Hvordan laste opp Word-dokumenter til Google Docs

Google Docs er en gratis måte å redigere Microsoft Word-dokumenter på nettet. Når Word-filen er lastet opp, kan du lese den, gjøre endringer og dele den med andre ved hjelp av Google-kontoen din. Siden Google Docs-filer er lagret i skyen, kan du få tilgang til dokumenter fra hvilken som helst datamaskin, samt gjennom Android-appen eller iOS-appen. Slik laster du opp Word-filer til Google Docs.

Skjermbilde av Google Docs-nettsiden på macOS.

Denne veiledningen ble skrevet med tanke på den stasjonære versjonen av Google Docs og skal fungere med alle versjoner av Microsoft Word som bruker .docx-formatet.


Hvordan sende Word-dokumenter til Google Drive

Google Dokumenter er en del av Google Disk, så du må først laste opp dokumentene dine til Google Disk før du kan bruke dem på Google Dokumenter.

  1. Åpne Google Disk. Hvis du trenger å logge på, blir du bedt om å gjøre det før du fortsetter.
  2. Trykk på Ny.

  3. Trykk på Filopplasting. Trykk Mappeopplasting for å laste opp en mappe som inneholder flere Word-dokumenter.

  4. Naviger filen eller mappen du vil laste opp, og velg deretter Åpne. Opplastingsprosessen starter automatisk.


Hvordan konvertere et Word-dokument i Google Docs

Nå som dokumentet er lastet opp til Google Drive, kan du oppbevare det der for sikkerhetskopieringsformål eller for deling med andre. Imidlertid, for å redigere Word-dokumentet online med Google Docs, må du konverter det til et format Google Docs kan gjenkjenne.

  1. Åpne Google Dokumenter.
  2. Klikk på et Word-dokument du vil redigere.
  3. Trykk på Rediger i Google Docs.

  4. .DOCX-etiketten ved siden av dokumentets vil vise deg at den er i Microsoft Word-format.
  5. Velg filen > Lagre som Google Dokumenter for å konvertere filen. En ny versjon av dokumentet åpnes i et eget vindu. Du har nå to versjoner av filen, DOCX-filen og den nye Google Docs-filen.


Hvordan laste ned en redigert Google Docs-fil

Når du trenger å laste ned en fil fra Google Docs, kan du gjøre det fra dokumentets redigeringsside.

  1. Åpne Google Dokumenter, og åpne deretter filen du vil laste ned. For å fortelle hvilke dokumenter som er Google Docs-filer og hvilke som fremdeles er Microsoft Word-dokumenter, må du se på filtypene. Google Docs-filer har ikke en filtypen, så hvis det er et DOCX- eller DOC-etikk etter filnavnet, er den filen ikke konvertert til Google Docs-formatet (noe som betyr at det ikke er filen du redigerte på Google Docs).
  2. Gå til filen > Last ned og velg et filformat fra menyen som vises. Velg mellom formater som DOCX, ODT, RTF, PDF, EPUB og andre.

  3. Velg en mappe der du vil at dokumentet skal lagres. Det kan også lastes ned direkte på datamaskinen din hvis du har definert en nedlastingsmappe for nettleseren din.
  4. Trykk på Spar.

En annen rask måte å laste ned Word-dokumentet fra Google Docs til datamaskinen din er via Google Drive. Høyreklikk på filen og velg Last ned. Men hvis du går denne ruten, har du ikke noe valg av filformat. Den lastes automatisk ned som en DOCX-fil.


Legg igjen en kommentar