HTACCESS-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med HTACCESS-filtypen er en Apache Access Configuration-fil som står for "hypertext access." Dette er tekstfiler som brukes til å påkalle et unntak fra de globale innstillingene som gjelder for de forskjellige katalogene til et Apache-nettsted.

Plassering av filen i en katalog overstyrer de globale innstillingene som tidligere rant ned til den katalogen og dens underkataloger. For eksempel kan HTACCESS-filer opprettes for å omdirigere en URL, forhindre katalogoppføring, forby spesifikke IP-adresser, forhindre hotlinking og mer.

En annen vanlig bruk for denne filen er å peke på en HTPASSWD-fil som lagrer legitimasjon som hindrer besøkende i å få tilgang til den aktuelle katalogen med filer.

I motsetning til andre typer filer inneholder disse ikke et filnavn; de ser slik ut, med bare filtypen: .htaccess.


Hvordan åpne en HTACCESS-fil

Siden disse filene gjelder webservere som kjører Apache Web Server-programvare, trer de ikke i kraft med mindre de brukes i den sammenhengen.

Imidlertid er til og med en enkel tekstredigerer i stand til å åpne eller redigere filen, som Windows Notisblokk eller en fra listen vår Beste gratis tekstredigeringsliste. En annen populær, men ikke gratis, HTACCESS-redaktør er Adobe Dreamweaver.

Hvordan konvertere filen

Du kan konvertere filen til en Ngnix webserverfil ved hjelp av denne online HTACCESS til nginx-omformeren. Du må lime innholdet i tekstboksen for å konvertere koden til en gjenkjennelig av Ngnix.

I likhet med nginx-omformeren, kan filen konverteres til Web.Config ved hjelp av codebreak's online .htaccess til Web.Config-omformer. Denne er nyttig hvis du vil at filen skal fungere med en ASP.NET-webapplikasjon.


Eksempelfil

Nedenfor er et eksempel på .HTACCESS-fil. Denne spesielle filen kan være nyttig for et nettsted som for tiden er under utvikling og ennå ikke er klart for publikum.

AuthType grunnleggende
AuthName "Ups! Midlertidig under oppføring ..."
AuthUserFile /.htpasswd
AuthGroupFile / dev / null
Krev gyldig bruker # Passordforespørsel for alle andre
Bestill nekt, tillat
Nekt fra alle
Tillat fra 192.168.10.10 # Utviklerens IP-adresse
Tillat fra w3.org
Tillat fra googlebot.com # Lar Google gjennomsøke sidene dine
Tilfredsstille alle # Ingen passord kreves hvis vert / IP er tillatt

Hver linje i denne filen har et bestemt formål. De /.htpasswd oppføring, for eksempel, indikerer at denne katalogen er skjult fra offentlig visning med mindre passord brukes. Imidlertid, hvis IP-adressen vist ovenfor brukes for å få tilgang til siden, er passordet ikke nødvendig.


Legg igjen en kommentar