Hvordan fikse Window.dll mangler eller er ikke funnet feil

Window.dll feil er forårsaket av situasjoner som fører til fjerning eller ødeleggelse av vindu-DLL-filen.

I noen tilfeller kan window.dll-feil indikere et registerproblem, et virus- eller malware-problem eller til og med en maskinvarefeil.

Det er flere forskjellige måter som window.dll-feil kan vises på datamaskinen din. Her er noen av de vanligste måtene du kan se window.dll feil:

Window.dll ikke funnet
Dette programmet kunne ikke starte fordi window.dll ikke ble funnet. Å installere programmet på nytt kan løse dette problemet.
Kan ikke finne [PATH] window.dll
Filvinduet.dll mangler.
Kan ikke starte [APPLICATION]. En nødvendig komponent mangler: window.dll. Installer [APPLICATION] igjen.

Window.dll feilmeldinger kan vises når du spiller et dataspill, bruker eller installerer bestemte programmer, når Windows starter eller slås av, eller til og med under en Windows-installasjon.

Konteksten til windows.dll-feilen er en viktig informasjon som vil være nyttig når du løser problemet.

Window.dll-feilmeldingen kan gjelde for ethvert program eller system som kan bruke filen på hvilket som helst av Microsofts operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Slik løser du Window.dll feil

Ikke last ned window.dll fra et "DLL nedlastingsnettsted". Det er mange grunner til at det ikke er bra å laste ned en DLL-fil. Hvis du trenger en kopi av window.dll, er det best å skaffe den fra den opprinnelige, legitime kilden.

Start Windows i sikkermodus for å fullføre et av følgende trinn hvis du ikke får tilgang til Windows normalt på grunn av windows.dll-feilen.

 1. Gjenopprett window.dll fra papirkurven. Den enkleste mulige årsaken til en "manglende" window.dll-fil er at du feilaktig har slettet den.

  Hvis du mistenker at du ved et uhell har slettet window.dll, men allerede har tømt papirkurven, kan du kanskje gjenopprette den med et gratis program for filgjenoppretting.

  Å gjenopprette en slettet kopi av window.dll med et program for filgjenoppretting er bare en smart ide hvis du er sikker på at du selv har slettet filen og at den fungerte som den skal før du gjorde det.

 2. Installer den nyeste versjonen av Microsoft DirectX. Oppgradering til den nyeste versjonen av DirectX kan løse Windows.dll-feilen hvis den er relatert til et PC-spill.

  Microsoft slipper ofte oppdateringer til DirectX uten å oppdatere versjonsnummer eller bokstav, så sørg for å installere den nyeste versjonen selv om versjonen din er teknisk den samme.

  Windows 7, 8, 10, Vista, XP, etc. støttes alle av den samme DirectX installasjonspakken. Den installerer alle DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer som trengs og støttes i den versjonen av Windows.

 3. Kjør en virus / malware-skanning av hele systemet. Noen window.dll-feil kan være relatert til et virus eller annen malware-infeksjon på datamaskinen din som har ødelagt DLL-filen. Det er til og med mulig at feilen du ser er relatert til et fiendtlig program som maskerer seg som filen.

  Hvis et virus er skyld i problemet, må du installere et alltid aktivert antivirusprogram for å beskytte mot fremtidige trusler. Det er mange veldig gode gratis AV-programmer å velge mellom.

 4. Bruk Systemgjenoppretting til å angre nylige systemendringer. Hvis du mistenker at windows.dll-feilen var forårsaket av en endring i en viktig fil eller konfigurasjon, kan en systemgjenoppretting løse problemet.

 5. Installer programmet som bruker window.dll-filen på nytt. Hvis feilen oppstår når du bruker et bestemt program, bør du installere programmet på nytt hvis det erstattes av filen.

  Prøv ditt beste for å fullføre dette trinnet. Å installere programmet som gir window.dll-filen på nytt, hvis mulig, er en sannsynlig løsning på denne DLL-feilen.

 6. Oppdatere driverne for maskinvareenheter som kan være relatert til window.dll. Hvis du for eksempel får feilen "The file window.dll mangler" når du spiller et 3D-videospill, kan du prøve å oppdatere driverne for skjermkortet.

  Window.dll-filen kan eller ikke være relatert til skjermkort - dette var bare et eksempel. Nøkkelen her er å være nøye med feilkonteksten og feilsøke deretter.

 7. Rull tilbake en driver til en tidligere installert versjon hvis feilen begynte etter oppdatering av en bestemt maskinvareenhets driver.

 8. Kjør kommandoen sfc / scannow System File Checker for å erstatte en manglende eller korrupt kopi av window.dll-filen. Hvis denne DLL-filen er levert av Microsoft, bør verktøyet for systemfilkontroll gjenopprette den.

 9. Installer tilgjengelige Windows-oppdateringer. Mange servicepakker og andre oppdateringer erstatter eller oppdaterer noen av hundrevis av Microsoft-distribuerte DLL-filer på datamaskinen din. Window.dll-filen kan inkluderes i en av disse oppdateringene.

 10. Test minne og test deretter harddisken. Vi har overlatt det meste av feilsøking for maskinvare til siste trinn, men datamaskinens minne og harddisk er enkle å teste og er de mest sannsynlige komponentene som kan forårsake window.dll-feil når de mislykkes.

  Hvis maskinvaren mislykkes i noen av testene dine, bytter du ut minnet eller bytter ut harddisken så snart som mulig.

 11. Reparer installasjonen av Windows. Hvis de individuelle feilsøkingsrådene for windows.dll ovenfor ikke lykkes, bør det å utføre en oppstartsreparasjons- eller reparasjonsinstallasjon gjenopprette alle Windows DLL-filer til sine arbeidsversjoner.

 12. Bruk en gratis registerrens for å reparere windows.dll relaterte problemer i registret. Et gratis registerrenseprogram kan være i stand til å hjelpe ved å fjerne ugyldige window.dll registeroppføringer som kan forårsake DLL-feilen.

  Vi anbefaler sjelden bruk av registerrensere. Vi har tatt med alternativet her som et "siste utvei" -forsøk før det destruktive trinnet kommer opp neste.

 13. Utfør en ren installasjon av Windows. En ren installasjon av Windows vil slette alt fra harddisken og installere en ny kopi av Windows. Hvis ingen av trinnene ovenfor retter opp windows.dll-feilen, bør dette være ditt neste tiltak.

  All informasjon på harddisken vil bli slettet under en ren installasjon. Forsikre deg om at du har gjort det beste forsøket mulig å fikse windows.dll-feilen ved å bruke et feilsøkingstrinn før dette.

 14. Feilsøk for et maskinvareproblem hvis noen windows.dll-feil vedvarer. Etter en ren installasjon av Windows kan DLL problemet bare være maskinvarerelatert.


Legg igjen en kommentar