MPK-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med MPK-filtypen er en ArcGIS Map Package-fil som inneholder kartdata (oppsett, innebygde objekter og mer) i en fil som er enkel å distribuere.

MPK-filtypen brukes også til Project64 Memory Pack-filer, som brukes av Nintendo 64-emulatorer.

Hvis det du har er en videofil, er det mer enn sannsynlig en MKV-fil du leser feil som en MPK-fil. Se nederst på denne siden for andre lignende filtyper som du kan forvirre for en MPK-fil.


Hvordan åpne en MPK-fil

MPK-filer som er ArcGIS Map Package-filer kan åpnes med Esris ArcGIS-program. ArcGIS Map Document-filer (.MXD) er innebygd i MPK-filer og kan åpnes med samme programvare.

Når ArcGIS er åpen, bør du kunne dra MPK-filen direkte inn i programmet. En annen måte er å høyreklikke på MPK-filen og velge Pakke ut. Kartpakkene pakkes ut til brukeren Documents ArcGIS Packages mappe.

Project64 Memory Pack-filer som ender i MPK-filtypen, kan åpnes med Project64.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne MPK-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne MPK-filene, kan du endre standardprogrammet i Windows.


Hvordan konvertere en MPK-fil

Du bør kunne konvertere en ArcGIS Map Package MPK-fil ved hjelp av ArcGIS-programmet nevnt ovenfor. Dette kan gjøres som følger:

  1. Åpne MPK-filen i ArcGIS.

  2. Plukke ut Prosjekt.

  3. Plukke ut Lagre som.

  4. Gi prosjektet et nytt navn og velg Spar.

Du kan ikke konvertere MPK til MP4, AVI eller annet videoformat fordi MPK-er ikke er videoer. MKV-filer er imidlertid videofiler, og slik at de kan konverteres til andre videofilformater med en gratis videokonverterer.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Det er enkelt å lese feil på en annen fil som .MPK, selv om de to formatene ikke er relaterte og ikke kan brukes med samme programvare. Hvis filen din ikke åpnes med programmene nevnt ovenfor, er det en god sjanse for at den ikke er en MPK-fil.

Noen filtyper som ligner på MPK-filer inkluderer MPL, MPLS, MPN og MAP. En annen er KMP, som er en Korg Trinity / Triton Keymap-fil som du kan åpne med Awave Studio.

MPKG er en vanskelig som er identisk med MPK med bare en ekstra bokstav på slutten. Dette er Meta Package-filer som brukes av Mac-datamaskiner.

Hvis du finner ut at filen din ikke bruker .MPK-filtypen, kan du undersøke filtypen den bruker for å lære mer om formatet, og forhåpentligvis finne et gyldig program som kan åpne, redigere eller konvertere det.


Legg igjen en kommentar