Hvordan bruke Titanium Backup Pro på Android

Det er alltid lurt å sikkerhetskopiere telefonen. Men noen sikkerhetskopier er mer detaljerte enn andre, og Titanium Backup Pro er en av de beste metodene for å sikkerhetskopiere alt. Det er imidlertid noen få fangster du må være oppmerksom på før du laster ned appen og fyrer den opp. Så her er hvordan du bruker Titanium Backup Pro.


Hva er Titanium Backup Pro?

Titanium Backup Pro er et ekstremt avansert sikkerhetskopieringsverktøy som ikke bare sikkerhetskopierer bilder og innstillinger, men alt som er lagret på telefonen, helt ned til den minste innstillingen og samtaleloggen. På proffnivå kan det opprette det som tilsvarer en nesten perfekt duplikat av telefonen din som du kan lagre på enheten din og bruke til å erstatte den hvis noe går galt.

Trenger jeg Titanium Backup Pro?

De fleste brukere trenger sannsynligvis ikke et kraftig backup-verktøy, spesielt da det krever ganske sterk teknisk kunnskap for å installere og kjøre. Etter hvert som sikkerhetskopieringsverktøy for forbrukere, for eksempel Googles egne sikkerhetskopier, har blitt bedre, har de blitt mindre og mindre nødvendige for alle utenfor Android-utviklere og andre fagpersoner.

Når det er sagt, hvis du ikke stoler på Google, har en eldre telefon du vil ha i god form eller klone på en ny enhet, eller bare vil lære mer om telefonen din og hvordan den fungerer, er det bra å installere Titanium Backup Pro. prosjekt, spesielt hvis du har en ekstra telefon eller nettbrett hendig som du ikke har noe imot å miste.


Titanium Backup Pros store ulempe

For å bruke Titanium Backup Pro riktig, må du rote Android-enheten din, som har fordeler og ulemper. Selv når du vet hva du gjør, tar du en risiko og kan "murstein" enheten din. Fortsett med forsiktighet før du installerer Titanium Backup Pro.

I tillegg trenger du en enhet som støtter SD-kort, samt et SD-kort med minst like mye lagringsplass som telefonen din. Husk å laste ned både den gratis versjonen av Titanium Backup og å kjøpe en nøkkel fra Google Play Store, og ta sikkerhetskopi av dem på SD-kortet ditt.


Sikkerhetskopier og rot din telefon før du bruker Titanium Backup

Først bør du ta en full sikkerhetskopi av enheten din før du roter den, siden rooting den vil tørke alle gjeldende data. Dette er spesielt viktig hvis du bestemmer deg for å fjerne Titanium Backup Pro og gjenopprette enheten til Android.

  1. Aktiver sikkerhetskopiering på Google Disk. Dette vil sikkerhetskopiere Google-kontakter, kalenderhendelser og -innstillinger, Wi-Fi-nettverk, telefoninnstillinger, apper og mer. Gå til innstillinger > system > Backup > Google Backup.

    På Samsung må du trykke innstillinger > Kontoer og sikkerhetskopiering > Sikkerhetskopiering og gjenoppretting > Google-konto for å komme til samme sted. Du kan også bruke Samsung-kontoen din til å sikkerhetskopiere telefonen.

  2. Sikkerhetskopier bilder og annen dokumentasjon ved hjelp av Google Foto eller en lignende sikkerhetskopieapp.

  3. Sikkerhetskopier tekstmeldingene dine ved hjelp av SMS Backup eller et lignende verktøy.

  4. Koble til et SD-kort og kjør enhetens SD-sikkerhetskopieringsverktøy, også funnet under innstillinger > Backup > Gjenopprette fra sikkerhetskopi. Forsikre deg om at alle apper du vil beholde, og deres data, er sikkerhetskopiert på SD-kortet.

  5. Deretter må du rote Android-enheten din. Hvis dette er første gang du roter en enhet, anbefaler vi at du bruker en eldre enhet for å øve.

  6. Når det er gjort, kan du gjenopprette sikkerhetskopiene dine ved å aktivere appen eller bruke en filutforsker-app for å overføre informasjon fra SD-kortet.

Installer Titanium Backup og Titanium Backup Pro

Bruk et filutforskerverktøy, som skal inkluderes med den rotte enheten din, for å overføre Titanium Backup og nøkkelen til enheten. La dem være på SD-kortet i tilfelle du trenger å installere på nytt.

Slik sikkerhetskopierer du Android på Titanium Backup Pro 

Her kommer kraften til Titanium Backup Pro til spill. Sikkerhetskopiering og gjenoppretting av data er ekstremt enkelt etter at du har gjort alt dette arbeidet.

  1. Åpne Titanium Backup og trykk på Backup / restore fanen.

  2. Pek meny > Batch.

  3. Pek Sikkerhetskopier alle brukerapper og appen vil kjøre denne sikkerhetskopifunksjonen. Trykk deretter på Tilbake.

  4. Ta sikkerhetskopi av alt annet du måtte ønske. De grønnfargede varene anbefales sikkerhetskopier. Disse lagres på SD-kortet ditt, så vær sikker på at du har nok plass.

Slik gjenoppretter du fra en Android-sikkerhetskopi

Når du har tatt en sikkerhetskopi, har du en kopi av alle dataene du kan gjenopprette. Bruk disse enkle trinnene for å gjenopprette fra en Titanium Backup Pro-sikkerhetskopi:

  1. Åpne Titanium Backup og trykk på Backup / restore fanen.

  2. Pek meny > Batch > Gjenopprett alle manglende apper og systemdata.

  3. Start Android-telefonen på nytt.


Legg igjen en kommentar