MIDI-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med .MID- eller .MIDI-filtypen (uttalt som "mid-ee") er en Musical Instrument Digital Interface-fil.

I motsetning til vanlige lydfiler som MP3 eller WAV, inneholder disse ikke faktiske lyddata og er derfor mye mindre i størrelse. De forklarer i stedet hvilke toner som spilles, når de spilles, og hvor lenge eller høyt hver tone skal være.

Filer i dette formatet er i utgangspunktet instruksjoner som forklarer hvordan lyden skal produseres når den er festet til en avspillingsenhet eller lastet inn i et bestemt program som vet hvordan du skal tolke dataene.

Dette gjør MIDI-filer perfekte for deling av musikkinformasjon mellom lignende applikasjoner og for overføring via internettforbindelser med lav båndbredde. Den lille størrelsen gjør det også mulig å lagre på små enheter som disketter, en vanlig praksis i tidlige PC-spill.

Du kan lese mer om MIDI-filformatet på MIDI.org: Om MIDI.

En fil med .MID-filtypen kan i stedet være en MapInfo-datafil. Du kan åpne en med GDAL.


Hvordan spille MIDI-filer

MIDI-filer kan åpnes med Windows Media Player, Winamp, VLC, WildMidi, TiMidity ++, NoteWorthy Composer, WildMIDI, Synthesia, MuseScore, Amarok, Apples Logic Pro, og sannsynligvis noen andre populære mediaspillere.

For å spille en online, prøv Online Sequencer.

Noen av disse stasjonære programmene åpner også MIDI-filer på Linux, spesielt TiMidity ++, WildMIDI og Amarok.

Midi Noter er et bærbart program (du trenger ikke å installere det) som også kan spille av filen, og det viser deg til og med notene i sanntid mens lyden spilles av. Den lar deg også konvertere den til noter som du kan skrive ut eller lagre på datamaskinen din som enten en PDF eller som flere PNG-bilder.

Sweet MIDI Player er en MIDI-spiller for iPhone og iPad, men den spiller bare 75 prosent av filen med mindre du betaler. Android-brukere kan åpne MID-filer med Fun Fun MIDI Player eller MIDI Voyager Karaoke Player-appen.


Hvordan konvertere en MIDI-fil

FileZigZag er en gratis online filkonverterer som kan konvertere MIDI til MP3, WAV, AAC, FLAC, OGG, WMA og flere andre lydformater. Andre verktøy fungerer like bra, hvorav noen er i denne listen over gratis lydkonverteringsprogrammer.

SolMiRe MIDI to MP3 Converter er et annet nettsted som konverterer MIDI-filer til MP3, men det tilbyr noen ekstra tilpasninger som ikke er tilgjengelige gjennom FileZigZag.

Midi Noter-programmet ovenfra kan brukes til å konvertere filen til noter.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

På dette punktet, hvis du har prøvd alle de ovennevnte og ingen av nettstedene eller programmene åpner filen din, er det viktig å vite at noen filer deler noen av de samme bokstavene i filtypen, selv om formatene deres ikke er relatert.

Med andre ord kan filen din se ut som om den er MIDI eller MID når den egentlig er noe som MII. I denne situasjonen, hvis du virkelig har en MII-fil, så har du en Wii Virtual Avatar-fil.

En annen filutvidelse som ser ut som disse er MDI, brukt til Microsoft Document Imaging-filer. Hvis du har denne filen, fungerer den ikke med programmene som er koblet til ovenfor, men krever i stedet Microsoft Office eller MDI2DOC-omformeren (for å konvertere den til DOC).

Hvis du allerede vet hvordan du åpner Musical Instrument Digital Interface-filer og i stedet leter etter måter å laste ned noen, kan du prøve Hit Trax.


Legg igjen en kommentar