CDDA-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med CDDA-filtypen er en CD Digital Audio-fil som lagrer lyd i AIFF-format.

CDDA-filer sees normalt bare når lydfiler har blitt dratt fra en lyd-CD som bruker CD Digital Audio-spesifikasjonen. Dette gjøres oftest gjennom Apple iTunes-programmet med alternativet Audio CD burn.


Hvordan åpne en CDDA-fil

CDDA-filer kan åpnes gratis med Apples iTunes på Windows og macOS, og jeg forestiller meg kanskje også noen andre mediaspillere i flere format.

Du kan brenne lydfiler til CDDA-format ved hjelp av Fil> Brenn spilleliste til plate alternativet i iTunes. Bare sørg for at spillelisten du vil brenne, er den du ser på når du velger den.

Logic Pro X er et annet program fra Apple som åpner CDDA-filer på Mac, men det er ikke gratis. Apple har instruksjoner for å brenne filer til CDDA-format.

Selv om det sannsynligvis ikke vil skje siden få (hvis noen) andre formater enn CD Digital Audio en bruker CDDA-utvidelsen, er det mulig at et annet program på datamaskinen din er tilknyttet denne utvidelsen, og åpnes når du dobbeltklikker på denne typen filer.

Hvis det skjer, og du vil bytte det til iTunes, eller noe annet, kan du se hvordan vi endrer standardprogrammet for en spesifikk filtypeguide for å gjøre den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en CDDA-fil

dBpoweramps CD Ripper er ikke et gratis program, men det er en prøveversjon du kan laste ned for Windows og Mac for å konvertere CDDA-filer til WAV og andre lydformater.

Hvis du etter at du har konvertert CDDA-filen med CD Ripper, vil ha den i et annet format som ikke støttes av programvaren, kan du bruke et av disse gratis lydkonverteringsprogrammene til å lagre CDDA i MP3 eller WAV eller i et hvilket som helst antall andre populære lydformater. .

Kanskje du vil gjøre det motsatte, og konvertere noe som en MP3-fil til CDDA slik at du kan bruke den i en enhet som bare støtter CDDA-formatet. Selv om dette er mulig med noen filkonverterere, bør du forstå at MP3-formatet bruker tapsfri komprimering, noe som betyr at en del av lyddataene er trimmet av for å redusere størrelsen på filen, mens du fortsatt lar den høres nesten den samme som før.

Når du konverterer MP3 til CDDA, legger du ikke på en eller annen måte til tidligere fjernede data tilbake i filen - den er tapt for alltid, selv under CDDA-format. Det ligner veldig på når du zoomer veldig tett inn på et bilde og ikke kan fortsette å se mer og mer detaljer - dataene var aldri der i utgangspunktet.

Du kan vanligvis ikke endre en filtype (som .CDDA-filtypen) til en som datamaskinen din kjenner igjen (som .MP3), og forventer at den nylig omdøpte filen skal være brukbar. En faktisk konvertering av filformat ved hjelp av en av metodene beskrevet ovenfor må i de fleste tilfeller finne sted.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen ikke åpnes med iTunes eller de andre programmene som er nevnt på denne siden, er det en god sjanse for at du leser feil filtypen. Det kan være enkelt å forveksle et annet filformat for CDDA-formatet hvis filtypene er like.

CDA-filer er et eksempel på hvor dette kan skje. CDA-filer er CD Audio Track Shortcut-filer og er ikke relatert til CDDA-filer. De kan faktisk brukes med iTunes og andre lydspillere, men de er faktisk bare referanser til lydspor på en CD. Du kan ikke bruke dem som en vanlig lydfil.

En annen fil som kan forveksles med en CDDA-fil, er en CCD-fil. Dette er CloneCD Disc Image-filer opprettet av CloneCD og brukes av programmer som ImgBurn. De er slett ikke relatert til CDDA-filer og åpnes derfor ikke i en CDDA-åpner.

Hvis filen din ikke ender med .CDDA, kan du undersøke filtypen den bruker for å lære mer om den og finne hvilke programmer som kan åpne eller konvertere filen.


Legg igjen en kommentar