Send en tilpasset rute på Google Maps til telefonen din

Du trenger egentlig ikke en egen GPS til bilen din hvis du har Google Maps-appen installert på Android-mobilenheten din. Faktisk, hvis du tar litt ekstra tid på forhånd til å planlegge turen, kan du faktisk lage en tilpasset rute i Google Maps som du kan følges på telefonen eller nettbrettet mens du er på veien.

Høres ganske bra ut, ikke sant? Jada, men ting blir litt vanskeligere når du har en veldig lang og detaljert rute du vil følge som treffer bestemte steder og tar deg ned på bestemte veier.

Hvis du noen gang har prøvd å få dette til å fungere bare i Google Maps-appen, har du sannsynligvis kommet over ett eller alle problemene som er vist under:

  • Du kan ikke bygge en super avansert  rute direkte i Google Maps-appen. Mens du kan ta ruten rundt til noen av de alternative rutene (uthevet i grått) som appen foreslår etter at du har angitt et mål, kan du ikke akkurat dra den rundt for å inkludere eller ekskludere hvilken vei du vil ha.
  • Hvis du noen gang har tilpasset Google Maps-ruten din på skrivebordet på en slik måte at den forlenger reisetiden din, og deretter har prøvd å sende den til enheten din, så du sannsynligvis at den omdirigerer seg selv slik at du kommer raskere. Google Maps er designet for å få deg dit du vil på så kort tid som mulig, så hvis du brukte litt tid på skrivebordet, drar du ruten din rundt forskjellige områder på en måte som lar deg treffe visse stopp som er litt utenfor veien eller ta en annen vei fordi den er mer kjent for deg, Google Maps-appen vet ikke og vil definitivt ikke bry seg. Den ønsker bare å få deg fra ett punkt til det andre på den mest mulig effektiv måte.

For å løse disse to problemene kan du bruke et annet Google-produkt du sannsynligvis ikke visste om: Google My Maps. Mine kart er et kartleggingsverktøy som lar deg lage og dele tilpassede kart.


Få tilgang til Google My Maps

Screentshot / Google My Maps

Mine kart er veldig nyttig for å lage detaljerte tilpassede kart, og det beste med det er at du kan bruke det i Google Maps når du er på veien. Du kan få tilgang til Mine kart på nettet under google.com/mymaps. (Du må kanskje logge på Google-kontoen din først hvis du ikke allerede er.)

Hvis du har en Android-enhet, kan det være lurt å sjekke ut Google My Maps-appen som er tilgjengelig for Android. Mine kart ser også bra ut og fungerer bra i mobile nettleseren, så hvis du har en iOS-enhet og ikke har tilgang til skrivebordet, kan du prøve å gå til google.com/mymaps i Safari eller en annen mobil nettleser du velger.


Lag et nytt tilpasset kart

Skjermbilde av Google.com

La oss for eksempel si at du har planlagt en stor tur med ganske mye kjøring og fire forskjellige stopp du vil gjøre langs veien. Dine destinasjoner er:

  • CN Tower (ditt utgangspunkt)
  • Rideau Canal Skateway
  • Montreal museum for arkeologi og historie
  • Citadellet i Quebec

Du kan angi hver destinasjon separat fire ganger når du kommer til hver enkelt, men det tar lang tid, og det lar deg ikke nødvendigvis tilpasse ruten din akkurat som du vil heller.

For å lage et nytt kart i Mine kart, klikk på den røde knappen øverst til venstre merket + OPPRETT ET NYTT KART. Du ser Google Maps åpne med et par forskjellige funksjoner om det, inkludert en kartbygger og et søkefelt med kartverktøy under.


Navngi kartet ditt

Skjermbilde av Google.com

Først, gi kartet ditt et navn og en valgfri beskrivelse. Dette vil være nyttig hvis du vil lage flere kart eller hvis du vil dele det med noen andre som er med på turen.

Legg til din startposisjon og alle destinasjoner

Skjermbilde av Google.com

Skriv inn startplasseringen i søkefeltet og trykk Enter. I popup-boksen som vises over stedet på kartet, klikker du på + Legg til på kartet.

Gjenta dette for alle destinasjonene dine. Du vil legge merke til at punkter blir lagt til på kartet når du legger til søk og skriver inn dem mens hvert stedsnavn vil bli lagt til i en liste til kartbyggeren.


