLICATION] igjen.

Shlwapi.dll feilmeldinger kan vises når du bruker eller installerer visse programmer når Windows starter eller slås av, eller kanskje til og med under en Windows-installasjon.

Konteksten til shlwapi.dll-feilen er en viktig informasjon som vil være nyttig når du løser problemet.


Slik løser du Shlwapi.dll feil

Ikke last ned shlwapi.dll fra et "DLL nedlastingsnettsted". Det er mange grunner til at det ikke er bra å laste ned en DLL-fil. Hvis du trenger en kopi av shlwapi.dll, er det best å skaffe den fra den opprinnelige, legitime kilden.

Start Windows i sikkermodus for å fullføre et av følgende trinn hvis du ikke får tilgang til Windows normalt på grunn av shlwapi.dll-feilen.

 1. Gjenopprett shlwapi.dll fra papirkurven. Den enkleste mulige årsaken til en "manglende" shlwapi.dll-fil er at du feilaktig har slettet den.

  Hvis du mistenker at du ved et uhell har slettet shlwapi.dll, men allerede har tømt papirkurven, kan du kanskje gjenopprette shlwapi.dll med et gratis filgjenopprettingsprogram.

  Å gjenopprette en slettet kopi av shlwapi.dll med et program for filgjenoppretting er bare en smart ide hvis du er sikker på at du selv har slettet filen og at den fungerte som den skal før du gjorde det.

 2. Kjør en virus / malware-skanning av hele systemet. Noen shlwapi.dll-feil kan være relatert til et virus eller annen malware-infeksjon på datamaskinen din som har ødelagt DLL-filen. Det er til og med mulig at shlwapi.dll-feilen du ser er relatert til et fiendtlig program som maskerer seg som filen.

 3. Bruk Systemgjenoppretting til å angre nylige systemendringer. Hvis du mistenker at shlwapi.dll-feilen var forårsaket av en endring i en viktig fil eller konfigurasjon, kan en systemgjenoppretting løse problemet.

 4. Kjør kommandoen sfc / scannow System File Checker for å erstatte en manglende eller ødelagt kopi av shlwapi.dll-filen. Fordi denne DLL-filen er levert av Microsoft, i det minste i noen versjoner av Windows, bør systemfilkontrollverktøyet gjenopprette den.

  Prøv ditt beste for å fullføre dette trinnet. Windows skal kunne plassere shlwapi.dll-filen på riktig sted for å fikse relaterte feil.

 5. Installer tilgjengelige Windows-oppdateringer. Mange servicepakker og andre oppdateringer erstatter eller oppdaterer noen av hundrevis av Microsoft-distribuerte DLL-filer på datamaskinen din. Shlwapi.dll-filen kan være inkludert i en av disse oppdateringene.

 6. Installer programmet som bruker shlwapi.dll-filen på nytt. Hvis shlwapi.dll DLL-feil oppstår når du bruker et bestemt program, bør du installere filen på nytt hvis du installerer programmet på nytt.

  Hvis du ikke kan installere programmet på nytt, kan du prøve å avinstallere oppdateringer som kan ha blitt installert omtrent den gangen du begynte å se shlwapi.dll-feilen. For eksempel, åpne Kontrollpanel og avinstaller den nyeste Internet Explorer-oppdateringen hvis du ser en og hvis DLL-feilen er knyttet til IE.

 7. Oppdater driverne for maskinvareenheter som kan være relatert til shlwapi.dll. Hvis du for eksempel får feilen "Filen shlwapi.dll mangler" når du spiller et 3D-videospill, kan du prøve å oppdatere driverne for skjermkortet.

  Shlwapi.dll-filen er kanskje ikke relatert til skjermkort - dette var bare et eksempel. Nøkkelen her er å være nøye med feilkonteksten og feilsøke deretter.

 8. Rull tilbake en driver til en tidligere installert versjon hvis shlwapi.dll-feil startet etter oppdatering av en bestemt maskinvareenhets driver.

 9. Test minne og test deretter harddisken. Jeg har overlatt det meste av feilsøking for maskinvare til siste trinn, men datamaskinens minne og harddisk er enkle å teste og er de mest sannsynlige komponentene som kan forårsake shlwapi.dll feil når de mislykkes.

  Hvis maskinvaren mislykkes i noen av testene dine, bytter du ut minnet eller bytter ut harddisken så snart som mulig.

 10. Reparer installasjonen av Windows. Hvis de enkelte feilsøkingsrådene for shlwapi.dll ovenfor ikke lykkes, bør du utføre en oppstartsreparasjons- eller reparasjonsinstallasjon, gjenopprette alle Windows DLL-filer til sine arbeidsversjoner.

 11. Bruk en gratis registerrens for å reparere shlwapi.dll relaterte problemer i registret. Et gratis registerrenseprogram kan være i stand til å hjelpe ved å fjerne ugyldige shlwapi.dll registeroppføringer som kan forårsake DLL-feilen.

 12. Utfør en ren installasjon av Windows. En ren installasjon av Windows vil slette alt fra harddisken og installere en ny kopi av Windows. Hvis ingen av trinnene ovenfor retter opp shlwapi.dll-feilen, bør dette være ditt neste tiltak.

  All informasjon på harddisken vil bli slettet under en ren installasjon. Forsikre deg om at du har gjort det beste forsøket mulig å fikse shlwapi.dll feilen ved å bruke et feilsøkingstrinn før dette.

 13. Feilsøk for et maskinvareproblem hvis noen shlwapi.dll-feil vedvarer. Etter en ren installasjon av Windows kan DLL problemet bare være maskinvarerelatert.


Legg igjen en kommentar