MDA-fil (hva det er og hvordan man åpner en)

En fil med MDA-filtypen er en Microsoft Access Add-in-fil som brukes til å utvide funksjonaliteten til programmet, som for å legge til nye funksjoner og spørsmål. Noen tidlige versjoner av Microsoft Access brukte MDA-filer som arbeidsområdet.

ACCDA erstatter MDA-format i de nyeste versjonene av Microsoft Access.

Noen MDA-filer brukes ikke i Access i det hele tatt, men kan i stedet være assosiert med Yamahas Clavinova-piano eller Creative Technology's MicroDesign-programvare som en Area-formatfil. Likevel kan andre MDA-filer være urelaterte og lagret som Meridian Data Slingshot-filer eller Rays Media Data-filer, eller kan brukes med programvareverktøy kalt EPICS.


Hvordan åpne en MDA-fil

De aller fleste MDA-filer du vil møte, vil være Access Add-in-filer, noe som betyr at de kan åpnes med Microsoft Access.

Microsoft Access bruker andre formater som ligner på MDA, som MDB, MDE, MDT og MDW. Alle disse formatene åpnes også i Access, men hvis den spesifikke filen ikke gjør det, må du være sikker på at du ikke leser utvidelsen feil, og den er egentlig ikke en som bare ser ut som en .MDA-fil, som en MDC, MDS eller MDX. fil.

Hvis filen din definitivt bruker .MDA-filtypen, men den ikke åpnes med Microsoft Access, kan det være en type lydfil som gjelder Yamahas Clavinova-piano. Programmet YAM-spilleren skal kunne åpne det formatet.

For MicroDesign Area-filer er alt vi har en lenke til Creative Technology-nettstedet, men vi vet ikke hvor (eller om) du kan laste ned MicroDesign-programvaren. Det ser ut til at dette formatet kan være en type bildefil, noe som betyr at det er mulig at du kan gi den nytt navn til .JPG eller .PNG og åpne den med hvilken som helst bildeviser.

Vi har heller ikke mye nyttig informasjon om Meridian Data Slingshot-filer, bortsett fra at de opprinnelig ble brukt av Meridian Datas Slingshot-programvare. Selskapet har skiftet hender mye gjennom årene, men ble nylig kjøpt opp av Microchip Technology.

Vi har ingen informasjon for MDA-filer som er Rays Media Data-filer.

EPICS står for Experimental Physics and Industrial Control System, og tilhørende programvare bruker også MDA-filer.

Gitt at det er noen forskjellige mulige formater som bruker .MDA-filtypen, kan det hende du har hell med å åpne filen med et tekstredigeringsprogram eller HxD-programmet. Disse applikasjonene åpner en hvilken som helst fil som om det var et tekstdokument, så hvis du åpner MDA-filen viser en slags identifiserbar informasjon (som en teksttekst øverst i filen), kan det peke deg i retning av programmet som var brukes til å lage den.

I et omvendt problem, kan det hende at du har mer enn ett program installert som åpner MDA-filer. Hvis det er sant, og den som åpner dem som standard (når du dobbeltklikker på en) ikke er den du vil åpne dem, er det lett å endre. Slik endrer du filtilknytninger i Windows.


Hvordan konvertere en MDA-fil

Selv om det er mange unike bruksområder for MDA-filer, vet vi ikke om noen filkonverteringsverktøy som kan endre en til et annet, lignende format.

Det beste alternativet er å åpne MDA-filen i riktig program og se hvilke alternativer den gir deg. Programvare som støtter filkonverteringer, tillater det vanligvis gjennom en slags filet > Lagre som or Eksport menyvalget.

Legg igjen en kommentar