Slik får du tilgang til avanserte oppstartsalternativer i Windows 10/8

Avanserte oppstartsalternativer-menyen, tilgjengelig i Windows 10 og Windows 8, er den sentrale fix-it-plasseringen for hele operativsystemet.

Herfra kan du få tilgang til Windows diagnostiske og reparasjonsverktøy som Reset This PC, System Restore, Command Prompt, Startup Repair, og mye mer.

Avanserte oppstartsalternativer er også der du får tilgang til oppstartsinnstillinger, menyen som inkluderer sikkermodus, blant andre oppstartsmetoder som kan hjelpe deg med å få tilgang til Windows 10 eller Windows 8 hvis det har problemer med å starte. Med andre ord fungerer avanserte oppstartsalternativer som oppstartsmeny for Windows 8 eller Windows 10.

Avanserte oppstartsalternativer-menyen skal vises automatisk etter to påfølgende oppstartsfeil. Men hvis du trenger å åpne den manuelt, er det seks forskjellige måter å gjøre det på.

Den beste måten å bestemme hvilken metode du skal bruke for å åpne Avanserte oppstartsalternativer, er å basere avgjørelsen din på hvilket tilgangsnivå du har til Windows akkurat nå:

  • Hvis Windows 10/8 starter normalt: Bruk hvilken som helst metode, men 1, 2 eller 3 vil være enklest.
  • Hvis Windows 10/8 ikke starter: Bruk metode 4, 5 eller 6. Metode 1 fungerer også hvis du i det minste kommer til påloggingsskjermen for Windows 10 eller Windows 8.

Tid som kreves: Å få tilgang til avanserte oppstartsalternativer er enkelt og kan ta alt fra noen sekunder til noen minutter, avhengig av hvilken metode du bruker.

Alle disse måtene å komme til menyen Advanced Startup Options fungerer like bra i alle utgaver av Windows 10, Windows 8 eller Windows 8.1, med mindre annet er angitt.


Metode 1: SKIFT + Start på nytt

Web / Daniel Fishel 

Dette er den klart enkleste måten å få dette til. Bare hold nede enten SKIFT tasten mens du velger Restart, tilgjengelig fra hvilket som helst strømikon.

Strømikoner er tilgjengelige i hele Windows 10 og Windows 8, samt fra påloggings- / låseskjermen.

Alt du gjør nå er å vente mens menyen Advanced Startup Options åpnes!

Denne metoden ser ikke ut til å fungere med skjermtastaturet. Du må ha et fysisk tastatur koblet til datamaskinen eller enheten for å åpne Avanserte oppstartsalternativer-menyen på denne måten.


Metode 2: Innstillingsmeny

  1. I Windows 10 velger du Start-knappen, og deretter velger du innstillingsknappen etterfulgt av Oppdatering og sikkerhet.

    I Windows 8 sveiper du fra høyre for å åpne sjarmfeltet. Plukke ut Endre PC-innstillinger. Velg Oppdatering og gjenoppretting fra listen til venstre (eller general før Windows 8.1).

  2. Velg Gjenoppretting fra listen over alternativer til venstre.

  3. Lokalisere Avansert oppstartnederst i listen over alternativer til høyre.

  4. Plukke ut Start nå.

  5. Vent gjennom meldingen Vent til Avanserte oppstartsalternativer åpnes.


Metode 3: Avslutningskommando

  1. Åpne ledeteksten i Windows 10 eller Windows 8.

    Et annet alternativ er å åpne Kjør hvis du ikke kan få kommandoprompt av en eller annen grunn, sannsynligvis relatert til problemet du har som har deg her i utgangspunktet!

  2. Lagre åpne filer før du fortsetter, ellers mister du endringene du har gjort siden forrige lagring.

  3. Utfør avslutningskommandoen på følgende måte:

    shutdo

    For å avbryte avslutningskommandoen når den er utført (som om du har glemt å lagre arbeidet ditt!), Utfør nedleggelse / a i det samme ledetekstvinduet.

