Hvorfor fjernkontrollen til bilen din ikke fungerer

Fjernbetjeninger til bilnøkkel er en fin bekvemmelighet å ha, men de slutter å fungere til slutt. Selv om det bare er et dødt batteri, kan du ganske mye garantere at bildørene dine ikke klarer å låses opp med fjernkontrollen en eller annen gang.

Selv om det er noen forskjellige grunner til at en nøkkelfri fjernkontroll kan slutte å fungere, er de fleste av dem ganske enkle å sjekke selv. Det vanligste problemet med disse bilnøkkelbrikkene er at batteriene bare går tomme over tid, og i så fall bør du bytte batteri.

Elnora Turner / Web  

Andre eksterne fjernkontrollproblemer er mer kompliserte, men det er fortsatt mulig å fikse dem. Her er de fem tingene du først vil sjekke når fjernkontrollen slutter å låse eller låse opp bildørene dine:

  1. Bekreft at fjernkontrollen faktisk er dårlig ved å bruke a backup fjernkontroll.
  2. Kontroller og bytt ut nøkkelbraketten batteri etter behov.
  3. Ta nøkkelfoben fra hverandre og sjekk for ødelagte kontakter eller feiljusterte knapper.
  4. Programmer om fjernkontrollen selv eller få en profesjonell til å gjøre det.
  5. Erstatt fjernkontrollen din om nødvendig.

Er fjernkontrollen til bilen din faktisk dårlig?

Dette er ekstremt grunnleggende ting, og det vil ikke gjelde for mange mennesker, men det første trinnet i å finne ut hva som er galt med en bilnøkkel fjernkontroll, er å verifisere at problemet faktisk er fjernkontrollen. Så hvis du har en annen fjernkontroll, og du ikke allerede har gjort det, vil du sjekke om den fungerer eller ikke.

Hvis sikkerhetskopifjernkontrollen er i stand til å låse og låse opp dørene dine, vet du sikkert at det faktisk er et slags problem med hovedfjernkontrollen.

Hvis sikkerhetskopifjernkontrollen ikke fungerer heller, er det alltid mulig at den også er dårlig. Imidlertid kan det også være et mekanisk eller elektrisk problem med dørlåsene.

På dette tidspunktet vil du sjekke og sørge for at den fysiske nøkkelen din, eller nødnøkkel, er i stand til å arbeide med låsene.

Hvis du ikke har en ekstra fjernkontroll, kan du kanskje kjøpe en brukt eller få en fra din lokale forhandler. Din lokale forhandler kan også ha en universell fjernkontroll de kan bruke til å sjekke om den eksterne låsemekanismen fungerer.


Hva med biler uten fysiske nøkler?

Marin Tomas / Getty Images

Noen biler har trykknapptennninger som bare fungerer når nøkkelfoben er i nærheten. Disse kjøretøyene har fortsatt en fysisk nøkkel for å låse og låse opp dørene, men den kan være skjult. Nøkkelhåndtaket vil ofte ha en skjult nøkkel inni, så hvis du ikke har en fysisk nøkkel til bilen din, så sjekk foben for en utløserknapp eller bryter.

Det andre problemet du kan støte på er at noen bildører ikke har noe synlig sted å sette inn en nøkkel. De fleste av disse kjøretøyene har fremdeles et nøkkelhull, men det kan være skjult bak et trimstykke i nærheten av dørhåndtaket. I så fall vil du se etter et trimstykke med et lite spor i det, som du må lirke bort for å få tilgang til nøkkelhullet.

Å fjerne et trimstykke som dette medfører fare for å skade malingen på bildøren eller dørhåndtaket, og du kan også bulke eller bøye trimstykket. Så hvis du ikke er komfortabel, og det ikke er en nødsituasjon som krever at du kommer inn i bilen din umiddelbart, kan det være lurt å konsultere en profesjonell.

