MOS-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med MOS-filtypen er en Leaf Raw Image-fil produsert av kameraer som Leaf Aptus-serien.

MOS-filer er ukomprimert, så de er vanligvis litt større enn de fleste bildefiler.

MOS står også for noen teknologibetingelser som ikke har noe med et filformat å gjøre, for eksempel Microsoft Office Specialist, My Oracle Support, Mobile Office System, Mobile Operating System og Maintenance Out of Service.


Hvordan åpne en MOS-fil

Standardfotofremviser i Windows er en gratis MOS betrakteren. RawTherapee er et annet gratis program som åpner MOS-filer i Windows, Linux og macOS.

MOS-filer kan også åpnes med betalte programmer som Adobe Photoshop, Corel PaintShop Pro og Phase One Capture One.

Et annet alternativ er File Viewer Plus, men den gratis versjonen støtter ikke MOS-filer, så du må betale for å bruke den med Leaf Raw Image-filer. Det fungerer også bare med Windows 10.

Mac-brukere kan se en MOS-fil med ColorStrokes, i tillegg til Photoshop og Capture One.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne MOS-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne MOS-filer, kan du lære hvordan du endrer standardprogrammet for en bestemt filtype i Windows.


Hvordan konvertere en MOS-fil

De fleste, om ikke alle programmene ovenfor som kan åpne MOS-filer, kan mest sannsynlig også konvertere dem. Bare åpne MOS-filen i et av disse programmene, og se etter en filet > Lagre som, Konverter, eller Eksport menyvalget.

Hvis du prøver å konvertere MOS på den måten, kan du mest sannsynlig lagre den i formater som JPG og PNG.

Et annet alternativ vil være å bruke en gratis bildefilkonverterer som CoolUtils eller CloudConvert, som er online MOS til JPG-omformere (konverteringen fungerer via nettleseren din). Noen andre alternativer på disse nettstedene inkluderer lagring av MOS til BMP, TIFF, GIF, ICO, PNG og PDF.

Hvis du trenger å konvertere MOS til DNG, kan du gjøre det med Adobe DNG Converter.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Vær forsiktig så du ikke forveksler et annet filformat for en MOS-fil. Noen filer bruker lignende filtyper, selv om formatene ikke er relatert.

MODD- og MOV-filer er bare to eksempler. Hvis du virkelig har en MODD- eller MOV-fil, følg disse koblingene for å lære mer om formatene og hvilke programmer som kan åpne og konvertere dem. Programvaren som fungerer med en MODD- eller MOV-fil er ikke den samme som programmene som er nødvendige for bruk av MOS-filer, og omvendt.

MSO er en annen veldig lik filtypen som sannsynligvis enten er en Microsoft Office Macro Reference-fil eller en Inline Email Attachment-fil, som begge sannsynligvis brukes sammen med et Microsoft Office-program.

Legg igjen en kommentar