XFDL-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med filtypen XFDL er en Extensible Forms Description Language-fil. Det er en sikker type XML-fil utviklet av PureEdge Solutions (et selskap kjøpt av IBM i 2005) som en måte å lage sikre og lovlige elektroniske skjemaer.

XFDL-filer brukes oftest i forretnings- eller regjeringssammenheng når de overfører data eller kjøper og selger ting over internett. Dataene i XFDL-filer består vanligvis av ting som transaksjonsinformasjon og digitale signaturer.

Tim Fisher 

Filer med .XFD-utvidelsen er de samme som de som bruker .XFDL. Vær imidlertid sikker på at du ikke forveksler XFDL-filen din med en Acrobat Forms Document-fil som bruker XFDF-filtypen.


Hvordan åpne en XFDL-fil

Før du åpner XFDL, må du vite at den kan komprimeres i et arkiv, noe som betyr at du først må trekke ut XFDL-filen ut av arkivet før du kan bruke den. 7-Zip er et populært program som kan gjøre dette, men det kan også andre gratis filutpakkere.

IBM Forms Viewer er det beste programmet for å åpne XFDL-filer på en datamaskin. Du kan også laste ned en gratis prøveversjon av IBM Forms Designer for å vise og redigere XFDL-filer. For å få begge programmene, må du først opprette en gratis IBMid-konto.

IBM Forms har ikke alltid gått under det navnet. Det ble opprinnelig kalt PureEdge Forms før IBM kjøpte PureEdge-selskapet. Den ble da kalt IBM Workplace Forms før den ble endret til Lotus Forms i 2007, og til slutt IBM Forms i 2010.

IOS-appen XFDL Reader kan også åpne XFDL-filer, og til og med lagre dem i PDF eller skrive dem ut.

Siden XFDL-filer bare har tekst i seg, kan en teksteditor brukes til å åpne og vise dem ordentlig hvis du bare trenger å redigere filen eller vise den i tekstform. Du kan se hva vi mener i dette eksemplet på en XFDL-fil på IBMs nettsted. Som du kan se, er hele dokumentet rett og slett en tekstfil, så hvilken som helst tekstredigerer som Notisblokk i Windows, eller en fra vår Beste gratis tekstredigeringsliste, kan brukes til å åpne en.

Hvis informasjonen her fremdeles ikke hjelper deg med å åpne XFDL-filen, vil du kanskje dobbeltsjekke at du ikke forveksler filen med en annen, lignende filtype, som XSD, XFDF, CXF eller XSPF. Selv om noen utvidelser kan virke veldig like, betyr det ikke at de i det hele tatt er relaterte eller har lignende formater på noen måte.


Hvordan konvertere en XFDL-fil

Vi vet ikke om noen gratis filkonverterere som vil konvertere en XFDL-fil til et annet format. Imidlertid kan IBM Forms Designer-verktøyet nevnt ovenfor konvertere en åpen XFDL til PDF. Du kan også bruke IBM Forms Viewer til å lagre XFDL-filen som en FRM (Form) -fil.

XFDL-filen kan også lagres i en PDF som ikke kan fylles ut, ved hjelp av et skript, som beskrevet i dette dokumentet på nettstedet til Army Electronic Publication System.

For å konvertere XFDL til et Word-dokument, anbefaler vi at du først lager det til en PDF og deretter bruker en gratis PDF til Word-omformer for å lagre filen i DOCX- eller DOC-format.

Hvis du trenger å konvertere en XFDL til HTML, kan du bruke Webform Server-komponenten i IBM Forms Server.

Legg igjen en kommentar