Hva du skal gjøre når Google Assistant ikke vil stille alarmen din

Google Assistant er en virtuell assistent som lar deg bruke talekommandoer til å sende tekstmeldinger, gjøre avtaler og til og med stille inn alarmer. Google Assistant-alarmfunksjonen bruker den samme standardklokke-appen som lar deg manuelt stille timere og alarmer.

Når Google Assistant ikke stiller inn alarmen din, men du fortsatt kan stille inn alarmer manuelt, er det vanligvis en slags problem med Google-appen på telefonen din.

Sirijit Jongcharoenkulchai / EyeEm / Getty 

Hvis Google Assistant ikke stiller inn alarmer på Google Home-enheten din, må du sørge for at Google Home-enheten din har en sterk tilkobling til Wi-Fi-nettverket, og at den er oppdatert til den nyeste fastvaren.


Hvordan gjenopprette Google Assistant til arbeidsordre

Hvis Google Assistant setter alarmer og de aldri slår av, eller hvis den i det hele tatt nekter å stille inn alarmer, er det sannsynligvis noe slags problem med Google-appen din. Google-appen er ansvarlig for mange funksjoner bak kulissene, inkludert Google Assistant-talekommandoer, så når den ikke fungerer, kan du ende opp med å ha denne typen problemer.

Det første du bør prøve er å gjenopprette Google-appen din til sin opprinnelige fabrikkstatus. Denne prosessen avinstallerer oppdateringer du noen gang har lastet ned for Google-appen, slik at den kan gjenopprette Google Assistant i fungerende tilstand hvis problemet ditt skyldes en eller annen type feil i en nylig oppdatering.

  1. Åpne innstillinger app, og trykk på Apper og varsler.

    Hvis du har en eldre versjon av Android, må du kanskje trykke Apps i stedet.

  2. Pek Google.

  3. Trykk på (tre vertikale prikker) menyikon.

    Hvis du ikke ser menyikonet ⋮ (tre vertikale prikker), har Google-appen din aldri blitt oppdatert, eller du har en eldre versjon av Android eller Google-appen som ikke tillater å avinstallere oppdateringer. I så fall må du gå videre til neste feilsøkingsdel.

  4. Pek Avinstaller oppdateringer.

  5. Pek OK.

  6. Vent til Google-appoppdateringene blir avinstallert, og sjekk om Google Assistant er i stand til å stille inn alarmer. Hvis ikke, går du videre til neste feilsøkingsdel.


Fjern ødelagt dato i Google-appen din for å fikse alarmer

Google Assistant kan også fungere på grunn av korrupte lokale data, noe som kan resultere i alarmer som ikke stilles eller ikke går. Den enkleste måten å fikse dette på er å fjerne hurtigbufferen og lokal datalagring i Google-appen.

  1. Åpne innstillinger app, og trykk på Apper og varsler.

    Hvis du har en eldre versjon av Android, må du kanskje trykke Apps i stedet.

  2. Pek Google.

  3. Pek Lagring.

  4. Pek Tøm buffer.

  5. Pek Klar lagring.

    Hvis du har en eldre versjon av Android, må du kanskje trykke Administrer data i stedet.

  6. Pek Fjern alle data.

  7. Pek OK.

  8. Sjekk om Google Assistant er i stand til å stille inn alarmer. Hvis det fremdeles ikke kan, kan du gå videre til neste feilsøkingsdel.


Oppdater Google-assistenten din helt når den ikke stiller inn alarmer

Hvis Google-assistenten fremdeles ikke kan stille inn alarmer etter å ha rullet tilbake Google-appoppdateringer og tømt lokale data, er ditt siste alternativ å fullstendig oppdatere Google Assistant. Denne prosessen involverer også Google-appen, men du må faktisk deaktivere den og deretter aktivere den på nytt.

Hvis du ikke klarer å avinstallere oppdateringer på grunn av din versjon av Android eller Google-appen som forhindrer det, bør deaktivering av appen tvinges tilbake til den tilstanden den var i da du først fikk telefonen.

  1. Åpne innstillinger app, og trykk på Apper og varsler.

    Hvis du har en eldre versjon av Android, må du kanskje trykke Apps i stedet.

  2. Pek Google.

  3. Pek Deaktiver.

  4. Pek Deaktiver app.

  5. Pek OK.

  6. Pek aktiver.

  7. Sjekk om Google Assistant er i stand til å stille inn alarmer. Hvis ikke, trykker du på Oppdater for å laste ned og installere den nyeste Google-appoppdateringen direkte fra Google Play Store.

  8. Etter at oppdateringen er ferdig, sjekk om Google Assistant er i stand til å stille inn alarmer. Hvis det fremdeles ikke er i stand til å stille inn alarmer, må du vente til Google utsteder en løsning. Du kan besøke det offisielle Google Assistant-supportforumet for mer informasjon og for å rapportere problemet ditt.


Legg igjen en kommentar