Hvis du er i stand til å låse og låse opp dørene med den fysiske nøkkelen, er det sannsynlig at låsene er fine mekanisk. Imidlertid kan det fortsatt være et elektrisk problem. Du kan utelukke en del av dette ved å låse og låse opp alle dørene via den fysiske primærkontrollen i kjøretøyet, noe som indikerer at elektronikken er bra.

Det er alltid en mulighet for at mottakeren kan være dårlig, eller til og med frakoblet, men det er mer sannsynlig at det bare er et problem med den nøkkelfrie fjernkontrollen. Du kan sjekke bak og under dashbordet for løse ledninger, men ikke koble til eller koble til noe hvis du ikke kan bekrefte at det faktisk er den trådløse dørlåsmottakeren.


Sjekk fjernkontrollbatteriet uten nøkkelinngang

 BrianAJackson / Getty Images

De fleste bilnøkkelfjerner bruker kategori 4 knappebatterier som ikke er dyre. Det er imidlertid fortsatt en god ide å verifisere det faktiske batteriet fjernkontrollen bruker, og sjekke om det er bra eller ikke.

Det er noen måter å bestemme hvilken type batteri du trenger. Det står kanskje i håndboken din, eller du kan kontakte en lokal forhandler. Du kan også bare åpne fjernkontrollen og se på batteriet, som vanligvis vil ha et nummer trykt eller stemplet i overflaten.

Fjernkontroller brukes vanligvis CR2025 or CR2032 batterier, skjønt CR1620, CR1632, og andre brukes også i noen applikasjoner.

Når du vet hvilken type batteri som er i fjernkontrollen, kan du enten kontrollere spenningen med et multimeter eller bare bytte ut et kjent godt batteri, siden de ikke er så dyre. De fleste av disse batteriene skal vise omtrent 3 til 3.6 volt.

Det er mulig for et gammelt batteri å vise en nominell spenning på en voltmåler og fremdeles ikke kunne fungere under belastning. Hvis batteriet er mer enn fem år gammelt, bør du bare vurdere å skifte det ut. Selv om det ikke løser problemet, har du et trygt, friskt batteri når du får låser igjen.

Hvis fjernkontrollen til bilnøkkelen fungerer etter at du har byttet batteri, er du ferdig. Du har løst problemet, og du kan gå tilbake til å bruke nøkkelfoben din som normalt.

Hvis fjernkontrollen fortsatt ikke fungerer, kan det være et annet problem med fjernkontrollen, som ødelagte batterikontakter eller et problem med knappene. Det er også mulig at kjøretøyet ditt har glemt fob, i så fall må du omprogrammere det.


Ødelagte interne kontakter i fjernkontroller til biler

Nøkkelobber utsettes for mer fysisk misbruk enn de fleste elektronikk, og de er ikke uforgjengelige. De to vanligste feilpunktene er batterikontaktkontaktene og knappene, selv om det er mange andre måter de kan knekke.

Den beste måten å sjekke dette ut på egen hånd er å bare trekke fjernkontrollen fra hverandre igjen og gjøre en grundig visuell inspeksjon. Hvis kontaktene på batterikontaktene er ødelagte, bør du kunne fortelle det ved å se på dem, og de kan også føles løs. Hvis de er det, kan loddingen på plass igjen føre til at den ødelagte nøkkelfoben blir nyttig.

Hvis batteripolene ikke ser ødelagte ut, kan det hende du finner et problem der knappene er loddet og har løsnet. De kan også loddes på plass hvis du finner ut at de har løsnet med mindre en knapp er fysisk slått av. I så fall må du vanligvis skaffe deg en ny fjernkontroll.

Gummiknappene som brukes av de fleste fjernkontrollene til bilnøkkel, kan mislykkes på flere måter. Hvis du merker at en eller flere av knappene ser ut som de ikke spretter ut riktig, eller de ser ut til å ha gått fra hverandre inni, kan det forhindre at en fjernkontroll til bilnøkkelen fungerer som den skal.