  4. Plukke ut Lukke til meldingen Du er i ferd med å bli avlogget som vises noen sekunder senere.

  5. Etter flere sekunder, hvor ingenting ser ut til å skje, lukkes Windows 10/8, og du får se en Vent-melding.

  6. Vent bare noen få sekunder til menyen Avanserte oppstartsalternativer åpnes.


Metode 4: Start fra Windows 10/8 installasjonsmedier

  1. Sett inn en datamaskin med Windows 10 eller Windows 8 eller en flash-stasjon med Windows-installasjonsfilene på datamaskinen.

    Du kan låne andres Windows 10- eller Windows 8-plate (eller andre medier) hvis du trenger det. Du installerer eller installerer ikke Windows på nytt, du får bare tilgang til Avanserte oppstartsalternativer - det kreves ingen produktnøkkel eller lisensbrudd.

  2. Start fra platen eller start opp fra USB-enheten, uansett hva din situasjon krever.

  3. Plukke ut neste fra installasjonsskjermbildet for Windows.

  4. Velg Reparer datamaskinen på bunnen av vinduet.

  5. Avanserte oppstartsalternativer vil starte nesten umiddelbart.


Metode 5: Start fra en Windows 10/8 gjenopprettingsstasjon

  1. Sett inn Windows 10 eller Windows 8 Recovery Drive i en ledig USB-port.

    Ikke bekymre deg hvis du ikke var proaktiv og aldri kom til å lage en Recovery Drive. Hvis du har en annen datamaskin med samme versjon av Windows eller en venns datamaskin med Windows 10/8, se Hvordan lage en Windows 10 eller Windows 8 Recovery Drive for instruksjoner.

  2. Start datamaskinen fra flash-stasjonen.

  3. Velg på skjermbildet Velg tastaturoppsett USA eller hvilket tastaturoppsett du vil bruke.

  4. Avanserte oppstartsalternativer begynner umiddelbart.

Metode 6: Start direkte til avanserte oppstartsalternativer

  1. Start eller start datamaskinen eller enheten på nytt.

  2. Velg oppstartsalternativet for Systemgjenoppretting, Avansert oppstart, Gjenoppretting, etc.

    På noen Windows 10 og Windows 8 datamaskiner, for eksempel ved å trykke F11 starter Systemgjenoppretting.

    Hva dette oppstartsalternativet heter, kan konfigureres av maskinvareprodusenten din, så alternativene som er nevnt her er bare noen vi har sett eller hørt. Uansett navn, bør det være klart at det du skal gjøre er en oppstart for de avanserte gjenopprettingsfunksjonene som er inkludert i Windows.

    Evnen til å starte direkte til avanserte oppstartsalternativer er ikke en som er tilgjengelig med en tradisjonell BIOS. Datamaskinen din må støtte UEFI og deretter konfigureres riktig for å starte direkte til ASO-menyen. Heldigvis er dette veldig vanlig i disse dager.

  3. Vent til avanserte oppstartsalternativer begynner.

Hva med F8 og SHIFT + F8?

Ingen F8 eller SKIFT + F8 er et pålitelig alternativ for oppstart til menyen Advanced Startup Options. Se Slik starter du Windows 10 eller Windows 8 i sikkermodus for mer om dette.

Hvis du trenger tilgang til avanserte oppstartsalternativer, kan du gjøre det med en av de flere metodene som er oppført ovenfor.

Hvordan avslutte avanserte oppstartsalternativer

Når du er ferdig med å bruke Avanserte oppstartsalternativer-menyen, kan du velge Fortsett for å starte datamaskinen på nytt. Forutsatt at det fungerer som det skal nå, vil dette starte deg tilbake til Windows 10/8.

Det andre alternativet ditt er Slå av PCen, som vil gjøre nettopp det.


Legg igjen en kommentar