OXT-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med OXT-filtypen er en Apache OpenOffice Extension-fil. De brukes til å legge til flere funksjoner i OpenOffice-applikasjoner, for eksempel Writer tekstbehandler, Calc-regnearkprogram og Impress-presentasjonsprogramvare.

Du kan laste ned OXT-filer fra Apache OpenOffice Extensions-siden. Bruke Last ned utvidelse -knappen på en hvilken som helst utvidelsesside for å enten laste ned utvidelsen direkte fra OpenOffice eller lande på en nedlastingsside på et annet nettsted som er vert for filen.

OXT-filer.


Hvordan åpne en OXT-fil

Det primære programmet som brukes til å åpne OXT-filer er OpenOffice, via det innebygde Extension Manager-verktøyet. For versjoner av OpenOffice som er på 2.2 og nyere, kan du bare dobbeltklikke eller dobbeltklikke på OXT-filen for å installere den. 

Ellers kan du installere OXT-filer manuelt i OpenOffice:

  1. Åpne enten det viktigste OpenOffice-programmet eller et av OpenOffice-applikasjonene (Calc, Writer, etc.).
  2. Bruke Verktøy> Extension Manager ... menyvalg for å åpne Extension Manager-vinduet.
  3. Derfra klikker du eller klikker på Legg til... knappen nederst.
  4. Bla etter OXT-filen du vil importere til OpenOffice.

OpenOffice kan åpne en OXT-fil direkte, men den støtter også lasting av utvidelsen fra en ZIP-fil. Dette betyr at du ikke nødvendigvis trenger å trekke ut OXT-filen fra et ZIP-arkiv hvis det er slik den ble lastet ned. OpenOffice kan også åpne utvidelser som slutter med filtypen UNO.PKG.

Når det er sagt, blir noen OXT-filer lastet ned i ZIP eller andre arkiver fordi de inkluderer mer informasjon eller andre filer du trenger å gjøre noe med. For eksempel har noen ZIP-filer et PDF-dokument "hjelpe meg", skrifttyper og andre relevante data som følger med utvidelsen.

Extension Manager er også hvordan du oppdaterer OpenOffice-utvidelser. For å gjøre det, er det bare å gå tilbake til trinn 2 ovenfor og velge Se etter oppdateringer... Det er også hvordan du deaktiverer eller fjerner utvidelser - velg en installert utvidelse og klikk / trykk Deaktiver or fjerne for å slå av utvidelsen eller avinstallere den helt.

OXT-filer skal også fungere med NeoOffice, en lignende kontorpakke for macOS som er basert på OpenOffice.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne SRF-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne SRF-filer, kan du endre standardprogrammet for en bestemt filtype.


Hvordan konvertere en OXT-fil

Det er lite sannsynlig at det er noen filkonverterere tilgjengelig som kan konvertere en OXT-fil til et annet filformat, fordi det primært er ment for kontorsuiter som OpenOffice. Andre programmer bruker sine egne filformater for utvidelser.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

OXT-filtypen er stavet mye som noen lignende filformater, så det kan være enkelt å forveksle dem med hverandre. Dette er den viktigste grunnen til at en fil ikke åpnes med OpenOffices Extension Manager-verktøy fordi det egentlig ikke er en OpenOffice Extension-fil.

Hvis du for eksempel dobbeltsjekker filtypen til filen din og finner ut at den virkelig leser som .ODT i stedet for .OXT, er det du egentlig har, et tekstdokument som bare kan åpnes med tekstbehandlere, ikke fungerer som en utvidelsesfil. .

OTX er en annen som ligner mye på OXT, men som faktisk tilhører et filformat som går under navnet "theWord Encrypted Old Testament Text Module." OTX-filer lagrer en kryptert kopi av Bibelens gamle testamente for bruk sammen med programmet theWord.

Hvis det ikke allerede er klart, må du kontrollere filtypen til filen din. Hvis det ikke er en OXT-fil, kan du undersøke filtypen på Web eller Google for å se om du kan finne ut hvilke programmer som kan åpne eller konvertere den.


Legg igjen en kommentar