Hvordan fungerer Google Voice?

Google Voice forener kommunikasjonskanaler slik at flere telefoner ringer samtidig gjennom ett enkelt, gratis telefonnummer. Det fungerer som de fleste andre telefonnumre: oppgi Google-nummeret ditt slik at folk kan kontakte deg. Ved en innkommende samtale har du flere alternativer for å håndtere denne kommunikasjonen.

I sin kjerne er Google Voice ikke en VoIP-tjeneste som Skype, men den benytter seg av VoIP-teknologi over internett for å dirigere noen av samtalene, for å tillate internasjonale samtaler til en billig pris, for å tillate gratis lokalsamtaler, og å tilby de mange funksjonene den er kjent for.

Google Voice tilbyr en flott visuell telefonsvarer.

Google Voice gir et telefonnummer. Med det viderekobles innkommende anrop til en hvilken som helst telefon du velger - din hjemmetelefon, smarttelefon eller annen telefon.

En annen måte å bruke Google Voice på er å overføre ditt primære telefonnummer til denne tjenesten, å bruke det eksisterende nummeret ditt som Google-nummer, men denne funksjonen tillater noen få forbehold.


Hvordan Google Voice fungerer

Google Voice kobler til PSTN - det kablet fasttelefonsystemet - og mobilnettverket for å overlevere samtalene. Enhver samtale som initieres via Google Voice må nødvendigvis passere gjennom PSTN. Imidlertid gjør ikke PSTN alt arbeidet. Samtalen blir deretter overlevert til Googles servere, og det er her tallene samles.

Si for eksempel at samtalen blir dirigert til et annet Google Voice-nummer. Dette nummeret identifiseres i Googles tall, og derfra sendes samtalen til den endelige destinasjonen.

Hovedmålet med Google Voice er å forene kommunikasjonskanaler mer enn å spare på kostnadene. Som et resultat kan du enkelt bytte operatør uten å måtte endre telefonnummeret, fordi ett nummer kan ringe hvilken som helst telefon gjennom hvilken som helst operatør. Hvis du endrer det fysiske telefonnummeret, er alt du trenger å endre nummeret som samtalene dine blir dirigert til, som er etter eget skjønn og enkelt å gjøre.


Hvordan få Google Voice

Google Voice-apper er tilgjengelige for nedlasting for de største mobilplattformene.

Last ned for:

iOS Android

  1. Åpne Google Voice-nettstedet og klikk Skaff deg Google Voice. Logg på Google-kontoen din hvis du blir bedt om det.

    Velg iOS, Android eller Web.

    Du kan også se skjermbildet med vilkår for bruk og personvernregler. Godta dem med Fortsett knapp.

  2. På siden der du blir spurt om å velge et Google Voice-nummer, skriver du inn en by eller et retningsnummer for å få et telefonnummer fra den regionen.

  3. Gå gjennom tallene som er presentert, og velg deretter et som du vil bruke som Google Voice-nummer ved å klikke eller trykke Plukke ut.

    Hvis du vil se mer enn de få som vises som standard, velger du Legg i mer knappen under tallene.

  4. Bekreft ditt eksisterende telefonnummer med Bekreft på neste side.

  5. Skriv inn telefonnummeret som Google Voice skal videresende innkommende anrop til, og velg deretter Send kode.

  6. Sjekk telefonen for tekstmelding fra Google, og skriv deretter inn koden på Google Voice-nettstedet i tekstboksen som leser G -. Så det vil se ut som G-9820.

  7. Plukke ut Bekreft for å bekrefte at koden er skrevet riktig.

  8. Velg Krav for å bekrefte at du vil videresende Google Voice-anrop til det telefonnummeret.

    Hvis Google Voice allerede videresender samtaler til den telefonen, vil konfigurering av et nytt Google Voice-nummer med den telefonen fjerne at telefonen blir brukt med det forrige Google Voice-nummeret (dvs. anrop som ble videresendt til telefonen fra en annen Google Voice-konto slutter å ringe på telefonen). Denne feilen oppstår bare hvis du har brukt den samme telefonen med et annet Google Voice-nummer fra en annen Google-konto.

  9. Bruke Finish for å fullføre konfigureringen av Google Voice, og klikk deretter på Finish igjen på det siste skjermbildet for å åpne Google Voice-kontoen din.


Ringer flere telefoner

Google Voice-kontoen din støtter flere konfigurasjonsinnstillinger og innstillinger, blant annet en funksjon som lar deg stille inn hvilke telefoner du vil ringe når noen ringer til Google-nummeret ditt. Du kan angi opptil seks forskjellige numre for å ha seks forskjellige telefoner eller enheter som ringer ved en samtale. For eksempel kan du ringe mobiltelefonen, hjemmetelefonen og kontortelefonen.

Slik konfigurerer du flere telefoner med Google Voice:

  1. Åpne Google Voice-innstillingene dine fra den tre-prikkede menyknappen på venstre side av Google Voice-nettstedet.

  2. Med Telefonnummer kategorien valgt, finn Koblede tall delen av innstillingene.

  3. Klikk eller trykk Nytt koblet nummer under ditt eksisterende telefonnummer.

  4. Skriv inn telefonnummeret som skal godta Google Voice-anrop, og velg Send kodeeller Anrop hvis du valgte alternativet for telefonsamtaler.

    Hvis du valgte anropsalternativet, må du klikke eller trykke Anrop en gang til for å starte telefonsamtalen.

  5. Skriv inn koden du mottok via tekst eller hørte over telefonsamtalen, på stedet som er gitt på Google Voice-nettstedet.

  6. Gå tilbake til innstillingssiden for Google Voice fra trinn 1 og åpne Samtaler fanen.

  7. Forsikre deg om at det er merket av i boksen ved siden av alle relevante telefonnumre. Hvis det ikke er det, merker du av i boksen ved siden av hvert nummer som skal ringe når en samtale kommer gjennom Google Voice-nummeret ditt.


Google Voice-kostnad

Google Voice er ikke et komplett alternativ til tjenestene til mobiloperatører, i motsetning til Skype og lignende. Mens du fremdeles må betale telefonen eller den trådløse operatøren for å bruke Google Voice (siden den må koble til telefonen din for å bli brukt), er den fortsatt gratis, noe som betyr at du ikke trenger å betale noe ekstra til bruk Google Voice.

Google Voice tillater deg å spare penger, men:

  • Foreta gratis lokalsamtaler og utenlandsanrop (innkommende fra utenfor USA) til et hvilket som helst nummer i USA og Canada.
  • Ring billige telefoner (til VoIP-priser) til alle internasjonale destinasjoner. Slike samtaler vil være mange ganger dyrere gjennom PTSN-telefoni.
  • Google Voice tilbyr gratis SMS slik at du kan sende tekstmeldinger via Google-nummeret ditt uten å betale. 

Google Voice er bare tilgjengelig i USA. Siden det ikke er noen måte å bruke den andre steder, må du vurdere en alternativ tjeneste hvis du trenger noe som Google Voice fra utenfor USA.


Legg igjen en kommentar