FAX-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med FAX-filtypen er en faksfil. De er vanligvis i TIFF-format, noe som betyr at de i utgangspunktet bare blir omdøpt bildefiler.

Noen FAX-filer kan i stedet være en malfil opprettet med programvaren Now Contact. Denne typen filer gir et oppsett for et faksdokument (en. NWP-fil) og kan inneholde alternativer som allerede er lastet inn for dokumentet, noe som er nyttig hvis du oppretter flere dokumenter som har samme format.

En SFF strukturert faksfil er et format som ligner på faksbildefilen. Ikke relatert til dette FAX-filformatet er også FaxFile-mobilappen som lar deg fakse dokumenter ved hjelp av en telefon eller et nettbrett.


Hvordan åpne en FAX-fil

De fleste bildebehandlingsprogrammer skal kunne åpne FAX-filer, som Windows standard fotoviser, Windows Paint-program, XnView, InViewer, GIMP og Adobe Photoshop.

Hvis du har problemer med å åpne en FAX-fil, kan du endre utvidelsen til .TIFF eller .TIF og deretter prøve å åpne filen. Dette er ikke et triks du vanligvis kan gjøre med de fleste filer, men siden FAX-filer nesten alltid bare er TIFF-filer som er maskert av en annen utvidelse, vil denne løsningen sannsynligvis lykkes.

Noen FAX-bildefiler kan opprettes med GFI FaxMaker (men de er fortsatt bare TIF-filer), i så fall kan du bruke dette programmet til å åpne det.

Nå skal kontaktfaksmalfiler åpnes med Now Contact-programvaren fra Now Software, ved hjelp av Bruk mal rullegardinmenyalternativ.

Hvis du har programmet Now Contact, kan du bygge nye faksfiler gjennom Definere > Skriv ut maler > fakser Meny. Etter at du har navngitt malen, kan du redigere dimensjonene og utformingen før den opprettes.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne filen, men det er feil applikasjon, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne det, kan du se hvordan vi endrer hvilket program som åpner FAX-filer.


Hvordan konvertere en faksfil

Det er ingen gratis filkonverterere som kan lagre en fil med .FAX-utvidelsen til et annet format, men som også fungerer med TIF / TIFF-filer. Fordi din FAX-fil nesten helt sikkert er en enkel bildefil, kan du prøve å gi den nytt navn for å bruke TIF- eller TIFF-filtypen.

Deretter bruker du en gratis bildekonverterer for å konvertere den filen til noe annet som PNG, PDF eller JPG.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes på dette tidspunktet, kan du lese filendelsen på nytt. Siden "FAKS" inneholder bokstaver som er felles for mange andre filtyper, kan du forvirre en annen fil for denne.

For eksempel kan FXA-filer ved første øyekast se relatert ut til FAX-filer på en eller annen måte, men de er egentlig OC3 Entertainment FaceFX Actor-filer som brukes av FaceFX.

XAF er en annen med de samme tre bokstavene, men har ingenting å gjøre med formatene som er nevnt på denne siden. Denne utvidelsen er reservert for 3ds Max XML Animation-filer og Affirm Deposition Transcript-filer.

Hvis du ikke leter etter noe relatert til en .FAX-fil, men snarere en fakstjeneste for sending av fakser, se vår gratis online faks-tjenesteliste.


Legg igjen en kommentar