IPA-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med IPA-filtypen er en iOS-appfil. De fungerer som containere (som ZIP) for å holde de forskjellige dataene som utgjør en iPhone-, iPad- eller iPod touch-app; som for spill, verktøy, vær, sosiale nettverk, nyheter og annet.

Strukturen til en IPA-fil er den samme for hver app; en PNG-fil (noen ganger en JPEG) brukes som ikon for appen, og Payload-mappen inneholder alle appens data.

IPA står også for International Phonetic Alphabet. Hvis du ikke er interessert i filformatet, men i stedet ønsker å konvertere engelsk til IPA-symboler, kan du bruke et nettsted som Upodn.com.


Hvordan åpne en IPA-fil

IPA-filer brukes av Apples iPhone-, iPad- og iPod touch-enheter. De lastes ned fra enheten via den innebygde App Store-appen.

Hvis du kjører en moderne versjon av iTunes (12.7 eller nyere), kan du ha hell med å installere en til enheten fra datamaskinen din ved hjelp av AltStore eller Diawi.

For datamaskiner som kjører en eldre versjon av iTunes, kan IPA-filen lastes ned direkte via iTunes. De lagres på dette stedet slik at enheten kan få tilgang til dem neste gang den synkroniseres:

  • Windows: C: Brukere Musikk iTunes iTunes Media Mobilapplikasjoner
  • Mac: ~ / Musikk / iTunes / iTunes Media / Mobilapplikasjoner /

Disse mappene brukes også som lagring for iOS-appfiler som ble lastet ned fra enheten. De kopieres fra enheten til iTunes-mappen etter synkronisering med datamaskinen.

Selv om det er sant at IPA-filer inneholder innholdet i en iOS-app, kan du ikke bruke iTunes til å åpne appen på datamaskinen din. De brukes bare av programmet for sikkerhetskopieringsformål, og slik at enheten kan forstå hvilke apper du allerede har kjøpt eller lastet ned.

Du kan åpne filen utenfor iTunes ved hjelp av det gratis iFunbox-programmet for Windows og Mac. Igjen, dette lar deg ikke bruke appen på datamaskinen din, men lar deg i stedet bare overføre IPA-filen til iPhone eller annen kompatibel enhet uten å bruke iTunes. Programmet støtter også mange andre funksjoner, som å importere og eksportere ringetoner, musikk, videoer og bilder.

iFunbox åpner filen gjennom Administrere appdata kategorien, med Installer app knapp.

Du kan også åpne en IPA-fil med et gratis zip- / pakke-program som 7-Zip, men å gjøre det vil bare dekomprimere den for å vise deg innholdet; du kan faktisk ikke bruke eller kjøre appen ved å gjøre dette.

Du kan ikke åpne en IPA-fil på en Android-enhet fordi systemet er annerledes enn iOS, og derfor krever sitt eget format for apper.

Du kan imidlertid åpne og bruke filen på datamaskinen din ved hjelp av iOS-emuleringsprogramvare som kan lure appen til å tro at den kjører på en iPad, iPod touch eller iPhone. iPadian er et eksempel, men det er ikke gratis.


Hvordan konvertere en IPA-fil

Det er ikke mulig å konvertere en IPA-fil til et annet format og ha den fortsatt brukbar i iTunes eller på din iOS-enhet.

For eksempel kan du ikke konvertere IPA til APK for bruk på en Android-enhet fordi ikke bare filformatene for disse applikasjonene er forskjellige, men Android- og iOS-enheter kjører på to helt forskjellige operativsystemer.

På samme måte, selv om en iPhone-app har for eksempel en haug med videoer, musikk eller til og med dokumentfiler som du vil beholde for deg selv på datamaskinen din, kan du ikke konvertere IPA til MP3, PDF, AVI , eller et hvilket som helst annet format. Det er bare et arkiv fullt av programfiler som enheten bruker som programvare.

Du kan imidlertid endre navn på den for å bruke ZIP-filtypen slik at den åpnes som et arkiv. Hvis du bare gjør dette, kan du se filene inni, så de fleste vil sannsynligvis ikke finne det nyttig.

Debian-programvarepakker (.DEB-filer) er arkiver som normalt brukes til å lagre programvareinstallasjonsfiler. Jailbroken eller hacket iOS-enheter bruker DEB-formatet på samme måte som "vanlige" apper bruker IPA. K2DesignLab har noen instruksjoner om hvordan du konverterer IPA til DEB hvis det er noe du vil gjøre.

Apples Xcode-programvare er en måte iOS-apper blir opprettet. Mens IPA-filer er bygget ut av Xcode-prosjekter, er det ikke mulig å gjøre det motsatte - å konvertere filen til et Xcode-prosjekt. Kildekoden kan ikke tas ut, selv om du konverterer den til en ZIP-fil og åpner innholdet.


Legg igjen en kommentar