Hvorfor fungerer ikke FaceTime når jeg ringer?

FaceTime-videosamtalefunksjonen er en av de mest prangende og mest spennende funksjonene på iOS- og Mac-plattformene. Som Apple liker å demonstrere, er det så enkelt som å trykke på FaceTime-ikonet når du ringer og plutselig ser du på personen du snakker med.

Men hva om det ikke er så enkelt og du ikke ser noe i det hele tatt? Her er noen vanlige problemer som forhindrer FaceTime i å fungere, og hvordan du løser dem.


Hvorfor FaceTime ikke fungerer når du ringer

Web / Derek Abella

Enten problemet du står overfor er at FaceTime-knappen ikke lyser opp som aktiv, dukker opp som et alternativ når du ringer eller lar deg motta anrop, kan dette være skyldige:

  1. FaceTime må være slått på: For å kunne bruke FaceTime, må den være aktivert (hvis du slo på den når du konfigurerte enheten, trenger du ikke å bekymre deg for dette, men hvis FaceTime ikke fungerer, sjekk denne innstillingen). Gjør dette ved å trykke på innstillinger app. Bla ned til FaceTime. Flytt FaceTime glidebryteren til på / grønn.

  2. Manglende telefonnummer eller e-postadresse: Ingen kan ringe deg hvis du ikke har et telefonnummer. FaceTime fungerer på samme måte. Du må ha et telefonnummer eller e-postadresse konfigurert for FaceTime som folk kan bruke for å nå deg. Du gjør dette når du setter opp enheten din, men hvis denne informasjonen blir slettet eller fjernet, kan det føre til problemer. Gå til innstillinger > FaceTime og sørg for at du har et telefonnummer eller e-postadresse, eller begge deler, sjekket inn Du kan nås av FaceTime kl seksjon. Hvis du ikke gjør det, kan du legge dem til.

  3. Du må være koblet til et nettverk: Hvis enheten ikke er koblet til Wi-Fi eller et mobilnettverk, vil du ikke kunne bruke FaceTime. Så sørg for at du ikke er i flymodus og at du er koblet til Wi-Fi.

  4. Personen du ringer trenger også FaceTime: Hvis du ringer noen på en eldre iPhone eller en annen type smarttelefon, vil ikke FaceTime være et alternativ. Personen du ringer må ha FaceTime satt opp på enheten sin for å kunne chatte med deg ved hjelp av den. Dette betyr at de trenger en iPhone 4 eller nyere, en 4. generasjons iPod touch eller nyere, en iPad 2 eller nyere eller en moderne Mac. Alle disse enhetene har et brukervendt kamera, som kreves for at personen du ringer kan se deg. Det er ingen versjon av FaceTime for Android eller Windows (selv om det er mange FaceTime-alternativer som fungerer med disse operativsystemene), så venner og familie på disse plattformene kan heller ikke FaceTime.

  5. Brukere kan bli blokkert: Du kan hindre folk i å ringe, sende tekstmeldinger og FaceTiming deg. Hvis du ikke er i stand til å FaceTime noen, eller ikke kan motta samtalene deres, kan du ha blokkert dem (eller omvendt). Sjekk ved å gå til innstillinger > FaceTime > blokkert. Der ser du en liste over alle hvis samtaler du har blokkert. Hvis personen du vil FaceTime er der, fjerner du dem bare fra listen over blokkerte, så er du klar til å chatte.

  6. Telefonselskapet må støtte det: Hvis du prøver å ringe FaceTime via 3G eller 4G (i stedet for Wi-Fi), må telefonselskapet støtte FaceTime. Nesten hvert telefonselskap som selger iPhone støtter det, men hvis ikke alle de andre forslagene på denne listen er årsaken, er det verdt å vurdere dette. Sjekk om operatøren din støtter det.

    Din iPhone-modell må også støtte FaceTime. IPhone 3GS og 3G gjør det ikke.

  7. FaceTime-appen mangler: Hvis FaceTime mangler helt på enheten din, kan det være at appen er slått av ved hjelp av innholdsbegrensninger. For å sjekke dette, gå til innstillinger, klikk deretter på general, og trykk på restriksjoner. Hvis begrensninger er slått på, blir du bedt om passord. Skriv inn den, hvis du vet det, og se etter FaceTime or Kamera alternativer (å slå av kameraet slår også av FaceTime). Hvis en begrensning er slått på for en av dem, må du slå den av ved å flytte glidebryteren til hvit / av.

Hvis FaceTime ikke fungerer når du bruker telefonappen, kan du også prøve den frittstående FaceTime-appen som kommer på iOS 7 og nyere.

Hvis du oppfyller disse kravene, bør du kunne ha en videosamtale på kort tid. Hvis du oppfyller kravene og ingen av disse trinnene hjelper, kan det hende du har andre problemer med telefonen eller nettverkstilkoblingen som må undersøkes. Det kan også være lurt å kontakte Apple for å få ekspertstøtte.


Legg igjen en kommentar