XCF-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med XCF-filtypen, som står for eXperimental Computing Facility, er en GIMP-bildefil.

I likhet med PSD-filer som brukes i Adobe Photoshop, bruker GIMP XCF-filer til å lagre lag, gjennomsiktighetsinnstillinger, baner og annen informasjon knyttet til ett eller flere bilder som er en del av det samme prosjektet.

Når XCF-filen åpnes i en kompatibel bildeditor, er alle disse innstillingene tilgjengelige igjen slik at du kan redigere lagene, bildene osv.


Hvordan åpne en XCF-fil

XCF-filer, hvis det ikke allerede er opplagt, åpnes best av GIMP, det veldig populære (og gratis) bilderedigeringsverktøyet. XCF-filer opprettet fra hvilken som helst versjon av GIMP kan åpnes med den nyeste versjonen.

IrfanView, XnView, Inkscape, Paint.NET, CinePaint, digiKam, Krita, Seashore og flere andre bildeditorer / seere jobber også med XCF-filer.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne XCF-filen, men det er feil applikasjon, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne XCF-filer, se hvordan du endrer standardprogrammet for en spesifikk filutvidelsesguide for å lage den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en XCF-fil

GIMP lagrer filer i XCF-format som standard, men du kan bruke filet > Eksport menyen for å lagre den i et annet format som JPG eller PNG.

Du kan også bruke en gratis bildefilkonverterer som Zamzar til å konvertere XCF til PDF, GIF, Adobe Illustrator-fil (AI), TGA, WEBP, TIFF og andre lignende filformater. ConvertImage.net er et lignende nettsted som støtter konvertering av XCF til PSD.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis ingen av programmene ovenfor åpner filen din, er det en god sjanse for at du leser feil filtypen feil. Når det skjer, ender du opp med å prøve å åpne en fil i et program som ikke støtter den. Dette er enkelt å gjøre hvis filen deler en lignende filtype til XCF.

For eksempel kan du forvirre en CVX-, XCU- (OpenOffice.org-konfigurasjon), CXF-, CFXR- (Cocoa Sfxr )-, XFDF-, XFDL- eller XDF-fil (Microsoft Machine Learning Server Data) med en XCF-fil. Selv om noen av disse filene deler et par av de samme bokstavene i filtypen, åpnes ingen av dem med GIMP som XCF-filer gjør.


Legg igjen en kommentar