Få veibeskrivelse til din andre destinasjon

Skjermbilde av Google.com

Nå som du har kartlagt alle destinasjonene dine, er det på tide å planlegge ruten din ved å få veibeskrivelse fra punkt A til punkt B (og til slutt peker B til C og C til D).

  1. Klikk navnet på ditt første reisemål (etter startpunktet) i kartbyggeren. I vårt eksempel er det Rideau Canal Skateway.
  2. Dette åpner en popup-boks over stedet med flere knapper nederst. Klikk på piltast for å få veibeskrivelse til dette stedet.
  3. Et nytt lag vil bli lagt til kartbyggeren din med punktene A og B. A vil være et blankt felt mens B vil være din første destinasjon.
  4. Skriv ditt startsted inn felt A. For vårt eksempel er dette CN Tower. Mine kart genererer en rute for deg fra startstedet til det første målet.

Dra ruten for å tilpasse den

Skjermbilde av Google.com

Mine kart gir deg den raskeste ruten den kan oppdage fra et punkt til et annet, men akkurat som i Google Maps, kan du bruke musen til å klikke på ruten og dra den til andre veier for å tilpasse den.

I vårt eksempel ga My Maps en rute som tar deg på en hovedvei, men du kan dra den nordover for å ta deg ned på en, mindre opptatt motorvei. Husk at du kan zoome inn og ut (ved hjelp av pluss / minus-knappene nederst til høyre på skjermen) for å se alle veiene og navnene deres for å tilpasse ruten din mer nøyaktig.

Tips: Legg til flere destinasjonspoeng hvis du virkelig går ut av veien

Skjermbilde av Google.com

Før vi går videre, er det verdt å påpeke at hvis du planlegger å ta en veldig spesifikk rute som tar deg ganske langt unna raskere ruter som Google Maps vanligvis genererer for deg, er det verdt å legge til flere destinasjonspoeng til ruten din som tar deg dit du ønsker. Dette vil hjelpe deg med å unngå å bli omdirigert av Google Maps når du får tilgang til det fra telefonen din.

La oss si at du går fra CN Tower til Rideau Canal Skateway, du vil ta motorvei 15 i stedet for å fortsette nedover motorvei 7. Google Maps bryr seg ikke og vil kontinuerlig prøve å få deg til å ta den raskeste ruten. Men hvis du velger et tilfeldig reisemål langs motorvei 15 og legger det til på kartet ditt, selv om du ikke vil stoppe der, gir det Google Maps mer informasjon om hvor du vil dra.

For dette eksemplet kan du se på kartet og legge til Smiths Falls som en destinasjon ved å klikke på Legg til destinasjon kobling i Veibeskrivelse Layer du nettopp opprettet. Skriv Smiths Falls inn i felt C for å legge den til og deretter klikke og dra den for å fikse rekkefølgen - slik at den faller mellom startpunktet og det andre målet ditt.

Som du kan se ovenfor, blir Smiths Falls lagt til og tar plassen til den andre destinasjonen på ruten, den flytter da den andre (Rideau Canal Skateway) nedover på listen. Den eneste ulempen med dette er at du muligens trenger hjelp fra en passasjer for å navigere på kartet mens du kjører, slik at du ikke går rett gjennom det tilfeldige reisemålet du ikke ønsket å stoppe ved, men du la til for å holde deg på ruten du spesielt ønsket.

Kartlegg dine gjenværende destinasjoner

Skjermbilde av Google.com

Om du ønsker å utvide ruten til å omfatte alle de andre destinasjonene du vil besøke, gjentar du bare trinnene ovenfor i rekkefølgen til destinasjonene du vil besøke. Husk at når du prøver å få veibeskrivelsen, må du oppgi forrige destinasjon i det tomme feltet.

Så for vårt neste mål som vises i eksemplet vi bruker:

  1. Klikk først på Montreal museum for arkeologi og historie i kartbyggeren.
  2. Klikk for å Få veibeskrivelse.
  3. og skriv deretter inn Rideau Canal Skateway inn felt A.

Når du skriver inn hele destinasjonsnavnet, er det faktisk tre foreslåtte alternativer å velge mellom i rullegardinmenyen - hver av dem har et forskjellige ikon.

