PPT-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med PPT-filtypen er en Microsoft PowerPoint 97-2003 presentasjonsfil. Nyere versjoner av PowerPoint har erstattet dette formatet med PPTX.

PPT-filer brukes ofte til pedagogiske formål og kontorbruk, for alt fra å studere til å presentere informasjon foran et publikum.

Det er vanlig at disse filene inneholder forskjellige lysbilder av tekst, lyder, bilder og videoer.


Hvordan åpne en PPT-fil

PPT-filer kan åpnes med hvilken som helst versjon av Microsoft PowerPoint.

Hvis den ble opprettet med versjoner av PowerPoint eldre enn v8.0 (PowerPoint 97, utgitt i 1997), støttes den ikke pålitelig i nyere versjoner av programmet. Hvis du har en eldre PPT-fil, kan du prøve en av konverteringstjenestene som er oppført i neste avsnitt.

Flere gratis programmer kan også åpne og redigere ett, for eksempel WPS Office Presentation, OpenOffice Impress, Google Slides og SoftMaker Presentations.

Du kan åpne PPT-filer uten PowerPoint ved å bruke Microsofts gratis PowerPoint Viewer-program, men det støtter bare visning og utskrift av filen, ikke redigering.

Hvis du vil trekke ut mediefilene ut av en, kan du gjøre det med et filutvinningsverktøy som 7-Zip. Først konverterer du den til PPTX enten via PowerPoint eller et PPTX-konverteringsverktøy (disse er vanligvis de samme som PPT-omformere, som de som er nevnt nedenfor). Bruk deretter 7-Zip for å åpne filen, og naviger til ppt > media mappen for å se alle mediefilene.


Hvordan konvertere en PPT-fil

Å bruke en av PPT-seere / redaktører ovenfra er den beste måten å konvertere en PPT-fil til et nytt format. I PowerPoint, for eksempel, filet > Lagre som -menyen lar deg lagre filen i PDF, MP4, JPG, PPTX, WMV og mange andre formater.

De filet > Eksport -menyen i PowerPoint gir noen ekstra alternativer som er nyttige når du konverterer PPT til en video.

Eksport menyen er også en Lag utdelingsark alternativet som vil oversette lysbildene til sider i Microsoft Word. Du vil bruke dette alternativet hvis du vil at et publikum skal kunne følge med deg når du lager en presentasjon.

Et annet alternativ er å bruke en gratis filkonverterer til å konvertere filen. FileZigZag og Zamzar er to gratis online PPT-omformere som kan lagre en i MS Words DOCX-format, så vel som PDF, HTML, EPS, POT, SWF, SXI, RTF, KEY, ODP og andre lignende formater.

Hvis du laster opp filen til Google Disk, kan du konvertere den til Google Slides-format ved å høyreklikke på den og velge Åpne med > Google Presentasjoner.

Hvis du bruker Google Slides for å åpne og redigere PPT-filen, kan den også brukes til å konvertere filen igjen, fra filet > Last ned Meny. PPTX, ODP, PDF, TXT, JPG, PNG og SVG er de støttede konverteringsformatene.


Kan du fortsatt ikke åpne den?

Filer som ikke åpnes med programmene nevnt ovenfor, er kanskje ikke relatert til en lysbildefremvisning. Sjekk utvidelsen på nytt for å sikre at det ikke egentlig er en fil som er stavet med lignende filtypenetter

PST er for eksempel Outlook Personal Information Store-filer som brukes med e-postprogrammer som Outlook. En annen er PTP, en preferansefil som brukes av Pro Tools.

Det er andre som brukes i PowerPoint, skjønt, og det ligner også PPT. PPTM er et eksempel. Så det fungerer med lysbildefremvisningsprogrammene som er koblet til ovenfor.

Legg igjen en kommentar