Hvordan lage en Apple ID uten kredittkort

Det er scenarier når det er lurt å opprette en Apple-ID uten kredittkortopplysningene dine.

Å bruke en Apple-ID - en iTunes-konto - som er konfigurert med et betalingsalternativ på iPhone, er åpenbart praktisk når du raskt vil kjøpe musikk og annet lydinnhold fra iTunes Store. Andre ganger trenger du ganske enkelt ikke å legge din økonomiske informasjon på internett.

En forekomst er når du lar barna med sin egen konto laste ned gratis innhold. Ting som lydbøker, podcaster, iTunes U og musikkapper for telefonen din er ofte gratis og trenger derfor ikke kredittkort. Å nekte barn retten til å kjøpe varer fra iTunes uten din tillatelse, kan bidra til å unngå å ødelegge familiemediebudsjettet.


Opprett en ny Apple ID ved hjelp av et gratis appkjøp

Når du oppretter en ny Apple ID, blir du bedt om å oppgi en betalingsmåte, for eksempel et kredittkort, for å fullføre registreringsprosessen. Du kan imidlertid omgå dette kravet ved først å velge en gratis app i iTunes Store:

  1. Trykk på App Store ikonet på iPhones hovedskjerm.

  2. Finn en gratis app du vil laste ned. En rask måte å gjøre dette på er å trykke på Topplister ikonet nederst på skjermen, og trykk deretter på menyfanen Gratis (øverst på skjermen).

  3. Trykk på Gratis knappen ved siden av appen du vil laste ned, og velg deretter Installer app når alternativet vises.


Opprett en ny Apple-ID (iTunes-konto)

  1. Etter at du har valgt en gratis app for nedlasting, vil du se en lokalmeny vises. Trykk på Opprett ny Apple-ID knapp.

  2. På det neste skjermbildet velger du riktig land eller region som samsvarer med posisjonen din. Standardinnstillingen skal allerede være riktig, men hvis den ikke er det, er det bare å trykke på butikk muligheten til å endre det. Trykk på neste når ferdig.

  3. Les vilkårene og Apples personvernregler, og trykk deretter på Enig knapp. En annen dialogboks vises nå der du blir bedt om å bekrefte avgjørelsen. Trykk på Enig igjen for å fortsette.

  4. På skjermbildet Apple ID og passord trykker du på E-post tekstboksen og skriv inn e-postadressen du vil bruke, og trykk deretter på neste. Velg et sterkt passord for kontoen, trykk på neste og skriv det inn igjen i Bekreft tekstboksen. Trykk på Ferdig.

  5. Rull nedover skjermen for å fullføre sikkerhetsinformasjonen. Svar på de tre spørsmålene for å fortsette påmeldingen. Trykk på hvert spørsmål og svar-tekstfelt for å fullføre informasjonen.

  6. Bruke Valgfri rednings-e-post tekstboksen for å gi en alternativ e-postadresse bare i tilfelle du trenger å tilbakestille kontoen.

  7. Trykk på Måned, dag og år tekstbokser for å angi fødselsdato. Hvis du oppretter konto for et barn, må du sørge for at han eller hun er minst 13 år for å oppfylle aldersgrensen. Klikk neste å fortsette.

  8. På skjermbildet Faktureringsinformasjon, trykk på none alternativet som betalingstype. Rull ned og fyll ut de resterende tekstboksene for faktureringsadresse og telefonnummer. Trykk på neste.


Fullfører påmeldingsprosessen

Den siste delen av påmeldingsprosessen innebærer å bekrefte kontoen din.

  1. En melding skal nå vises på skjermen som varsler deg om at en e-post er sendt til adressen du oppga. For å fortsette, trykk på Ferdig knapp.

  2. Sjekk e-postkontoen for å se om det er en melding fra iTunes Store. I så fall kan du se i meldingen etter en Kontroller nå lenke og klikk på den.

  3. Rett etter at du har fullført påmeldingen, vises et skjermbilde der du blir bedt om å logge på. Skriv inn din Apple ID og passord og trykk deretter på Bekreft adresse for å fullføre registreringsprosessen.

Du skal nå kunne laste ned gratis musikk, apper og andre medier fra iTunes Store ved hjelp av en konto som ikke inneholder noen betalingsinformasjon. Du kan selvfølgelig legge til denne informasjonen på et senere tidspunkt om nødvendig.

Du vil ikke kunne velge Ingen som betalingsalternativ hvis adressen din ikke er i landet du er i.

 Pixabay


Fjerne betalingsinformasjon fra en eksisterende Apple-ID

Du trenger ikke opprette en ny Apple-ID hvis du vil nekte dine økonomiske opplysninger. Gå til Innstillinger-appen, velg navnet ditt fra toppen av listen, og trykk deretter på Betaling og frakt. Fjern eventuelle betalingsmåter som for øyeblikket er registrert.

Du kan ikke fjerne betalingsmåten hvis:

  • Du skylder Apple noe
  • Du har et app-abonnement som er aktivt
  • Innstillingene for familiedeling tillater det ikke

Legg igjen en kommentar