CUR-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med CUR-filtypen er en statisk Windows Cursor-fil. De er fremdeles bilder som er identiske med .ICO (Icon) -filer på alle måter bortsett fra den forskjellige utvidelsen. Animerte markørfiler har .ANI-utvidelsen i stedet.

Ulike markørfiler blir sett i Windows-operativsystemet når musepekeren utfører visse oppgaver, for eksempel som et stort "i" når det er plassert over tekst eller som et timeglass når noe lastes inn.

Både animerte og statiske markørfiler finnes i mappen% SystemRoot% Cursors i Windows.


Hvordan åpne en CUR-fil

Egendefinerte CUR-filer du vil at Windows skal bruke, kan importeres gjennom Mus Kontrollpanel-applet. Denne kommandolinjekommandoen på kontrollpanelet åpner også dette:

musekontroll

Hvis du vil se hvordan CUR-filen ser ut som et bilde og ikke bruke den i Windows som markør, åpner du CUR-filen med Inkscape, ACDSee-produkter eller Axialis CursorWorkshop - andre grafikkprogrammer kan også fungere.

RealWorld Cursor Editor er gratis programvare som kan redigere CUR-filer og opprette nye fra andre bildefilformater.

Hvis du finner ut at et program på datamaskinen prøver å åpne CUR-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne CUR-filer, kan du lære hvordan du endrer standardprogrammet for en bestemt filtype i Windows.


Hvordan konvertere en CUR-fil

Den beste måten å konvertere en CUR-fil på er å bruke RealWorld Cursor Editor-programmet som er nevnt ovenfor, eller den gratis online CUR-omformeren på Convertio. Noen av filformatene kan du konvertere en CUR-fil til å inkludere PNG, ICO, GIF, JPG og BMP.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpner som den skal som beskrevet ovenfor, må du dobbeltsjekke at du leser filtypen riktig og ikke forveksler en annen fil for en som ender med CUR.

CUR-filtypen ser ut som CSR, CUE (Cue Sheet), CUS (AutoCAD Custom Dictionary) og CUB (Analysis Services Cube), men ingen av dem er relatert til markører.


Legg igjen en kommentar