Slik aktiverer du Java i Chrome

Hvis du kjører den nyeste versjonen av Google Chrome, fungerer nettsider med innebygde Java-appletter ikke lenger. Dette er fordi NPAPI-plugins som Java ikke lenger støttes av versjoner av Chrome etter versjon Chrome 41. Bruk et plugin for å få tilgang til Java.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Chrome 42 eller nyere.


Hvordan bruke IE Tab Chrome Extension

En måte å aktivere Java i en nyere Chrome-nettleser er å installere Chrome-utvidelsen IE Tab.

IE Tab-utvidelsen åpner siden ved hjelp av Internet Explorer-motoren inne i Chrome-nettleseren. Siden IE fremdeles støtter Java, vil siden også laste Java-miniprogrammet.

 1. Installer IE Tab Chrome-utvidelsen fra Chrome nettbutikk.

 2. Start Chrome-nettleseren på nytt og besøk Java-versjonstesten. Du vil sannsynligvis se feilstatussiden. Velg IE Tab ikonet i nettlesermenyen for å åpne fanen igjen ved hjelp av den nye utvidelsen.

  Bekreft Java-versjonen

 3. Nå vil du se Java-versjonen vises.

  Når du besøker testsiden, kan det hende du må velge lenken for å oppgradere Java-versjonen din hvis du ikke har den siste installert. Hvis du trenger å oppgradere, må du starte Chrome-nettleseren på nytt før du åpner testsiden igjen.


Hvordan bruke CheerpJ Applet Runner Chrome Extension

CheerpJ-utvidelsen for Chrome lar deg kjøre Java-applikasjoner inne i Chrome-nettleseren, uten å måtte installere Java på systemet ditt i det hele tatt.

Denne Java-appleten Chrome-utvidelsen er spesielt praktisk fordi du ikke trenger å laste inn websiden på nytt i en ny fane. Du aktiverer ganske enkelt å laste inn Java-appletter, og alle applets på siden vil kjøre som normalt.

Denne utvidelsen krever at Javascript er aktivert i Chrome. For å gjøre det, gå til innstillinger > Avansert > Personvern og sikkerhet > Nettstedinnstillinger > Javascript, så sørg for Lov Er på.

 1. Installer CheerpJ Applet Runner Chrome-utvidelsen. Når installasjonen vises, vises utvidelsen som et skjoldikon i Chrome-verktøylinjen.

 2. Når du besøker en side med en Java-applet, velger du CheerpJ ikonet, og velg deretter Kjør applets for å aktivere Java-applets på siden.

 3. Når den er aktivert, ser du alle applets kjøres i Chrome-nettleseren din som de normalt burde.

  CheerpJ applet runner Chrome-utvidelsen kan ta litt lengre tid enn andre løsninger når Java-applets lastes inn.


Legg igjen en kommentar