Hvorfor spiller ikke mine brente DVDer av?

Det er utrolig frustrerende når brente DVD-er ikke spiller av. Du har brent dataene til platen og dukket den inn i DVD-spilleren bare for å se en feil eller finne ut at ingenting fungerer.

Det kan være flere grunner til at en brent DVD ikke kan spilles. Nedenfor er en sjekkliste som kan hjelpe deg med å finne ut hvorfor den ikke fungerer, slik at du kan fikse platen og forhindre problemet i fremtiden.

Hvis ingen av disse tipsene fungerer, eller du har bekreftet at maskinvaren ikke er problemet, kan du prøve å brenne DVDen på en helt ny plate.


Hvilken type DVD-plate bruker du?

Det er flere typer DVDer som brukes av visse grunner, som DVD + RW, DVD-R, DVD-RAM, og til og med dobbeltsidig og dobbeltsidig DVD. Hva mer er at visse DVD-spillere og DVD-brennere bare aksepterer visse typer plater.

FuatKose / Getty Images

Bruk vår DVD-kjøpeguide for å sikre at du bruker riktig DVD-type til brenning, men sjekk også manualen til DVD-spilleren (du kan vanligvis finne den online) for å se platetypene den støtter.


"Burning" du egentlig DVDen?

Mange DVD-spillere støtter ikke lesing av videofiler fra en plate som om det var en flash-stasjon eller annen lagringsenhet, men krever i stedet at videoene blir brent til platen. Det er en spesiell prosess som må finne sted for at filene skal eksistere i et format som kan leses for en DVD-spiller.

Dette betyr at du ikke bare kan kopiere en MP4- eller AVI-fil direkte til platen, legge den i DVD-spilleren og forvente at videoen skal spilles av. Noen TV-er støtter denne typen avspilling gjennom tilkoblede USB-enheter, men ikke via DVDer.

Freemake Video Converter er et eksempel på et gratis program som kan brenne slike videofiler direkte på en DVD, og ​​mange andre finnes også.

Du må også ha en DVD-brenner festet til datamaskinen for at den skal fungere.


Støtter DVD-spilleren hjemmelaget DVD?

Hvis den brente DVD-en din fungerer bra på en datamaskin, men ikke spiller på DVD-spilleren, ligger problemet enten på DVD-en (DVD-spilleren kan kanskje ikke lese den platetypen eller dataformatet) eller selve DVD-spilleren.

Hvis du kjøpte DVD-spilleren din de siste par årene, bør du kunne bruke den til å spille DVD-er som er brent på hjemme-datamaskinen. Eldre DVD-spillere vil imidlertid ikke nødvendigvis gjenkjenne og spille hjemmebrent DVD-er.

En ting som fungerer for noen mennesker og avhenger av DVD-spilleren du har, er å brenne DVD-en i et eldre format som spilleren støtter. Det er noen DVD-brenningsprogrammer som støtter dette, men andre ikke.


Kanskje DVD-merkingen kommer i veien

Unngå disse DVD-etikettene! De markedsføres for merking av DVDer, men i mange tilfeller vil de forhindre at en ellers fin DVD spilles av.

Bruk i stedet en permanent markør, blekkskriver eller en Lightscribe DVD-brenner for å sette titler og etiketter på platen.

DVD-riper kan forhindre avspilling

Akkurat som med CDer, kan riper og støv hindre riktig avspilling av DVDer. Rengjør DVDen og se om den vil spille. 

Du kan også prøve å kjøre DVDen gjennom et reparasjonssett for å hjelpe til med å fikse DVDer som hopper eller hopper på grunn av riper.

For å unngå riper på DVDene, må du alltid oppbevare den i et lukket tilfelle eller i det minste legge dem ned med etiketten vendt ned (og selve platesiden opp).

Prøv en lavere DVD-brennhastighet

Når du brenner en DVD, får du muligheten til å velge brennhastighet (2X, 4X, 8X osv.). Jo langsommere brenningen er, desto mer pålitelig blir platen. Faktisk vil noen DVD-spillere ikke engang spille av plater som er brent med hastigheter større enn 4X.

Hvis du mistenker at dette kan være årsaken, brenner du DVDen på nytt med lavere hastighet og ser om det løser avspillingsproblemet.

Kanskje bruker platen feil DVD-format

DVDer er ikke universelle; det som spiller i USA vil ikke spille overalt ellers i verden. Det er en sjanse for at DVD-en din er formatert for europeisk visning eller kodet for en annen global region.

Nordamerikanske DVD-spillere er designet for NTSC-plater formatert for region 1 eller 0.

Det kan bare være en dårlig forbrenning

Noen ganger får du bare et dårlig resultat når du brenner en DVD. Det kan være platen, datamaskinen, en flekk støv osv.

Lær hvordan du kan unngå DVD-brenningsfeil.


Legg igjen en kommentar