Åpne bilder – Hvordan vise bilder på datamaskinen

Det er flere måter å vise bilder fra nettet på skrivebordet eller i en nettleser. Alle Windows- og Mac-datamaskiner har innebygde bilde visere, men det er mulig å åpne bildefiler i et annet program enn standardprogrammet.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder bredt for alle datamaskiner og nettlesere.


Hvordan vise bilder du har lastet ned fra nettet

Hver filtype er tilknyttet et bestemt program på datamaskinen din, så dobbeltklikk på en bildefil åpner den i datamaskinens standard bilde viser.

Hvis en filtype ikke støttes, blir du bedt om å velge et program å åpne den med. Microsoft Photos and Preview for Mac støtter alle bildeformater, inkludert GIF- og JPEG-bilder, så hvis de ikke kan åpne filen, trenger du et annet program. For eksempel kan du bare åpne .PSD-filer i fotoredigeringsprogramvare som Photoshop.

Det er mange alternative freeware- og shareware-bilde visere som du kan laste ned fra nettet. Noen tilbyr tilleggsfunksjoner for grunnleggende bilderedigering og konvertering av filformater. Når du installerer bilde viseren, bør den automatisk stille fil assosiasjonene til å åpne de vanligste bildefilene.

Det er mulig å endre fil tilknytning hvis du vil at en bestemt type bildefiler skal åpnes i et annet program.


Hvordan åpne bilder i nettleseren din

Hvis du vil se nærmere på et bilde på et nettsted, høyreklikker du bildet og velger Åpne i ny fane.

Du kan også dra en bildefil på datamaskinen din til nettleservinduet for å åpne den.

Bilder på nettet kan ha kopi rett. Ta alltid kontakt med eieren av et nettsted før du bruker bilder som ikke tilhører deg.

Hvordan åpne et bilde med et annet program

Hvis du ikke vil bruke standard bilde viser for Windows eller Mac, høyreklikk bildefilen og velg Åpne med. Velg et av de alternative programmene som er oppført, eller velg Velg en annen app.

Når du velger et annet program for å åpne bildet, merker du av i boksen ved siden av Bruk alltid denne appen for å åpne filer av samme type med det valgte programmet i fremtiden.


Åpne bilder med fotoredigeringsprogramvare

Å bruke en bilde viser er vanligvis raskere når du bare vil se på et bilde, men hvis du planlegger å gjøre endringer på bildene, trenger du en bilde redigerer. Det er gratis bilde redigeringer som Gimp og Paint.NET som støtter fargekorrigering, beskjæring og tilsetning av tekst.

Legg igjen en kommentar