Hvordan lage en avstemning i Outlook

Det er ofte nyttig å sende en e-post til en gruppe mennesker for å se hva alle synes om en idé. Noen ganger vil du bare samle tilbakemeldinger; i så fall fungerer en vanlig e-post greit. Hvis du vil at folk skal velge mellom forhåndsinnstilte alternativer, som Ja / Nei eller Godta / Avvis, er en avstemning en god vei å gå.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Outlook for Microsoft 365, Outlook 2019, 2016, 2013, 2010 og 2007.


Opprett en avstemning i Outlook

Outlook har stemme knapper som kan brukes i e-post og for å samle resultatene fra en avstemning.

  1. Opprett en ny e-post i Outlook, og skriv bare inn spørsmålet du vil at mottakerne skal svare på.

    Bruken av stemme knapper avhenger av alle mottakerne dine som bruker Outlook. Hvis du vet at alle bruker Outlook, er dette ikke et problem. For bredere undersøkelser kan imidlertid en annen tilnærming være mer hensiktsmessig. Å lage en Doodle-avstemning kan være mer fornuftig i disse tilfellene.

  2. Velg alternativer kategorien i båndet til det nye e-post vinduet.

  3. Velg Bruk stemme knapper for å få frem en liste over valgmuligheter.

  4. Trykk på Godkjenn; Avvis, Ja Nei, Ja Nei Kanskje or Custom.

  5. Hvis du velger Custom, kan du opprette egen definerte stemme alternativer ved hjelp av feltet ved siden av Bruk stemme knapper. Hvert valgalternativ må være atskilt med semikolon.

  6. Send e-posten og vent på tilbakemelding.

Hva mottakerne vil se

Hvordan avstemningen vises for mottakeren, avhenger av hvordan de ser den i Outlook. Det er derfor viktig å inkludere instruksjoner hvis du sender en e-post med Outlook-stemme knapper til folk som kanskje ikke er kjent med dem.

Bruke lese ruten

Hvis mottakeren bruker lese ruten i Outlook, må de velge Denne meldingen inkluderer stemme knapper. Klikk her for å stemme nær toppen av e-posten. Ved å gjøre det vil du få frem en enkel rullegardinliste mottakeren kan bruke til å stemme.

Vis e-post i et eget vindu

Hvis mottakeren har åpnet e-posten i et eget vindu, er det mindre klart hvordan de skal stemme; de vil bare se "Stem ved å klikke Stem i Svar-gruppen ovenfor." melding nær toppen av e-posten. For å stemme, må de velge Forespørsel > stemme.


Gjennomgang av resultatene fra Outlook-avstemningen

Hver gang noen svarer på avstemningen din, vil du motta en e-post med svaret. Det er også mulig å se gjennom alle svarene.

  1. Åpne den sendte e-postmeldingen som inneholder stemme knappene.
  2. Velg Forespørsel fanen.

  3. Trykk på Sporing.

  4. Du får se et sammendrag av alle svarene på avstemningen.

    Hvis noen svarer mer enn en gang, vil du se en e-post for hvert av svarene deres, men bare deres første svar teller med i sporings informasjonen.

Legg igjen en kommentar