I så fall kan du prøve å fjerne knappene, rense dem, bøyer dem inn og ut, og deretter remontere fjernkontrollen. Hvis knappene fremdeles ikke fungerer, må du skaffe deg en ny fjernkontroll.


Omprogrammering av en fjernkontroll til en bilnøkkel

For at en fjernkontroll til en nøkkel skal kunne fungere på en sikker måte, må den sammenkobles effektivt med mottakerenheten i bilen din. Dette forhindrer alle med samme merke og modell i å gå opp og bruke fob for å låse opp bilen din.

Hvis den nøkkelfrie fjernkontrollen og bilen ikke lenger snakker, må du omprogrammere bilens nøkkelfrie inngangssystem for å gjenvinne fjernkontrollfunksjonen til bilnøkkelen. Dette oppnås ofte ved å vri nøkkelen i tenningen flere ganger med dører lukket.

Her er den grunnleggende prosedyren for en vanlig nøkkelfob-programmeringssekvens:

  1. Gå inn i bilen din, og lukk døren.

  2. Sett nøklene i tenningen.

  3. I stedet for å starte kjøretøyet, er det bare å vri nøkkelen til kjørestilling og tilbake til låst stilling flere ganger på rad. Antall ganger vil variere avhengig av produsert bil og modell.

    Hvis motoren svinger eller starter, har du vri nøkkelen for langt. Vri den bare til kjørestilling, ikke startposisjon.

  4. I tilfelle kjøretøyet ditt er en metode for omprogrammering, vil du vanligvis høre et klokkesignal etter at du har syklet nøkkelen flere ganger. Deretter kan du trykke på en av låseknappene på fjernkontrollen, hvoretter du skal høre klokken en gang til.

  5. Hvis prosedyren var vellykket, vil fjernkontrollen til nøkkelfoben fungere igjen.

Ulike kjøretøyer bruker forskjellige prosedyrer. Her er en annen du kan prøve hvis den første ikke fungerte:

  1. Gå inn i bilen din og lås døren manuelt.

  2. Sett nøkkelen i tenningen, og trekk den ut seks ganger innen maksimalt bare 10 sekunder.

  3. Hvis bilen din bruker denne metoden, vil du legge merke til at utvendige og innvendige lys blinker.

  4. Sett nøkkelen inn i tenningen, og vri den til posisjonen for tilbehør.

  5. Trykk på en knapp på fjernkontrollen.

  6. Hvis prosedyren er vellykket, vil farelysene blinke.

  7. Nøkkelobben din er nå klar til bruk.

Det finnes andre metoder, og noen krever spesialutstyr. I så fall må du kanskje kontakte din lokale forhandler eller en uavhengig butikk som har erfaring med ditt spesifikke merke og modell av kjøretøyet.

Hvis du har et bilmarkedsikkerhetssystem som inkluderer fjernstyrte dørlåser i tillegg til en alarm, må du sjekke om det er spesielle omprogrammeringsprosedyrer knyttet til systemet du kjøpte.

Skifte ut en ødelagt bilnøkkel fjernkontroll

 metamorworks / Getty Images 

Hvis ingenting annet fungerer, er det alltid en sjanse for at mottakeren i bilen din er ødelagt eller koblet fra. I så fall må du sannsynligvis ta bilen din til en profesjonell.

Det andre alternativet er å bare kjøpe en ny fjernkontroll, som du kan få enten ny fra din lokale forhandler eller brukt. Hvis du kjøper en brukt, må du omprogrammere bilen din for å gjenkjenne den før den faktisk låser og låser opp dørene dine. Så hvis du i et tidligere trinn oppdaget at kjøretøyet ditt bruker en fjernkontroll som ikke lett kan omprogrammeres hjemme, vil du huske det.

Fjernkontroller for bruktbil er vanligvis billigere enn nye, men kostnader knyttet til programmering kan oppveie besparelsene.


Legg igjen en kommentar