Gjør Mac-tastaturet ditt til et GarageBand-piano

GarageBand er Apples applikasjon for å lage, redigere og ha det gøy med musikk på en Mac. Denne gratis nedlastingen fra Mac App Store fungerer bra med MIDI-instrumenter. Hvis du ikke har et MIDI-tastatur, kan du gjøre Mac-tastaturet ditt til et GarageBand-piano.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder GarageBand 10.3.4 kompatibel med macOS Catalina (10.15), Mojave (10.14) og High Sierra (10.13.6).


Hvordan bruke GarageBand-tastaturet

Du kan ikke tenke på Mac-tastaturet ditt som en musikkproduserende maskin, men det kan det være. Dette er hvordan:

  1. Åpen GarageBand ved å dobbeltklikke på den i Programmer-mappen eller velge ikonet på Dock.

  2. Plukke ut Nytt prosjekt i GarageBand-sidefeltet.

  3. Velg Tomt prosjekt i hovedvinduet, og velg deretter Velg i nederste høyre hjørne av vinduet.

  4. I popup-vinduet velger du Programvareinstrument og velg Opprett.

  5. Velg en av pianoer i instrumentlisten i biblioteket til venstre på skjermen.

  6. Et tastatur vises under vinduet. Hvis ikke, velger du Vindu > Vis musikalsk skriving i menylinjen GarageBand for å vise tastaturet.

    De Musikalsk skriving vinduet viser Mac-tastene som tilsvarer musikktaster på pianoet. Musical Typing-vinduet viser også et tastatur over tastene, som indikerer hvilken oktav som er aktiv for øyeblikket. Dette er standardoppsettet for å spille piano i GarageBand.

  7. Spill tonene på skjermen ved å trykke på tastene på tastaturet som tilsvarer tonene i Musical Typing-vinduet eller ved å klikke på tastene med musen i Musical Typing-vinduet. GarageBand spiller tonene og spiller inn sporet.


Endring av oktaver i standardoppsettet på Mac

Standard Musical Typing-tastatur viser en og en halv oktav til enhver tid kartlagt til "asdf" -raden med taster på et standard tastatur. Å endre oktaver utføres på en av to måter.

  • Velg x på Musical Typing-tastaturet for å flytte opp en oktav eller z nøkkel for å flytte deg ned en oktav. Flytt flere oktaver ved å gjenta x or z nøkler.
  • Den andre metoden bruker representasjonen av et piano keyboard nær toppen av Musical Typing-vinduet. Velg det uthevede området på pianotastaturet, som representerer tastene som er tildelt tastaturet, og dra deretter den uthevede delen til venstre eller høyre på pianotastaturet. Slutt å dra når den uthevede delen er i området du vil spille.

Alternativt skjermtastatur på Mac

Foruten standardtastaturet, kan du velge å veksle til et pianotastatur med en femoktav rekkevidde ved å velge tastaturikonet øverst til venstre på Musical Typing-tastaturet. Dette pianotastaturet tilordner ikke noen av tastene som tilsvarer Mac-tastaturet. Som et resultat kan du bare spille dette tastaturet en tone om gangen, ved hjelp av en mus eller styreflate.

Dette oppsettet tilbyr et bredere spekter av notater, og det er nyttig å spille av en enkelt tone om gangen når du redigerer arbeidet du lager.

GarageBand er tilgjengelig som gratis nedlasting fra Mac App Store og App Store for iOS-mobile enheter.


Slik forvandler du iPad til et GarageBand-piano

GarageBand iPad-appen har et alternativ for pianotastatur som fungerer annerledes enn Mac-versjonen. Likevel er det like enkelt å få tilgang til og like morsomt å spille. Her vises iPadOS 13-versjonen.

  1. Åpen GarageBand på iPad.

  2. Velg Alchemy Synth tastaturet på åpningsskjermen.

  3. Bruk pianotastaturet på skjermen og spesialeffekttastene for å lage musikk. Trykk på den røde prikken når du er klar til å ta opp.

Slik kobler du et MIDI-tastatur til en Mac

Hvis du har et MIDI-tastatur, kan du koble det til din Mac. Da MIDI (Musical Instrument Digital Interface) ble utviklet for første gang, brukte den en 5-pinners rund DIN-kontakt sammen med flere kabler for å håndtere MIDI IN og MIDI OUT. Disse eldre MIDI-grensesnittene er stort sett foreldet. De fleste moderne tastaturer bruker standard USB-porter for å håndtere MIDI-tilkoblinger.

Som et resultat trenger du ikke noen spesielle adaptere, grensesnittbokser eller spesiell driverprogramvare for å koble et MIDI-tastatur til en Mac. Koble MIDI-tastaturet til en tilgjengelig Mac USB-port.

Når du starter GarageBand, oppdager appen MIDI-enheten. For å prøve MIDI-tastaturet ditt, opprett et nytt prosjekt i GarageBand, og velg deretter prosjektmaler i venstre sidefelt. Plukke ut Tastatursamling.

Når prosjektet åpnes, berører du noen få taster på tastaturet for å høre tastaturet gjennom GarageBand.

Tilbakestill et MIDI-grensesnitt

Hvis du ikke hører MIDI-tastaturet i GarageBand, tilbakestiller du GarageBand MIDI-grensesnittet.

  1. Plukke ut GarageBand > Preferanser fra menylinjen GarageBand.

  2. Velg Audio / MIDI kategorien i Preferanser verktøylinjen.

  3. Plukke ut Tilbakestill MIDI-drivere hvis du ikke ser MIDI-enheten din oppdaget.

Du skal nå kunne spille MIDI-tastaturet via Mac-en og registrere øktene dine ved hjelp av GarageBand.


Legg igjen en kommentar