M4B-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med M4B-filtypen er en MPEG-4 Audio Book-fil. De blir ofte sett brukt av iTunes til å lagre lydbøker.

Noen mediaspillere bruker M4B-formatet til å lagre digitale bokmerker sammen med lyden, slik at du kan sette avspillingen på pause og deretter fortsette senere. Dette er en av grunnene til at de foretrekkes fremfor MP3-filer, som ikke kan lagre din plass i filen.

M4A-lydformatet er i utgangspunktet identisk med M4B bortsett fra at disse filtypene brukes til musikk i stedet for lydbøker.

Apples iPhone bruker også MPEG-4 lydformat for ringetoner, men disse filene lagres i stedet med M4R-utvidelsen.

Web / Theresa Chiechi


Hvordan åpne en M4B-fil på en iPhone

iTunes er det primære programmet som brukes til både å spille M4B-filer på en datamaskin, samt å overføre lydbøker til en iPhone eller annen iOS-enhet. Du kan gjøre dette ved å legge til lydbøkene i iTunes og deretter synkronisere enheten din med iTunes.

Start med å overføre M4B-filen til iTunes. I Windows bruker du filet menyen for å velge enten Legg til fil i biblioteket ... or Legg til mappe i biblioteket ... for å bla etter M4B-filen. Hvis du bruker Mac, gå til filet > Legg til i biblioteket ....

Hvis lydbøkene dine ikke er i M4B-format, men i stedet er MP3-er, WAV-er osv., Hopper du ned til delen "Hvordan lage en M4B-fil" nedenfor for å konvertere lydfilene til M4B-formatet, og deretter tilbake hit til se hva du skal gjøre videre.

Når enheten er koblet til, klikker du eller klikker på telefonikonet i iTunes for å bytte vindu til iOS-enheten. Velg Lydbøker-menyen på venstre side av iTunes. Sett et hake ved siden av Synkroniser lydbøker, og velg deretter om du vil synkronisere alle lydbøkene fra iTunes-biblioteket eller bare visse.

Nå kan du synkronisere enheten din med iTunes for å sende M4B-filen til iPhone, iPad eller iPod touch.


Hvordan åpne en M4B-fil på en datamaskin

iTunes er ikke det eneste programmet som vil spille en M4B-fil på en datamaskin. Windows Media Player fungerer også, men du må kanskje åpne Windows Media Player først og deretter åpne M4B-filen manuelt fra WMP-menyen, siden Windows kanskje ikke gjenkjenner M4B-utvidelsen.

Et annet alternativ er å gi navnet på utvidelsen fra .M4B til .M4A fordi Windows knytter M4A-filer riktig til Windows Media Player.

Andre mediaspillere med flere format som naturlig støtter det veldig like M4A-formatet, som VLC, MPC-HC og PotPlayer, vil også spille M4B-filer.

En M4B-lydbok som du kjøper (mot en som du laster ned gratis fra et nettsted som LibriVox) er sannsynligvis beskyttet av DRM, noe som betyr at den bare kan spilles av med autorisert programvare og enheter. For eksempel er de fleste M4B-baserte lydbøker du kjøper fra iTunes-butikken DRM-beskyttet og kan bare spilles av i iTunes og enheter som er autorisert via iTunes.


Hvordan konvertere en M4B-fil

Siden M4B-filer ofte er lydbøker, er de vanligvis ganske store, og derfor konverteres de best med et dedikert, offline gratis filkonverteringsprogram. DVDVideoSofts Free Studio er en gratis M4B-filkonverterer som kan lagre M4B til MP3, WAV, WMA, M4R, FLAC og andre lydformater.

Zamzar er en annen M4B-omformer, men den kjører i nettleseren din, noe som betyr at du må laste opp filen til deres nettsted for å få den konvertert. Zamzar kan konvertere M4B til MP3 online, samt til lignende formater som AAC, M4A og OGG.

Du kan vanligvis ikke endre en filtype (som M4B-filtypen) til en som datamaskinen din gjenkjenner, og forventer at den nylig omdøpte filen skal være brukbar. En faktisk filformatkonvertering ved hjelp av en av metodene beskrevet ovenfor må i de fleste tilfeller finne sted. Som vi nevnte tidligere, prøv imidlertid å gi nytt navn til .M4B-filen til .M4A, et triks som ofte er vellykket, i det minste for ikke-DRM-beskyttede M4B-lydbøker.


Hvordan lage en M4B-fil

Hvis du vil sette en lydbok på iPhone, men lydfilen ikke er i M4B-format, må du konvertere MP3, WAV eller hvilket format filen er i, til M4B slik at iPhone vant ' t feil det for en sang. I utgangspunktet må du bare gjøre det motsatte av det du leser i avsnittet ovenfor.

Audiobook Binder kan konvertere MP3 til M4B på macOS. Windows-brukere kan laste ned MP3 til iPod / iPhone Audio Book Converter for å konvertere flere MP3-filer til M4B-filer eller til og med for å kombinere MP3-ene til en stor lydbok.

Legg igjen en kommentar