Slik rengjør du et Mac-tastatur

Et rent tastatur er et lykkelig tastatur, men det kan være litt bry å holde tastene rene og deres handlekurv. Enten du arvet andres tastatur eller gjør en dyp rengjøring av arbeidsområdet ditt, her er de beste måtene å rengjøre Mac- eller MacBook-tastaturet på.

Eric Vega / Getty Images

Denne artikkelen inneholder instruksjoner for å gjøre en rask, overflate-bare rengjøring og en dypere rengjøring for å komme til store biter som kan forstyrre den fysiske handlingen til tastene. Den tar ikke opp temaet søl.

Før du rengjør et rot forårsaket av væskesøl på et Mac-tastatur eller MacBook, må du koble fra tastaturet eller slå av den bærbare datamaskinen. Ta den deretter til en Apple Store eller Apple Autorisert servicesenter. Å slå på en dyr datamaskin før den er rengjort av en spesialist, kan kortslutte noe dyrt.


Samle utstyret ditt

Start med å samle verktøyene dine for opprydding:

  • Beholder eller butikk med et mykt penselfeste
  • Gammel strømpebukse (valgfritt)
  • Lofri klut eller papirhåndklær
  • Ørepinner i bomull
  • Isopropylalkohol, 99% (tilgjengelig på de fleste apotek)
  • Klut eller papirhåndklær for arbeidsflaten
  • Hermetisert luft

Les instruksjonene når du bruker hermetisk luft. Tipping av boksen under bruk kan føre til at drivstoff sprøytes ut av boksen i stedet for luft, noe som kan skade delikat elektronikk.


Slik rengjør du overflateskitt fra Mac- eller MacBook-tastaturet

Å bli kvitt smuss og oljer som akkumuleres over tid, holder et tastatur eller en bærbar PC ny og forhindrer at grunge kryper ned i tastaturets brytere der den kan gjøre reell skade.

  1. Koble fra tastaturet eller slå av MacBook.

  2. Vri tastaturet eller den bærbare tastaturet ned og gi det en god risting. For å fjerne løst rusk mellom tastene, trykk på kantene på tastaturet eller den bærbare datamaskinen.

  3. Fukt et lite område av en tørr og ren lofri klut eller papirhåndkle. Tørk deretter overflaten av smuss og oljer som har samlet seg på tastene. Rengjør mellom tastene, mellomromstasten og styreflaten. Snu kluten eller papirhåndkleet ofte slik at du fjerner smuss i stedet for å skyve det rundt.

  4. Bruk en alkoholdempet bomullspinne for å komme i hjørner eller små rom eller for å løsne gjenstridig smuss.

  5. Når du bruker isopropylalkohol, er mindre mer. Alkohol fordamper raskt, så hvis du holder vattpinner og tørkepapir bare fuktige, trenger du ikke å tørke av noe.


Rengjør tastaturet på Mac, MacBook eller MacBook Pro dypt

Gjør dyp rengjøring når nøkkelen stikker eller rusk sitter under en nøkkel.

MacBook (2015 til og med 2017-modeller) og MacBook Pro (2016 til 2017-modeller) har en nøkkeldesign med ultra lav profil som skaper utfordringer for rengjøring av rusk under tastene. Hvis MacBook- eller MacBook Pro-tastaturet ditt virker rart - gjentar bokstaver eller stikker nøkler - kan du få det reparert under Apple Keyboard Service Program.

  1. Koble fra tastaturet eller slå av den bærbare datamaskinen.

  2. Trykk på hver tast for å sikre at tastaturlokkene sitter ordentlig og klikker på plass. Dette er også en god måte å sikre at handlingen på tastene er jevn og at nøkkelreisen ikke hindres av skjult rusk.

  3. Vri den bærbare eller MacBook-nøkkelsiden ned og gi den en god risting. For å fjerne løst rusk mellom tastene, trykk på kantene på tastaturet eller den bærbare datamaskinen. Hensikten er å riste ut så mye av det tørre og løse rusk som mulig.

  4. Hold tastaturet på skrå (Apple anbefaler 75 grader for bærbare datamaskiner). Sprøyt deretter hermetisert luft i korte brister i mellomrommet mellom hver nøkkelrad. Arbeid fra venstre til høyre, fra topp til bunn, i et sikksakkmønster.

    eple

  5. Snu tastaturet 90 grader mot høyre og blåse trykkluft i korte sprengninger fra kant til kant.

    eple

  6. Bruk en beholder eller butikk med et mykt børstetilbehør for å børste forsiktig langs tastaturet eller den bærbare datamaskinen for å fjerne gjenværende søppel.

    Hvis noen nøkler er løse eller har falt av tidligere, kutter du foten fra et par strømpebukser og skyver den over dysen på støvsugeren før du slår på støvsugeren. Hvis et nøkkelhode løsner fra støvsugeren, blir den fanget før du reiser inn i vakuumposen.

  7. Fjern overflateskitt og smuss ved å bruke instruksjonene ovenfor.


Hvordan rengjør jeg Mac-enhetens Bluetooth-tastatur?

En Macs Bluetooth-tastatur uten kabel er nesten uforgjengelig. Det vil vare i årevis med forebyggende vedlikehold og rengjøring.

Apple.com

Dette er hva du trenger å vite:

  1. Fjern batteriene på Bluetooth-tastaturet hvis batteriene kan tas ut. Hvis du tar ut batteriene, slår du ikke på tastaturet mens du rengjør det ved et uhell. Apple Magic Keyboard har ikke flyttbare batterier, men har en av / på-bryter, så slå av tastaturet.

  2. På samme måte som hvordan du rengjør et MacBook-tastatur, hold tastaturet sidelengs (kortsiden opp) i en vinkel og bruk korte trykkluftspreng for å blåse rusk bort fra tastene. Flytt fra topp til bunn.

  3. Rengjør tastaturlokkene, styreflaten og musebunnen med en myk klut fuktet med en liten mengde isopropylalkohol. Sørg for å forhindre at fukt kommer inn i noen åpning.


Er rene tastaturer nødvendige?

Det er ikke bevist, men en datamaskin med et rent tastatur ser ut til å kjøre raskere på samme måte som en nyvasket bil føles peppere.

Å bruke noen minutter med forebyggende rengjøringstid kan gjøre en forskjell i ytelsen til denne viktige delen av dine digitale teknologiverktøy.

Legg igjen en kommentar