Den første har en grønn nål foran seg, som representerer den første uten tittel løypen som ble opprettet da alle destinasjonene ble lagt inn på kartet. Den andre representerer destinasjon C som er den andre uten tittel, som ble opprettet da vi bygde den første delen av ruten vår.

Den du velger, avhenger av hvordan du vil lage kartet ditt og hvordan du vil dra nytte av lagfunksjonen i Mine kart. For dette spesifikke eksemplet er det ikke veldig relevant, så vi kan velge hvilken som helst av dem. Etter det gjentar vi den siste destinasjonen (La Citadelle de Québec).

Om Googles karlagings funksjon

Du vil legge merke til at når du følger disse trinnene for å lage ditt eget tilpassede kart, vil "lag" legges til under kartbyggeren. Lag lar deg holde deler av kartet skilt fra andre for å bedre organisere dem.

Hver gang du legger til nye retninger, opprettes et nytt lag. Du har lov til å lage opptil ti lag, så husk dette hvis du bygger en tilpasset rute med mer enn 10 destinasjoner.

For å starte laggrensen, kan du klikke på Legg til destinasjon lenke i et eksisterende lag for å så legge til en destinasjon til en eksisterende rute. Faktisk, hvis du vet rekkefølgen på destinasjonene du vil besøke, kan du ganske enkelt gå gjennom trinnene ovenfor for din første destinasjon og bare fortsette å gjenta det siste trinnet for alle påfølgende destinasjoner for å holde det hele i ett lag.

Det er opp til deg, og det avhenger av hvordan du kanskje vil bruke lag. Google gir mer informasjon om hva du kan gjøre med lag hvis du er interessert i å gjøre noen andre mer spennende ting med det tilpassede kartet ditt.

Få tilgang til det nye tilpassede kartet ditt fra Google Maps-appen

Skjermbilde av Google Maps for iOS

Nå som du har tegnet alle destinasjonene dine på kartet i riktig rekkefølge med veibeskrivelse for rutene, kan du få tilgang til kartet i Google Maps-appen på mobilenheten din. Så lenge du er logget på den samme Google-kontoen du brukte til å lage det tilpasset kart, er du klar.

  1. Åpne Google Maps-appen, trykk på menyikon på høyre side av søkefeltet for å se menyen gli ut fra venstre.
  2. Trykk på Dine steder.
  3. Rull ned forbi merkede steder og lagrede steder til kartene dine. Du bør da se navnet på kartet ditt der.

Bruk Google Maps Navigasjon med ditt tilpassede kart

Skjermbilde av Google Maps for iOS

Google Maps Navigation og My Maps er ikke akkurat de mest integrerte funksjonene, så du må kanskje gå tilbake og redigere kartet ditt litt. Igjen, det avhenger av hvor avansert kartet ditt er og hvor skreddersydd du vil at veibeskrivelsen din skal være i forhold til hvor Google vil ta deg.

Når du har trykket åpne kartet i appen, ser du ruten din slik den så ut da du bygde den på en datamaskin, komplett med alle destinasjonspunktene dine. For å begynne å bruke Google Maps sving-for-sving-navigering, trykk bare på det andre destinasjonspunktet (hopp over det første forutsatt at du starter der selvfølgelig) og trykk deretter på det blå bilikonet som vises nederst i høyre hjørne for å starte din rute.

Her vil du kanskje legge merke til at Google Maps-navigering tar deg av ruten, og det er nettopp derfor vi gikk gjennom det å legge til flere destinasjonspunkter der det ikke er planlagte stopp.

Hvis du oppdager at Google Maps-navigering tegner en litt annen rute enn den du bygde på den egendefinerte appen din, kan det hende du må gå tilbake for å redigere den ved å legge til flere destinasjonspunkter (selv om du ikke vil besøke dem) slik at din ruten tar deg nøyaktig hvor du vil at den skal ta deg.

Når du kommer til din første destinasjon og er klar til å dra etter besøket, kan du lett få tilgang til det egendefinerte kartet igjen og trykke på neste destinasjon for å starte sving-for-sving-navigering. Gjør dette for alle påfølgende destinasjoner når du ankommer hver enkelt, og du kan glede deg over å slippe å kaste bort tid på å planlegge kartet mens du går!


Legg igjen en kommentar