Hvordan sette opp og bruke Google Duo Chat-appen

Duo er Googles egen videosamtaler-app, som nå kommer forhåndsinstallert på mange av de nyeste Android-enhetene. Duo er som Apples FaceTime-app, men mens FaceTime bare kan brukes på Apple-enheter, er Duo tilgjengelig for iOS, på nettet, på Chromebooken din og til og med på smarte skjermenheter som Google Nest Hub Max.

Google Duo kan støtte opptil 12 deltakere i en gruppesamtale fra 26. mars 2020. Hvis du har flere deltakere enn det, bruk Google Hangouts i stedet.


Hva med Google Hangouts?

Hangouts var Googles originale app for videosamtaler. Den er fortsatt tilgjengelig, men den er delt inn i to separate tjenester (Meet and Chat) og er nå rettet mer mot bedriftsbrukere.

Hangouts Meet er for videosamtaler med opptil 100 brukere; Hangouts Chat er for tekstchatter med opptil 150 brukere. Duo, derimot, er designet for å ha uformelle en-til-en eller små gruppeanrop. Det er også en helt gratis tjeneste, noe som gjør det til et flott alternativ til konkurrerende betalte tjenester som Skype.

Alt du trenger for å bruke det er et aktivt telefonnummer og tilgang til en enhet som kan motta SMS-tekstmeldinger.


Hvordan sette opp Google Duo på mobilenheten din

Selv om Duo kan brukes på et bredt utvalg av enheter, inkludert datamaskiner og smarte skjermer, vil følgende instruksjoner fokusere spesielt på bruk av Duo via mobilappen.

Disse instruksjonene for bruk av Duo-appen gjelder både Android og iOS.

 1. Last ned og åpne Duo-appen for Android eller iOS.

 2. Pek Enig (Android) eller Jeg er enig (iOS) for å godta vilkårene for tjenester og personvernregler, og trykk deretter på Gi tilgang for å la Google Duo få tilgang til enhetens mikrofon, kamera og kontakter.

 3. Skriv inn telefonnummeret ditt i det gitte feltet for bekreftelse, og trykk på neste. Du mottar en bekreftelseskode per tekst.

 4. Skriv inn bekreftelseskoden i det gitte feltet for å fullføre konfigureringen av kontoen din.

 5. Alternativt, for å tilpasse innstillingene dine, trykk på tre prikker øverst til høyre, og trykk deretter på innstillinger fra rullegardinlisten.

  Herfra kan du:

  • Slå Knock Knock på eller av: Når dette er på, vil folk du ringer se en live video av deg mens du ringer til dem, før de bestemmer seg for å hente.
  • Slå modus for svakt lys på eller av: Bruk denne innstillingen for å optimalisere videosamtalene dine under passende lysforhold.
  • Begrens bruken av mobildata: Når du er slått på, vil Duo senke forbindelsen din til 1 Mb når du ikke kan koble til Wi-Fi.
  • Slå varsler på eller av: Hold varsler på for å ta samtaler.
  • Se blokkerte brukere: Hold en løpende liste over personer du har blokkert.
  • Legg til Google-kontoen din: Koble Duo til Google-kontoen din for å bruke tjenesten på flere enheter og hjelpe folk du er koblet til via andre Google-tjenester (som Gmail) med å finne deg på Duo.

Hvordan bruke Google Duo til å ringe videosamtaler

Du kan bruke Duo til å ha en en-til-en samtale eller en gruppeanrop, med video aktivert i begge tilfeller.

Følgende instruksjoner kan følges ved hjelp av Duo-appen for både Android og iOS.

 1. For å foreta en en-til-en samtale, åpne Duo-appen og trykk på Søk i kontakter eller ring.

 2. Kontaktene dine som allerede er på Duo vil bli oppført øverst. I den trinnvise veiledningen viser vi deg hvordan du ringer til noen fra kontaktene dine som allerede er på Duo. Trykk på navnet på en kontakt for å se ringealternativene dine.

  Hvis du vil ringe noen som ennå ikke er i Duo, kan du skrive inn telefonnummeret deres i feltet øverst eller bla ned for å se resten av kontaktene dine og trykke på Invitere ved siden av navnet deres for å sende dem en invitasjon om å legge deg til Duo via tekstmelding.

 3. Pek Videosamtale nederst på skjermen for å ringe dem umiddelbart for en videochat. Skjermen din viser hva det fremovervendte kameraet ditt ser når samtalen ringer.

 4. Når den andre personen plukker opp, ser du dem i full skjerm, og du ser deg selv nederst til venstre. Du kan trykke på den mindre skjermen nederst til venstre for å bytte hvem du vil se i full skjerm. Du kan også trykke og holde på den mindre skjermen for å dra den rundt hvor du vil at den skal være på skjermen.

  Hvis du vil ringe noen uten å gå på video, trykker du på Taleanrop i stedet.

 5. Når du vil avslutte en samtale, er det bare å trykke på Avslutt samtale.

  Hvis du avslutter en gruppeanrop for en gruppe du nettopp opprettet, får du muligheten til å gi gruppen navnet. Skriv inn et navn for gruppen og trykk på Spar. Alle medlemmer vil se gruppenavnet og gruppenavnet i sin egen Gruppeseksjon.

Hvordan sende en melding hvis ingen svarer

Hvis du prøver å ringe noen og de ikke svarer, vil Google Duo si at de ikke er tilgjengelige. I dette tilfellet kan du sende dem en valgfri melding.

 1. Pek Forespørsel.

 2. Trykk på rød knapp for å starte opptak av en kort melding i opptil 30 sekunder. Du kan også trykke på kameraet snu icon trykk på for å vende kameraet Voice for å legge igjen en talemelding, eller trykk på bilder ikonet for å sende et bilde eller en video fra enheten.

 3. Når du stopper opptaket, får du en forhåndsvisning av meldingen din. Du kan også trykke på tekst or tegning alternativene øverst for å legge til tekst eller tegne noe over meldingen din.

  Du kan også ta opp en melding raskt ved å sveipe ned fra hovedfanen. Når du har spilt inn meldingen din, kan du velge hvem du vil sende den til (opptil åtte kontakter totalt).

Hvordan ringe en gruppe

Du kan også bruke Duo for gruppesamtaler, og det er like greit som en en-til-en-samtale.

 1. For å foreta en gruppeanrop, trykk på i stedet for å trykke på Søk i kontakter eller ring på hovedfanen Lag gruppe.

 2. Trykk på boksen ved siden av kontaktene du vil legge til i gruppen din, og trykk deretter på Ferdig.

  Du kan bare ha opptil åtte personer i en gruppe.

 3. Gruppen blir opprettet, og du kan trykke på den blå Start -knappen for å ringe hvert medlem av gruppen.

 4. Trykk på når du vil avslutte en gruppeanrop Avslutt samtale.


Legg igjen en kommentar